Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad
Gimmas råe mandag 27.mars 2017
 
Æ har lært mæ en ting som æ har holdt hellig hele livet. Arngrim IKKE LYG. Men beklager t dokker som følger min Twitter konto. Sist gratulerte æ mæ sjøl med at æ hadde V65. På onsdag så æ over mine tips og oppdaget til min forskrekkelse at æ ikke hadde tatt med nr. 4-Remix i andre avdeling. Ka i mine skinn og bein hadde foregått ? Jo æ ber dæ på mine knær om å tru mæ når æ sier at æ ble rammet av trykkfeilsdjevelen. Bare sjå på min omtale av løpet. Kor æ snakke om 3 favoritter Remix, Alsaker Elfax og Helle Spik med dark horse Gaardens Viktor. Æ tok aldri 9-Alm Faks Hannibal i min munn. Kjære vene sjå i nåde til en arme synder.
 
Når denne beklagelsen er fremført må æ også innrømme t dæ at æ gjennom hele livet har servert noen "hvite løgner". Ikke så rein få heller, om æ så må si det. Kom itj å si at du aldri har servert en kvit løgn for da lyg du. Saken er nemelig den at såfremt vi aldri serverer en hvit løgn så ville vårt samfunn gå i stå. Tenk dæ at alle skoille ha sagt akkurat sannheten i alle sammenhenger og i alle saker vi er utsatt for. No ber æ dæ bare tenk på det en liten stund. Gå inn i ditt lønnkammer no. Gå bort t speilet på veggen der. Sjå dæ sjøl djupt inn i øyekroken og si t speilet. " Æ har aldri løyet." Si det og gå så ut å si t hele verden. " Æ er feilfri" (såfremt du tørr )
Du verden korr æ hisse mæ opp for denne trykkfeilen.
 
Kæm som imponerte mest sist ? Ja du så vell at Prins Tom ikke er en utpreget sprinter, selv om Fjord Jerven ble skadet under løpet, så var Prins Tom gulle god.
Ka skal vi si om Ida Vinterdal og Byes Banker. Ka sa æ siste gang om Ida. Hu kan kjøre hest. Imponerende.
Blits Buitenzorg og Nina beholdt bankerverdigheten. (Æ vesst det sjø, skryt selvfølgelig)
L.J. 's Amdy Hall var også imponerende.
Derby d'Estino fikk en strevsom reise frem til seieren, men vant fullt fortjent.
Gode vinnere ellers: Søllmin . Fresh Fiona ME. ( mange flotte 3 åringer på farten)
 
Alltid trivelig å være på plass på banen. der treffe æ så mange trivelige folk. Også mange som er så innmari irritert på mæ. Æ elske dokker. Når det gjelder farven på en blakk hest så har det kommet inn på hundrevis av svar. Men æ kan ikke godkjenne ett eneste ett. Koffor ? Det er ingen som aksepterer det æ mener selvfølgelig. Nei, nei, æ e da itj så steintullat heller da sjøl.
 
Johnny Cash og June Carter synger en nydelig salme her no som heter "The Old Rugged Cross ".... etter fulgt av Ray Charles med "I cant stop loving you"..... Ja da æ vet at æ gjentar mæ sjøl når det gjelder musikken. Kan du itj la mæ få lov t det da ? Husk æ e en gammel mann. Æ huske itj på ka du heter..... Ka va navnet dit ? .....
Ja det var det ja. Ok her kommer Ray Charles med "I cant......" Ka si du ? Har æ allerede sagt det ? Unnskyld for andre gang i kveld da.
 
Har nettopp sjett Skavlan med Emma Thompson. For ei dame ! Flere skoill ha vært som hu.
Også hu som spelt i Broen hu svenske svisken der vet du. Ka kalt æ a Sviske ? Det var selvfølgelig ikke meningen.
No t det æ kan stort sett bedre enn alle andre. Tips. Først Vince Gill med "Mystery Train" ( Blek kopi av sjøi'n selvfølgelkig, men, men.)
 
V65 tips kr. 504-
 
1: 9-Tøff
2: 3-7
3: 2-4-5-7-8-9-10
4: 3-Helle Spik
5: 2-5-7-10-13-14
6: 1-3-4-5-7-10
 
Æ skjønne at det virker TØFT for dæ at æ banker 9-TØFF i 1. avd. Men sjå på det løpet han gjorde sist mot Prins Tom. Det var hard materiale. Han gikk delevis uten rygg og enda var det bare så vidt Prins Tom holdt unna. 8-Tina Blessen har ikke nådd opp til sine kvaliteter fra 3 års sesongen. det ser ut som det sistre giret har manglet iallefall det siste halve året. Æ anser dette kun som en kamp mellom disse to. Også trur æ at 11-Jardar trenger ett annet løpsopplegg enn han har fåt de siste gangene. Bevare mæ vell, du kjører godt Bjørn, men no bør du endre strategi.
 
Banker nr. 2 må bli 3-Helle Spik i 4.avd. Han beviste i sitt første monteløp at dette passet ham som hånd i hanske, og fra 1.spor trur æ dette blir helt rett. Æ e jo som du veit en naiv person. Trur godt om alle, og derfor e æ ofte alt for gotroandes. Derfor trur æ at Helle Spik føler sæ tryggere med noen på ryggen eller noen bak ham i vogn. Kanskje han rett og slett e bakredd. Æ gikk på "City'n" i dag og kika mæ bak hele tia. Æ følt mæ ikke helt trygg. Så ikke han kisen der litt skummel ut ? Ka'n hadd ene hand i bakloma for ? Kanskje han hadd en grytvips som han tenkt å klabb i hauet på mæ ? Unnskyld ka hold æ på mæ no ?
Helle Spik ja. Han og a Amanda ordne det her. Farligst i mot trur æ blir 9-Pave Loma og 7-Honslo Gutten.
 
2:    Her er det ett rent 2 hesters oppgjør.Æ var på nippet til å bruke banker på 7-Millminx, datter av Gentle Star og Millmove. Æ trur hu vinn. Men så var det denne Frode Husbyn da. No kjem'n te bake med 3-Seaborn Titanic. 3 starter og 2 seire. Her kommer en vinnerhest, og såfremt Frode har spekulert sæ ferdig på aksjer og børs, så kan han meget vell vinne det.  Æ må bare nevn at det dokker høre i bakgrunn er "Sweet Home Chicago" med Buddy Guy, Eric Clapton, Johnny Winter, Robert Guy, og Humbert Sumlin. What a music.............. Kjenn takten slår helt neri bakfoten og hælan....."Come on baby wan't you go......" "Go where ?" " Don't say that shit"
 
3:   2-Søllmin er en hest æ like godt. Hesten utstråler kraft og styrke på en litt klumpet måte. Han er ikke helt rett skrudd sammen, men han virker til å vite hva det dreier sæ om. Han er også nære en banker. 5-Perle Lisa er en artig variant. Snakka med eieren han Geir sist mandag. Hu har aldri vunnet løp, men no ment han tia var inne. Dette er jo ett tidsløp og da blir det ett artig løp. Stor forskjell i grunnlagene her. I så fall står 4-Villmira godt inne. Likeså 9-Valle Tina og 10-Viggjerva. Æ synes det er litt spennende med 7-Alsaker Viking.
 
5: 13-Bakkmo Bosse har nok ikke den formen han hadde for 2 måneder siden, men har ett helt riktig løp her. Men 20 meter tillegg i varmblodsløp som dette er ikke enkelt. Men 14-Femi Delight står også fint inne, selv om hun datt litt sammen tilslutt sist. 10-Veggie Hanover står på strek, men så har hun til gjengjeld bakspor. Men hun må med. Konsertversjon av "Hotel California" med The Eagles du hører i bakgrunn nå. Musikkera sa du. Gjett om. 5-Express Bar med Andre Henning er en sjokkvariant.
 
6: Vanskelig. Mest tru har æ på 5-Danny Delight med Ragnhild i vogna. Har du nån gang sjett at hu kjøre dårlig ? Itj æ heller. OK ikke altid like heldig, men stort sett perfect. 10-Gjølmes Lindy blir mitt varsko her. Koffor ? Må du absolutt vit det da? Magafølelse kanskje. Du fortelle da itj mæ alt du heller. 1-Seaside Fashion har en forkjærlighet for. Men har du fått orden på a no da Per Arne ? 3-Emile BR og 4-Alvena Urax har æ med ja.
 
Æ må hør på denne en gang til.
"I'm weak, but you are strong I'll be satisfied.....let me walk nearer to thee......Just A Closer Walk To Thee.."
Patsy Cline og Willie Nerlson. Nydelig x 3 minst.
 
Ja da trur æ si mæ ferdig. Æ avslutter med en gammel knekt med navn Dean Martin med en av verdens største svisker med whiskyglasset i hånda selvfølgelig.," Send me The Pillow You Dream On"
 
 Gimma
"Drømmelandherkjæmæ"
 
 
 
 
 
 

soeps@online.no