Hesteseminar på Stortinget

10.10.2014

Heste-Norge skal presentere seg på Stortinget den 28.oktober. Det er FrPs næringsfraksjon i næringskomiteen som inviterer hele det politiske miljøet, og landbruks – og matminister Sylvi Listhaug åpner seminaret før fem hesteorganisasjoner slipper til.

Gjennom et nesten fire timers seminar som er historisk, skal hestesportens store organisasjoner presentere status og utfordringer for det politiske miljøet. De fem er Det Norske Travselskap, Norsk Hestesenter, Norges Rytterforbund, Norsk Jockeyklub og Norsk Rikstoto.

Bakgrunnen for seminaret med tema «Hesten i næring» er at Det Norske Travselskap i lengre tid har hatt en dialog med det politiske miljøet på Stortinget. Helen M. Syvertsen fra Syvertsen Consult har arbeidet på oppdrag for DNT, og hun skulle i utgangspunktet se på avgiftssystemet i forbindelse med grensepassering av hest. Det førte til en økende interesse blant politikere for å vite mer om heste-Norges utfordringer og rammevilkår. Interessen endte opp med en invitasjon fra FrPs fraksjon i næringskomiteen om å arrangere et seminar om hestens posisjon i Norge i dag.

Jørund Rytman (FrP) er vert for seminaret, og sier han er opptatt av hestesportens rammebetingelser både som tidligere medlem i finanskomiteen og nå i næringskomiteen. Rytman utttaler til Trav og Galoppnytt at han opplever at mange av hans kolleger, uansett partitilhørighet, ikke har nok kunnskap om hestesportens utfordringer.

Det er en rekke tema som vil bli belyst under seminaret, og for hesteorganisasjonene er det viktig å representere hele hestemangfoldet i Norge. Alle de fem hesteorganisasjonene ser fram til å diskutere hestesport og hestenæring med politikere og rådgivere med landbruksministeren, statssekretær i Finansdepartementet og næringskomiteen i spissen.


For nærmere informasjon kontakt:
Anders Järnerot, avlssjef i Det Norske Travselskap
Mob 414 69955/anders.jarnerot@travsport.no