Arngrims tips

Skrevet av Arngrim SøpstadGimma's råe partytips lørdag 30.08.14

Æ har vært glad i dyr hele livet, ja kanskje ikke så glad i katter da, men.. etterhvert har faktisk det også rettet på seg. Men hest, det er greier det ! Enig? I disse dager foregår VM i hestesport. Æ kikker bare delvis og med ett halvt øye på. Hvorfor? Det interresere mæ ikke så voldsomt. Men hest er hest og som sirkusartister opptrer de perfekt. Men æ ble betenkt da æ leste om en dressurtrener som har trent frem en topphest, helt ulikt det de andre gjorde. Hva gjorde han? Jo han hadde hesten i en luftegård og lot han røre på seg og springe rundt ? Åii, æ det ikke det hester gjør da? Nei konkurranse dressurhestene står inne for ikke å skade seg ? Å hallo i luken ! No vet æ at æ terge på mæ mange hestevenner, men NRK sender på timesvis av dressurridning på NRK 1 i beste sendetid, mens travet ikke kan få en lusen halvtime på NRK 2 engang. Ok æ å trur at det e travets egen feil, men lell. Korr æ vil hen ? At det e forskjell på skjit å pannkak.
Æ kunne skreve side opp og side ned om dette, men æ kjenne bare at æ terge mæ opp sjøl å skaffe mæ plenty uvenner. Så punktum slutt.

Men så ska æ gå over t noe langt hyggeligere. Du verden for fremgangen vi for tiden har i trøndersk travsport. Ikke det ? Nåvell, ka si du om Juliano Rags ? Tukter svenskene i Åby Stora Pris. Ja du la merke til at æ sa svenskene. Æ huske for noen år tilbake hvor det ble snakket om at Shan Rags hadde en noe "uggen" morlinje. (Ja farslinje også får den del.) Men nå har plutselig ekspertene funnet ut at denne morlinjen faktisk fostrer gode travere i flere ledd. Kristin og Noralf har med stor besluttsomhet og stahet holdt fast på linja og fått betalt for det. I helga venter Sundsvall Open Trot. "Go Go Gadget !" Hva det betyr ? Æ snakke itj to gang t smågrise sa vi engang i tiden.

15 trøndere (eller fra vårt nedfallsområde) videre i travsportens blå bånd. D.v.s til finalene i Kriteriet og Derby. Og denne gang vil æ først og fremst berømme Jomar Blekkan. At han har vært Leangens ubestridte champion gjennom en mannsalder det vet alle, og at han driver sin egen trenervirksomhet er vel heller ingen nyhet. Men Jomar kvalifiserte 4 stallhester til disse finalene. Det er en gedigen prestasjon i den knallharde konkurransen som er no for tiden. Jærvsørappen og Bettini til kriteriet og B.B. Petter' N og Faste Viking til Derbyfinalen.
Gratulerer Jomar og teamet. Vi e stolt over dokker. Stor honnør også til Bjørn Garberg som kvalifiserte 2 hester. Glad Hall T. og Gjølmes Bird. Familien Stenshaug fikk også med 2 til finalen. K.L.M. Sweetwater og Shocking Icon.
Smedheims Solan er også videre for Jan Ketil Brattås.
Så kommer nesten trønderne Lannem Silje (selvfølgelig), Fjord Jerven, og Kramer Ås.
Koffor Kramer Ås ? Ola Åsabø og Marit Beckstrøm e da trønderan god som nån, sjøl om de bor i Sverige for tiden. også Bucephalus da. Utslått etter å ha fått en sliten konkurrent i trynet 900 meter fra mål. Og Monica ikke bry dæ om den kritikken du har fått på Twitter for å sitte i 3. innvendig. Flott kjørt, med en sterkt undervurdert hest. Enorm prestasjon av en hest som først i år har slått igjennom på Leangen. Denne ekvipasjen har ikke sagt sitt siste ord. "Singing The Blues" med Don er ikke fy skam det heller.


Kjem æ aldri t poenget noen gang ? Jo det e sant, her kjem tips og vurderinger til partytips time med trekkspell, dunder, karsk og didlidei, og didlida.

I dag har æ vært å kjøpt mæ program t løpene på Leangen lørdag. Koffor ? Nei derfor at æ får itj tilsendt noe program i posten lengre. Jammen skriv itj og tippe du ikke til løpene du da? Jo, men den sterkestes rett gjelder. I programmet vises det at Per har kommet. Nye annonsører, flotte og aktuelle bilder, kjendistipset, denne gang med Tore Strømøy. Dette var mitt i blinken for mæ. Vinnertips etter "feelingen" og navnene. Supert. Æ pleie å si.... Si ka du vil om Jomar, men...... Si ka du vil om Noralf, men...... Derfor sier æ si ka du vil om Per, men det svinge av den gutten, det har det jo bestandig gjort. Om æ fortsatt ska kjøp mæ program? Æ vet ikke. Blir kanskje en løsning. Håper det.

 
Her kommer mine 2 bankere:
V65-4: 5-Deweydefeatstruman. Jomar forteller at hesten er kvitt halsproblemene og da bærer det rett til tet her.
Det hjelper ikke med 6-Photoflyer. Han klarer ikke å nå "inner'n" først. Det er ikke noe "Walk in the park" for Deweydefeatstruman heller men er han tilbake 100% så tar han dette.
V65-5: 1-Spang Draupner er kanskje en enda bedre banker. Ja ikke bare kanskje, men æ trur det. TGN bruke 9-Berg Elden i tillegg. Men med
bakspor blir det sjanseartet. For en utvikling Spang Draupner har hatt. Klinker De Lux.
Petter Wavold spiller og underholder etter løpene. Visste du at han er sønn av gamle Wavold ? Ja selvfølgelig må han være det sier du. Ja men her snakker æ om Tore Wavold. Alle jenters drøm i 60 åra. Ka kjæm'n Petter t å spell trur du? "Æ længte hjem kanskje?" Robert Jakobsen har påtatt seg å slå trommer for å holde takt og tone ut i de små timer. Odd Almås skal holde ett kurs i taktløs tango for to. Kvinnfolkan gru/glær sæ hører æ snakk om. Per Jørgensen skal lese litt i sin egen bok "Kjedelige Arbeidsplasser" og Arne Nilsen skal fortelle om sin egen hoppkarriere som ung juniorhopper i 1930 åran.
Deriblant når han hadde en venstre hoppski som var 7 kilo tyngre en høyre skien og i tillegg var vindskjev p.g.a. takdrypp fra taket om natten. Han hoppet 157 meter. Grunnen var at tilløpet foregikk i en bakke, deretter hoppet utover i baken som lå ved siden av og landet i unnarennet på den tredje bakken. 157 meter utrolig. I dag vil ingen tru det. Men det er helt sant. Skjedde i Lille, Mellomste og Store Gråkallbakken.
Korr va æ han no da? Tips ? Ja selvfølgelig. Forresten har du hørt "Today I Started Loving You Again" med Merle Haggard? uuuuhhhhh.
Har du noen gang hørt navnet Mr. Acker Bilk? 15 år gammel kjøpte æ mæ "Summer Set" av Acker Bilk. Hør and listen. For en klarinettist.
 
 
V65: kr. 500-
1: 2-5-7-8-9
2: 2-3-4-8-9
3: 1-6-8-11-12
4: 5-Deweydefeatstruman
5: 1-Spang Draupner
6: 2-3-4-6
 
 
1. avd. kan se oversiktlig ut, men la deg ikke lure. Her ligger det fallgruver på lur. F.eks. 8-Håkon Jo og 7-Nordlirappen
2.avd. Her blir det nervøst. Tor Egil Mæhre er en av favorittene med 8-Hercules Trotter. Klarer han presset i sitt 3. totoløp? Han har taktikken klar. Full spiker fra start, deretter øker han inn mot siste sving for deretter å si "Cheriooyyyhhh you'r motherfu........" Spennende.
Men æ trur æ holder mest på 4-Cannavero. Luringen 9-Bebop's Hunken.
3.avd. 1-Tanita's Juliano blir favoritt, men æ synes han må garderes. med f.eks. 6-Queen Of Spring som nå begynner å ligne på noe.
Lenge siden du hørte "Susan Himmelblå?" Her kommer Kim Larsen.
6.avd. Dette løpet vinner normalt 3-Frances Marita. Det kan jo godt hende det ligger an til samlebong i dag ? Små utbetalinger har vært ett varemerke lenge no. Hva sier du om Caltina va Bene og Jomar da? Verdt ett kryss? Ja æ trur det.
Ok, da har vi en avtale. Sjees på lørdag til Party Time med Leangen blanda drops og Petter Wavold i en ekstrem samrøre etter løpene. God fornøyelse.
 
 
Gimma.
"Høliunderbuksaskitpåskjorteflaket" soeps@online.no