Storeslem i Landsdelskampene!

Skrevet av Robert Jakobsen,  13.09.2010

De tradisjonsrike Landsdelskampene ble kjørt for første gang siden 2007 søndag 12. september. Og som seg hør og bør (...) tok trønderne godt for seg i begge løpene. Først ute var et meget sterkt kaldblodslag som på papiret skulle sørge for norsk storeslem.

Og med tredobbel seier må man vel kunne si at de trønderske kaldblodshestene dominerte løpet kraftig. Troll Jokeren holdt unna etter å ha angrepet rundt siste svaing og overtatt føringen ut i oppløp, foran Eikson som satt i rygg på leder og Prins Juventus som leverte en sterk sluttspurt fra de bakre regioner. Vinenrtiden på Troll Jokeren ble 25,3 / 2160m og seieren var verdt 40.000 SEK, i tillegg til flotte hederspriser.

Troll Jokeren med kusk Atle Solhus og eier Frode Isdahl:

Løpet etter var Landsdelskampen for de varme, og igjen tok trønderne det meste av kaka. Noralf Brækkens hester er som kjent i en eventyrlig form, og etter et fint løp i rygg på leder, gikk han ut på siste bortre med Lython Abroad og kontrollerte løpet inn mot mål. Vinnertiden ble 16,4 / 2140 m og også her var seieren verdt SEK 40.000. Andreplassen gikk til Hamblers Poltergeist som satt i andre utvendig underveis og Glad X.T. fikk fjerdeplassen etter en positiv avslutning fra rygg på Hamblers Poltergeist.

Oppløpet i Landsdelskampen for de varme: