Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimmas råe mandag 15.07.19.

Aller først vil æ snakke om det som skjer på Leangen no i helga .

Looking Superbs Ponnilandsleir .

Ponnitrav er redningen for travet . Hvordan æ kan si det ? Jo der starter nemelig rekruteringen. Tenk på alle jenter og gutter fra 6-7 års alderen og oppover som begynner med ponnitrav og jobber fremover til de tilslutt i 16 - 18 års alder glir lett inn i voksentravet og noen fører det videre og gjør hest og travsport til sin yrkesvei. I riktig gamle tider kunne vi være 20 til 30 gutter og noen jenter som tilbragte ettermiddagene på Leangen . Derav kunne rekruteringen komme . Men vi hadde ingen egne hester . Og etterhvert ble vi nødt til å brøfø oss sjøl , og da ble det bare hobby*n igjen .'

Ponnitravet i dag starter gjerne med at man skaffer seg en ponni og etterhvert går man over til stor hest . Se på den rivende utviklingen som har skjedd med alle unge kusker som kommer til og i mange tilfeller jekker de ut mange av de mere garvete "oldboys". Og godt folk. Denne veien må det gå . I samme åndedrag må jeg nevne monte . M onte har på samme nmåte som ponniotravet levert mange unge og nye aktører inn i sporten.

Så kjære travvenner . Møt opp på Leangen i helga og støtt Ponnilandsleiren . Vår sports fremtid og redning.

Så sport som Pondus sier.....

 Vi går rett på sak og leverer tipsene nå.

V65 tips.           kr. 32- /. kr. 768-
1: 9-10/ 5-8
2: 1-Bestbyarsenal
3: 3-Helle Spik
4: 3-6-7-8 / 1-2-9-10
5: 8-Creek's Superline / 3-4-7
6: 2-6-7-8 / 1-5

Bankere:
2: 1-Bestbyarsenal blir nok overfløyet fra start, skjønt sist Stensen kjørte på Leangen kom hesten godt i gang . Kommer han godt i gang sitter han nok tidlig i tet og da er det nok ingen som rår på han . Hardest i mot blir 7-Etosha Boko (satt stengt sist ) og 6-Derby D'Estino .

3: 3-Helle Spik blir min andre banker . Æ trur han holder unna for 7-Vill Solen som står 20 meter bak . Dette er nok ett 2-hesters oppgjør .

5: På det lille forslaget går jeg for 8-Creek's Survivor som banker . På det største forslaget tar æ med 3-N. Y. Doubleoseven , 4-Xandria og 7-Wika Lendalund .

1: Monteløp:
10-Hongslogutten lanseres som banker i TGN . Men æ tar med 9-Krokstad Juvita på det minste forslaget og sper på med 5-Z. M.'s Lyntroll .

4: 3-Martemi blir mitt førstevalg . 7-Potetgull med Stensen i vogna kan være ett smart trekk . På det store forslaget varsler æ for de 2 strekhestene 1-Lineoda og 2-Gjølmes Mai Schuva .

6: Faktisk for deg som har råd ett heldekk løp . Mine første valg er 2-Flying On Line, 6-Racingspill Commissioner og 8-Folsom Line . 5- Prince Muscle L. L. er en ustødig krabat og har ikke fulgt opp de forventningene som ble satt til han.
 

Noen ord om siste løpsdag .
4 kusker tok dobbeltseier , Jomar Blekkan med Longcat Hanover etter å ha ligget i gåsegang 3. utvendig så speedet han ned Derby D' Estino og Creek's Survivor .
Locamotion skaffet Jomars andre seier . Grattis .
En som ligger på hjulmed Jomar  i seierskampen er Dag Sveinug Dalen som vant med Komnes Omer og Sindor X. Sindor har jo ikke akkurat vært noen seiersmaskin men hesten til Øystein Mælen har stadig kommet nærmere og nærmere . Og no satt den . Samtidig passerte han en halv million innkjørt . Gratulerer .
Andre Henning Stensen tok også 2 seire først med Nord Sjur som kom helt fra Tretten, med en glad eier og trener Elin Hong . Deretter en enkel seier med C. Brillianto . En av Torkill Steinshaugs 4 hester i løpet. Gratulerer Andre H. Stadige lønnsomme turer over fjellet ?

Men den store kuskeprestasjonen synes jeg at Karl Ove Nordtømme sto for . Han har gitt opp sin profesjonelle trenerkarriere , men han tok like godt 2 seire på 2 starter . Mister 100% med andre ord . Grattis t dæ å Karl Ove .

Såfremt du har regnet rett nå så utgjør dette 8 løp . Stemmer . Det siste løpet tok Amanda Robertsen seg av med en for dagen meget god Tearofthesun . Amanda lå langflat bakover i dødens nesten hele veien , men solens tårer spurtet allikevel best og vant helt fortjent . Grattis også til stall kjerringstyrt og trener Anne Dahlshaug .

Helt tilslutt. Min ensome kamp mot svenske Atg. fortsetter med uforminsket kraft . De har ikke godkjent min mail med pass, Iban og Turbannummer, røntgen av mine nyrer, vandelsattest fra psykolog, og avsynging av "Du gamla du fria" : Jeg må møte opp personlig for kroppsvisitering .

E det verdt det ?

Gimma

"Ækanjavielsker"

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 8.juli 2019;

Fortsatt i ferie modus. Jeg har vært en liten uke i Sverige og min vane tro spilte jeg V75 der borte og brukte min gode kompiser Ørjan Kihlstrøm og Bjørn Goop som utgangs gubber og det førte til 7 rette i svensk V 75 . Men dette førte til komplikasjoner . Men det skal æ komme tilbake til i morgen fredag.

Først tips V 65    kr. 112- /  kr. 735-

1:   4-Aure Joker*n / 5-9

2:   7-Neymar 

3:   12 Vill Jreven

4:   5-6-7-10 / 2-3-11                  

5:   2-4-7-10 / 3-5-6

6    1-2-3-7-8

Kommer mere i morra fredag 5,ds,

Gimma

"Ogsåbestesvensketipper"

Da er plutselig fredagen her. Og her følger resten av historien:

Tipsanalyse Bankere i 2. og 3.avd.

2: 7-Neymar imponerte meg 3. juni . Stor flott type med en enorm utstråling . Nå er det over en måned siden han startet . Jeg vet ikke grunnen . Kan være løpstilbudet , eller er han litt skjør ? Men når han kommer ut nå er han en klar banker for meg .
Hardest i mot blir nok 1-Karios Forte, 5-Gloria B. R., og 9-Shine Wiking .

3: 12-Vill Jerven er en herlig type , og fremfor alt med en sylskarp avslutning . Han står alltid distansen og motstanden skremmer ikke . 8-Trøndern påstår Jomar Blekkan har sin beste distanse på 1600 meter . Æ er ikke så sikker . Men at han fort er førsteutfordrer det trur æ . 11-Alsaker Viking har en kjempetid fra 10. juni og kan være en skummel utfordrer .

1: 4-Aure Joker'n blir banker på det minste forslaget . Men æ garderer med først og fremst 5-Talomen Ø. K.

4: 5-IL Jerven blir klar favoritt . Han var enorm sist . Her et lite råd til deg Magne . La han strekke ut fra start , slik at han ikke kommer på etterskudd som han ofte gjør .
7-Komnes Omer og 10-Z. M.'s Lyntroll blir første utfordrere .
I tillegg skal du få 2 bongveltere fra meg : 2-Høiby Stjernar og 3-Hovstein Express .
Hallo Arvid . Kjør økonomisk .

5: 2-Miss Tanic står fint inne i løpet og gikk 13.6 på Jarlsberg 24.ds. Jeg setter henne først her . 10-C. Brillianto liker æ godt og han hadde nok rensket godt opp sist . Noen råinger her da ? Tja, hva med 4-Welldone Wilma ? Oppkalt etter Wilma Rudolph Torkil ?
Æ tar mæ bare en sjans .

6: Æ vet ikke om det æ sier no e sant eller bare nesten sant . Men æ tar sjansen . Æ trur'n Thomas har sagt at 7-Kashmir e litt lat , eller at han ikke tar i for fullt uten at pisken vises frem . Derfor starter han mest i Sverige . Sant eller usant Thomas ?
To av mine forslag er siste valg i TGN . Nemlig 2-Myrviks Amor og 1-Spang Trym .
Sistnevnte er absolutt siste valg . E dokker klar over at Spang Trym kan løse meget raskt og får han beholde sporet leder han lenge , kanskje helt inn. Å nei du visst itj det nei ?
No fikk du vit det .

Nevnt æ for dæ at æ kamma hjem både V65 og V75 under Midtsommertravet ?
Å ja, æ treng itj å nevn det mere .
Nei vell . Men da skal æ kanskje følge opp det æ begynte med da . At æ tok V75'n sist helg i Sverige, nærmere bestemt i Skellefteå . Men æ e jo en stut i mange tilfeller . Og her var æ absolutt det . I og med at æ var i Mia og Andreas bryllup om lørdagen hadde æ ingen mulighet til å sjå løpan . Derfor bestemt æ mæ ganske tidlig for at æ skoill vent t æ kom hjem før æ fikk sjå løpan . Æ e nemlig av den typen som vil sjå løpan utvikle seg og sitte å kauk oppover oppløpet for å hjelpe mine håpefulle frem . Det skoill æ få angre bittert . Når'n kom hjem satt æ mæ t med pad'n min og så løpene . 1, 2, 3, og 4 suste gampene mine inn og i 5 og 6 likeså . Så i 7.avd. satt æ igjen med banker på Ørjan. Og han holdt hva han lovte . 7 rette . Gå ta banen . Gleden slo inn over mæ som en tsunami . Og æ hoppa opp i stolen så fjæran føyk t alle sider .

Så sendt æ en mail til atg.se. og spurte på hvilken måte æ skulle heve gevinsten min . Jo svarte svenskan . Du måste oppsøke det ombudet du spelade til for å hente pengene . Heeee .? Skulle æ reise 72 mil for å hente mine surt opptjente gryn ?

I denne digitale verden må det da gå an å få overført beløpet til min konto ? Men saken er den at jeg nå må sette en jurist på saken. Heldigvis kjenner jeg en med gode kvaliteter på område, så siste ord er ikke sagt .

Tilslutt en solskinnshistorie. Hele familien var i Skellefte for å feire bryllup- Og for ett bryllup . Strålende vær . Pent brudepar og pene gjester og du verdens min for en flott by Skellefteå er . Ett meget velykket bryllup og opphold.

Men så var det dette med atg.se. da !

Gimma

"Dumsomettbrødnoenganger."

 

 

 

 

 

 

Det blir ingen Gimma's råe for mandag 3. juli p.g.a reise/ferie .

Derimot skal æ si noen ord om en strålende helg under Midtsommertravet .
Mye folk, stor stemning, flott omsetning begge dager og med ett vær som ble meget bra til slutt.
Det eneste lille skår i gleden , var uhellet som Mona Kleveland ble utsatt for under seremonikjøringen og som førte til ett sykehus opphold for Mona . Etter omstendighetene har det godt bra med Mona og vi ønsker henne god bedring og velkommen tilbake til .

Dette førte til ett ekstra langt stevne om lørdagen . Dette skrev Kurt Hella om i TGN tirsdag 25. ds. Det han skrev var omtrent de betenkeligheter jeg hadde om tidsaspektene mellom hvert løp , og spesielt mellom 2. og 3. løp . Men i og med at det var så mye folk og slik en god stemning ble ikke dette noen nedtur . Folk koste seg med hverandre og "glemte" mangelen på action med løp .

Men skjer så lange opphold på ett hverdagstravt da blir det krise . Jeg tar høyde for utsettelse ved uhell /ulykker slik som lørdag men tregt gikk det uansett .

Desto mer gledelig med ett flott sportslig stevne med en suveren NM mester Erlend Rennesvik. Så du måten han kjørte Fedral Crown på ? Eminent .

Flotte prestasjoner av Gretsky B. R. , Roli Eld, Partyman og den spennende oppløpsfighten mellom Alma Prins og Storm Teddy, med Alma Prins som en fortjent vinner .

Ellers så må æ få lov til å gratulerer meg sjøl med 6 rette på fredag og 7 rette på lørdag .
Noen bedre ? Sjølskryt er fullt fortjent noen ganger .
Følg de beste tipsene du også den 8. juli .

Gimma
"The King "

 

 

 

 

Gimma's råe Midtsommertrav 2019

Så er tiden kommet for årets høydepunkt i vår lille travandedam. Midtsommertravet.
Opplegget er ganske så tradisjonelt med hovedtyngden på NM for profesjonelle kusker på fredagskvelden pluss DNT's Unhestløp for både kald og varm klasse . Og Overviks 4 års løp .
 
Lørdagen braker det løs med mye mere enn bare trav. Det kommer æ tilbake til lenger nede i min "sure oppstøt avdeling ".
Dagen åpner med finalen i NM for kusker . Alltid spennende . Mye kan skje siste dag i ett sånt mesterskap. Nå har man også begynt å trekke for bøter m.m. Sannsynligvis for og gjøre det mere komplisert både for kusker og publikum å følge med . Snedige greier .
Deretter har vi mye fine løp med noen få stjerner på plass . Av disse må nok nevnes Gretsky B. R. i Energimas løp for 5 åringer . . Opprinnelig Shan Rags Æresløp . Deretter kommer Henry Rogermoens nye ungheststjerne Custom Colt i Tamin Sandys Æresløp . Men ingen av disse kommer til noe dekket bord, selv om begge to blir bankerredningen for mange som jakter sjuer'n . Vi har også Erik Garbergs Minneløp denne gang . Med 2 klare favoritter på lengste tillegg nemlig 9-Storm Teddy og 10-Alma Prins . Men også her finnes det motbud som duger . 4-Gikling Leodin, 7-Villjerven og 8-Åsvind er kapable motstandere . Vinneren trenger enda ikke og være nevnt .
Deretter har vi Skodas Monte Eliteløp med en klar favoritt i 3-Ready Eddie . Motkandidater er 2-Radieux, 10-Phatos Om og våre egne 6-Fux Pride og 8-Rapido Va Bene .
Det tradisjonelle Trøndelagspokalen -Bork Rigels Æresløp har blitt ett flott og spennende løp . Men like etter Oslo Grand Prix helga kan man kanskje ikke forvente og få de aller beste elitehestene . Men feltet har blitt jevnt og ett godt spilleløp . Min favoritt til å vinne det flotte trofeet og hedre gammelkongen Bork Rigel blir 3-Roli Eld . Sjøl om vår egen 7-Ådne Odin ( må vell ha lov til å kalle han det ?) absolutt kan vinne . 4-Særpefanten gjør alltid gode løp på Leangen . Og glem ikke 5-Myr Faksen . Nordlendingen som snart kan få tilnavnet Norden Rundt . En dag i Finnland , den neste i Sverige og så en svipptur innom hjemmebanen Harstad . En tøffing fra det høye nord .
 

Gimma's råe Midtsommertrav fredag 21.06.19

Dette er første dag av Midtsommertravet og domineres av 6 NM løp for proffkusker . 12 kusker kjemper om den gjeve NM tittelen som avgjøres under lørdagens 2.løp .
I tillegg skal 4-Nordli Alma ut og vise seg frem i 1. løp og kjempe om 30.000- kroner . Skulle hun vinne dette løpet har hun ett grunnlag tett oppunder kr. 200.000-
V65. kr. 108 /. kr. 576-

1: 1-2-11 / 5-6-8-11-12
2: 7-IL Jerven
3: 2-7
4: 1-2-6-8-11-12
5: 7-Federal Crown
6: 5-9-11 / 1-2-6

Æ bruker 2 bankere som æ har stor tro på .

2: 7-IL Jerven med Erlend Rennesvik i sulkyen blir min banker nr. 1 Han står fint inne i løpet og står distansen meget bra. Uten galopp tror jeg han tar seg av dette løpet . Hardest i mot 2-Trøndern, 4-Monarken, 10- Høiby Stjernar og 9-Kringlers Balder .

5: 7-Federal Crown står best grunnlagsmessig inne i løpet og atter er det Erland Rennesvik som er sjåfør . Banker nr. 2
I mot en feil fri 9-Chef Superb, 1-Leonardo Di Vici og 5-Seaborn Santana .

1: 1-With A Mission, 2-Deep Sea Baby og 11-Kiss Me tror æ mest på .

3: To hesters oppgjør. Har god tro på 2-Abrakadabra . Favoritt blir 7-Park View . Æ bruker kun de 2

4: Har stor tro på 2-Garbor B. R. (som vanlig ) 12-N. Y. Grande Terre er en skikkelig rensare . Prøv den .

6: Har også en forkjærlighet for 11-C. Brillianto . Renskeren her kan være 6-Cancus Quid . Helt ukjent for meg, men for plass på bongen min på mistanke .

Gimma

"Venterpåmorrada'n" 

 

 

 

Gimma's råe Midtsommertrav lørdag 22.06.19 :

Jeg ser Robert Jakobsen er skuffet over at det har blitt tynne felt i noen løp . Æ har ikke noe problem med å slutte meg til dette .
Noe av forklaringen mener æ ligger i det negative fokus på banen og baneforholdene den siste måneden på Leangen. Det er synd såfremt dette skulle ha innvirket på lysten for folk fra både sør og nord til å melde til vårt største travstevne .
Men sånn som æ ser det så holder stevnet meget godkjent kvalitet
Her kommer noe du absolutt må ta på alvor. Gimma's tips .

V75. kr. 108- / kr. 1350-

1: 4-5-7-9 / 8-10
2: 2-3-6 / 1-8
3: 3-4-7 / 5-6-9
4: 1-Gretzky B. R.
5: 6-Remix
6: 1-7-10 / 8-9
7: 6-9 / 8

2 bankere er mitt mantra også i dag .

4: 1-Gretzky B. R. blir folkebanker på lørdag, og det er vanskelig å se at noen kan utfordre han . Vi håper jo på 7-Crackajack , men det er kanskje for mye forlangt . Men OK, prøv da Crackajack .

5: Jeg stoler på 6-Remix . Det er lenge siden Leangen har kunnet mønstre en slik vinnerhest som Remix. Han står distansen . Jomar kan ligge i ro og bruke speeden til slutt. Forøvrig tåler han og brukes under løpet også .

1:   Erik Garbergs Minneløp:                                                                       
9-Storm Teddy eller mange . 10-Alma Prins har meget stor kapasitet, men han er mere ustadig . Jeg har også meget stor tru på 4-Gikling Leodin .

2: Monteløp i V75 er siste nytt og meget artig. Men her må det garderinger til . Mest tro har æ på 3-Ready Eddie . Men håper selvfølgelig på vår egen 6-Fux Pride .

3: Trøndelagspokalen / Bork Rigels Æresløp .
Det var vell ikke å vente å få topp deltagelse bare 14 dager etter Oslo Grand Prix , men det er skuffende og ikke få til mere kvalitet over løpet . Men vi har to hester som har vist at de duger helt i toppen av kaldblodseliten . 3-Roli Eld og 7-Ådne Odin . Det kan holde med de to. Min "hyler" i dette løpet er 4-Særpefanten . Jeg husker godt i 2014 da han ledet hele løpet og bare dro fra konkurrentene på slutten og vant. Denne hesten liker seg godt på Leangen .

6: Tamin Sandys Æresløp
10-Custom Colt kommer som en stor favoritt . Men æ garderer med først og fremst 1-Dream Creation .

7: Midtsommerstayeren.
9-The Last Ticket blir stor favoritt . Men han har 40 meter tillegg og selv om distansen er 2640 meter så kan strekhestene lure unna en runde. Æ hadde løst til å ta med 3-Fernando og 7-Longcat Hanover. Sistnevnte kan lure unna speeden tilslutt . Obs. Fikk ikke råd til å ta med de 2 siste .

Gimma .

"Evigkverulant"


Det hender rett som det er at ting går meg "hus forbi" som det heter i ordtaket . Det må æ bare finne meg i . Det har det også gjort når det gjelder avviklingen tidsmessig av V75 løpene lørdag . Her kommer ett kort resymé . Mellom 1. og 2. løp er det 20 minutter. Mellom 2. og 3. løper det 45 min. Jeg gjentar FØRTIFEM MINUTTER . Altså en hel omgang i fotball. Skal det spilles en omgang med oppvisningsfotball mellom Ranheim og RBK ? For mæ som er veldig interresert i fotball kunne jo det være underholdende under andre omstendigheter . Men mellom 2 travløp ?

Nei da det skal være underholdning av ett helt annet slag trylling og sang og moro for både små og store . Men travløpan da ? Det er noe som heter sommertrav som skal bidra til å trekke nye folk til banene . Måten det nå gjøres på er å trekke ut stevnet fra 1400 til1740 Man forlenger stevnet med 30 minutter . Smart ? Ikke i mine øyne . Men æ e jo en håpløs surpomp 

Ja, ja men sann . Nå litt nostalgi . Æ husker engang vi diskuterte i fullt alvor å prøve og gjøre stevnene mere publikumsvennlig og ikke la det bli så lang tid mellom løpene. Kort sagt og gjøre løpene artige for publikum. Vi la de derre såphauan våre i enda mere bløt en de var fra før . Men kom itj nå vei med det nei. Stopp en halv no . Æ er ikke av den formening at vi skal rase igjen om ett V75 stevne, og slett ikke ett stevne som inngår i Midtsommertravet. Men en halv fotballkamp ? Går det an ?


Nå skal Rikstoto sette hesten først i markedsføringen. Glimrende . .
La oss fortsette med det også når det gjelder travløp  .

Tilslutt må æ ta med en historie som er selvopplevd . Etter en runde med sponsorer i stallene og påfølgende servering på VIP'n sier en av sponsorene etter at 1. løp er gått i mål . "Hvorfor starter ikke neste løp ?" Æ måtte møysommelig forklare at neste løp startet om15 min. (hverdagstravet .) Litt tungt og fordøye, men ........

OK godt folk . Bort med surmulinga no Søpstad. Det er Midtsommertrav og alle skal være glade . Og det er æ å . Glær mæ så vanvittig. Vekk meg før 3. løpet starter da . Ligger i en av skinnsofaene inne i Kroa.

 Gimma

 "Bruktheleukasjø"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimma's råe mandag 10.06.19 :

Dere får ha mæ unnskyldt , men først og fremst må æ snakke om Looking Superb og OGP på søndag.
I fjor var det en trønder som tilslutt ble utropt som vinner  Evil Enok ME etter at første hesten i mål ble disket for doping . Skal det bli en trønder i år også i år ?

Det sjer ut til å bli tøffe tak , med bakspor og super tøff motstand . Jomar Blekkan har fått tillit til å være tømmefører . Han ser med spenning og forventning frem til søndagen uttaler han til Adressa i dag fredag .
Det er rent ufattelig kor god Superb'n har blitt i Frankrike . Vi glær oss t søndagen .

Æ hadd nesten ikke fått skrevet ferdig dette før beskjeden kom om at Looking Superb er trukket fra OGP. Med attest fra den franske dyrlegen til Bazire så var det løpet kjørt . Her hadde i allefall hele Trøndelag og sikkert resten av trav Norge sett frem til en norsk hest som kunne kjempe om seieren . Mange tanker svirre rundt i hodet mitt . Vi vet jo at Bazire ikke hadde noe lyst til å sende hesten til Oslo . Men æ skal med engang slutte å spekulere på andre motiv enn det som teller nemelig at hesten er sjukmeldt . Ærgelig også for Jomar selvfølgelig som nok hadde gledet seg til å kuske . Men vi trøster oss med at det kommer flere sjanser .

Nå må vi over til tipsene .

 Tips V65. kr. 144- kr . 1152-

1: 5-10-11-12
2: 7 - Helle Spik / 2-5-8
3: 2-4-6-9
4: 3-4-5 / 1-8-10
5: 7-Baus Spiksøn
6: 2-9-10

Hovedbanker er 7-Baus Spiksøn i avd. 5
Men det fins kvalifisert motstand . I denne rekkefølgen : 9-Trøndern , 10-Vill Jerven , 3-Gullkontoen og 4-Odin Blessa . Så ingen feilskjær tåles Monika .

2: 7-Helle Spik blir klar favoritt , men han gjør fremdeles enkelte sprell underveis , så på det store forslaget tar jeg med 3 hester først kommer 2-Sindor X som kjempet jevnt med gode konkurrenter så obs . 5- Bottem Viktor fikk ett løp på lang vent sist og var meget god tilslutt . 8-Mjølner Tore får også plass på det store forslaget .

1: 12-Bestbyarsenal får atter engang Andre Henning Stensen i vogna . Eieren tror sikkert det må hjelpe, men 40 meter tillegg i varmblodsløp er alltid vanskelig . Æ har en liten"fjortis" å by på fra strek . 5-Taxi Janne . Hun vinner ett løp i året . Nu er det dags .
10-Hamblers Diamond er en annen rakker som røsker opp i V65 kupongene

3: Ungdomskusker
Jeg velger 4-Seaside Fashion med Guro Mogset som favoritt . Guro har vist gode kjørekunnskaper og såfremt hun behersker denne 0 års gamle vallaken så kan set gå . Nærmest rangerer æ 2-Natacha Line med en av våre aller beste ungdomshuset Amanda Robertsen. 6-Folsom Force og 9-Flying On Line blir nærmest .

4: 5-Jacko Line med 2 strake seirer blir atter favoritt , og får deg med Stålberget kan han være en frisk banker . 3-Haley B. R., og 4-Magic Of Joy farligst i mot . Sikringskost 1-Acers Fantasy, 8-Giorgio B. R., og 0-No Rules Genius .

6: 2-Mia Melis er min super variant. Sprint, flott spor . Kan lede helt hjem , men da må galoppen unngåes Roar . Ikke sant Jon ? Ellers har jo dette løpet 2 klink favoritter i 9-Storm Teddy og 10-Alma Prins .

V4: kr. 150-
1: 1-4-5-6-8
2: 1-3-6-10-12
3: 5-10-12
4: 7-Helle Spik

V5: kr. 400-
1: 1-3-4-5-10
2: 7- Baus Spiksøn
3: 1-2-9-10
4: 2-3-4-5-6
5: 1-4-8-9

Sist var det endelig en bra utbetaling på V65 , noe som i hovedsak skyldes Kaptein Morgan og Bella Marsh . Men æ kan jo ikke skjul at æ har ett godt øye til Tverdals Megalopp . Hun springer nesten med hodet mellom bena og vil ikke gi slipp på ledelsen når hun først har fått den . Bokli Teddy hadde full kontroll som jeg hadde forutsett . Kan vell nesten ikke rose Ragnhild Bjørnbeth mere enn æ allerede har gjort, men jaggu tok hun 3 seire med Neymar, (flott hest og avslutning) Grytting Knerten (3 strake ) og Blue Shining Light . Kaptein Morgan i monteløpet vant noe overraskende etter tet hele veien . Så slått ut på oppløpet men kontret glimrende . Pluss t dæ å Marit .

Neste gang bærs det laus . MIDTSOMMERTRAV . Fredag og lørdag 21. og 22. juni . Håper vi får knallbesøk både av gode hester og mye publikum . Møt opp godt folk .

Gimma
"KongenavMidtsommer" 

  

  

  

  

 

 

 

 

 

Gimma's råe mandag 03.06.19.

Fra siste løpsdag vil æ nevne noen som imponerte mæ. Først en kusk . Ragnhild Bjørnbeth som kjørte i 18 fart foran med FX Fragola mens Madelen LCT jaktet bak fra 40 meter tillegg . Æ sa t Anders og Kjell underveis. "Æ a virkelig så kald at a sett og vente på'n Tvedt ?" "Nei trur du det ?" sa'n Kjell
. "Ja betterdø trur æ det ja" svart æ n . Og jaggu hadde Ragnhild foill kontroll på forestillingen . Imponerende !  

En annen dame som atter imponerte var selvfølgelig Nordli Alma med 27.0  Meget sterkt av en 3 åring i mai uansett kjønn . Jomar skryter uhemmet av henne . Skulle bare mangle . Jeg håper bare at hun ikke kommer for tidlig . Det er en lang sesong og mange viktige løp foran Nordli Alma . Har du hørt Mark Knopfler med "Daddy's Gone To Knoxville" ? Snavel .

Andre flotte prestasjoner sist mandag var KLM Jumbo Jet . Sterk seier i monte .

 Wilkas klarte og holde unna for mitt bankerforslag Vill Jerken .Lukas Rauen og Guro Mogset var suveren i dameløpet. No har vi mange gode damekusker. Ka si du ? At æ skriv bestandig fint om damene og glemmer mannfolka . Ja tenk æ gjør det ja. Æ like å hold med inn med kvinnfolkan æ sjø. The Last Ticket hadde full kontroll . Også var det artig å sjå igjen Tante Ragnhild ( Ja ikke Ragnhild Bjørnbeth no da sjø) som trådte sine barnesko på Leangen .

Her kjem godsakan .

V65 tips. kr. 54- / kr. 1080-
1: 6-Bokli Teddy
2: 5-7-10-11 / 8-12
3: 10-Idjerven / 2-3-7-11
4: 4-9-10 / 1-2-5
5: 3-Tearsofthesun
6: 1-2-4-5-10-11

Bankere :
1: 6-Bokli Teddy er kveldens sikreste vinner . Motstanden er ikke av den tøffeste, unntatt 7-Storm Odd . Til gjengjeld er han belastet med 20 meter tillegg på Teddy'n , og det blir i alle fall 15 meter for mye .

5: 3-Tearsofthesun er litt mere en sjansebanker . Til gjengjeld står han meget flott til på strek . Og hennes hardeste konkurrenter kan være de andre 2 som står på strek 2-Conseila's Pearl og 1-Thai Donotella .

2: 5-FIT For Fortissimo synes æ sjer spennende ut . 20.9 med galopp i prøveløpet borger i allefall for en 18 tid i løp . 7-Neymar blir kanskje favoritt , men det er snart 1 år siden hesten var i aksjon sist og første løp etter så lang pause kan være tøft nok . 11-True Blood D. M. , og 10-Trytocatchme har penger på kontoen opp mot grunnlagsgrensen og det teller en god del her .

3: Monteløp .
10-Idjerven er den absolutt beste hesten her og med en rutinert rytter i Trude Kleveland . På det minste forslaget kjører æ banker . Som sikringskost tar æ med 3-Wilkas som var meget god sist foran vogn. 2-Stormare er en type som æ har inntrykk av har vanskelig for å stikke mulen først i mål . 7-Grytting Ida og 11-Eidshaugsvarten er kapable til å blande seg i leken .

4: 4-Årdals Odin er en fin traver . Æ holder han først . 9-Grytting Knerten har 2 rake seirer og vil være med her også . 10-Sørlijerven er egentlig ganske flink . 5-Slettvoll Vilja har mye fart innabords, men det vil ikke lykkes helt.

6: 2-Sky Tanic blir min favoritt . 5-C. C. Brillianto har vært ute av form en stund, men han er farlig å glemme . Det samme er 11-She's In Love og 10-Eros Barsk . 4-N. Y. Doubleoseven er en hest som alltid gjør sitt beste . Obs .

V5 hester og regne med :
4: avd: 3-Lesja Intens, 5-B. B. Messi, 8-Tverdals Megalopp
5: avd: 1-Fjell Reven, 3-Arkan, 6-Solhaug Tyrion .
 

I kveld kose æ med hossåpolsmusikken min som er utdatert for ett århundret siden. Elvis med "Funny How Time Slips away" Dægger*n plystre for lover musikk . Her kommer good old Jerry Lee nå still going strong i sitt åttisjette år med "Whos gonna play that old piano "

Gimma

"Rocketegammelhjemmettarmæ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimma's råe mandag 27.05.19.

Æ beklager at det også denne gang blir litt amputert Gimmas råe, men neste gang...,?? Ja helt sikkert neste gang da ska æ kom igjen i full utgave. Ja klink edru selvfølgelig . Men tips får du her .

V65 tips: kr. 180-
1: 1-2-3-5-7-8
2: 11-Vill Jerven
3: 4-6-7-8-9
4: 3-7
5: 6-7-8
6: 11-Tante Ragnhild

To ellvere som bankere høres jo ikke særlig tillitvekkende ut kanskje . Men i mine øyne så holder både 11-Vill Jerven (2.avd.) og 11-Tante Ragnhild (6.avd.) som bankere. Den korte distansen for Vill Jerven er nok ingen fordel, men ingen står i mot hans siste 200 meter . 6-Vassli Tuppa, 7-Odins Blessa og 10-Skeie Knerten er hardest i mot .

11-Tante Ragnhild stiller til vanlig i en helt annen divisjon enn sine medsøstre her . Jeg ser ingen alvorlige trusler her . Største sjanse har 8-Gjerv Prinsessa , 10-Villmira og 3-Kolnes Brit

1.avd: 2-Abrakadabra blir stor favoritt . Men æ garderer bredt . 8-My Name Is Prince er en hest som æ har stor sans for . Det har æ sagt før, men æ gjentar det gjerne . Også 1-Locomotion og 3-Kiss Me regnes langt fremme .

3: 4-Lukas Rauen blir favoritt . Han var sånn der sist, men trengte nok dette løpet for gjennomkjøringens del . Men denne gangen møter han hester som har en god del mere på kontoen . 6-Raymon, 7-Krokstad Juvita, 8-Hongslo Gutten og 9-Søyset Kaiser sørger dor at dette ikke blir noe "Walk In The park".

4: Her får vi besøk av en hoppe som vet hvordan det er å vinne . 7-Madelen L. T. C. kan nok også svare for ett bankerforslag , hadde det ikke vær for 3-F. X. Fragola . Sistnevnte har vært strålende i tre starter på rad . Og 40 meter tillegg er tøft nok .

5: Maistayeren . 3 hester skiller seg ut og jeg tar med disse 7-Falcon Dragon, 8-The Last Ticket og 6-Da Pepperboy . Æ trur det holder.

Ok husk ka æ sa...... kommer sterkt tebake.

Gimma .

"Ikkeialsheimerklassenendanei"

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 20.05. 2019.

I dag blir det en meget amputert Gimmas p.g.a. manglende bakgrunnstoff.    Men løpsdagen i dag virker så langt æ kan bedømme adskillig mere interressant en tidligere løpsdager i år .

 Men her kommer tipsene.

V65 tips   lite system  kr. 80-  stort  kr. 560-

 1:   5-7-10-12

2:   2-7-8-9-11

3:   8-10 / 5-9-13-14-15

4:   5-7 / 2-10

5:   2-Seaborn Photo

6.   2-Emo Nisjaløkken

 

5:   2-Seaborn Photo er en sjansebanker, men går han ut feilfritt så vinner han.

3:    8-Eik Odin atter engang eller 12- Lukas Rauen som gjør comeback ? Han har ikke startet siden før jul i fjor.

4:   Dagens mest spennende oppgjør . Æ er ikke sikker på at Jomar har valgt rett hest . Får 7-Remix tak i 5-Helle Spik inn i oppløpet kan dette bli ett meget severdig oppløp .

6:    2-Emo Nisjaløkken har mere å gå på og æ tror han holder unna for tilleggshestene . Han går nok like fort som disse .

V5 tips                kr.   384-

1:   2-5-7-10

2.   2-12

3.   2-8-13

4:   2-3-5-10

5:   4-5-6-10

 

V4 tips        kr.  240-

1:   2-3-4-6-7-10

2:   9-Fux Pride

3:   5-7-10-12

4:   2-7-8-9-11

 

Æ beklager dette var det æ fikk til i dag . Æ love (engelsk I Love You ) dæ å kom sterker igjen neste gang . inntil da ha en fortreffelig uke med mye snacks, godis, banan , elefantpropp, grønn te. en pose full av Sandefjord saus, en dose Angela Merkel, en hint av stekt stuegris og en liten desj med misunnelse, samt Kaptein kjeks med gauda ost på . Da skoill helga verra redda .

Gimma

"ILovetobeuntrue"

 

 

 

 

 

 

Gimma's råe mandag 13. mai 2019 :

Siste omgang satte en uslåelig bunnrekord i utbetaling for V65 utbetaling . Når æ sjer på programmet for 13. mai trur æ dessverre ikke det blir store utbetalinger denne gangen heller .
Løpene ser nesten ut som en blåkopi av forrige gang . Løpene er veldig gjennomsiktige og inneholder ganske enkle løsninger for halvparten av løpene . Som du vil se av mine tips så har æ råd til å løse dette med heldekk i noen løp . Til gjengjeld bruker æ banker i 3 løp innen V65 omgangen . Jada æ høre dæ sjø . Koffor æ ikke setter V65 hver gang? Svaret på det er jo at dette er ett spill og at man noen ganger bør ta noen sjanser for å forsøke å få inn hester som kan gi penger i potten. Slik som spillet og løpene går no så blir det for enkelt .
La oss få en nytenkning vedrørende løpsutskrivningen . Kanskje skjønnsmessig handicap, meetingstillegg, tidsløp, m.m.
Her kommer tipsene:

V65. tips. kr. 80- kr. 440-
1: 6-Baritron
2: 4-F. X. Fragola
3: 2-3-5-6 / alle
4: 7-Ådne Odin
5: 3-4-5-6-9
6: 4-6-9-11 / alle

V5: tips. kr. 240-
1: 7-Ådne Odin
2: 3-4-5-8-9
3: 1-4-5-6-9-11-
4: 3-Nordli Alma
5: Alle

Bankere:
1: 6-Baritron gjorde ett mektig inntrykk siste gang . Æ trur atter at han holder ut 7-Hope And Dreams og da tror æ at løpet er kjørt . Dette er ett løp som kun omhandler disse 2 hestene.

2: F. X. Fragola har imponert mæ 2 ganger på rad og får min tillit igjen. Den eneste æ sjer i mot er 8-Gabor B. R.

4: 7-Ådne Odin vinner sprett lett her . 6-Storm Odd blir hardest i mot . Han er ute på 1600 meter som nok er hans favorittdistanse , men Odin tar han nok ned på de siste 100 metrene .

3;   Æ har mest tru på 6-Idjervenmed 3-Baus Spiksøn på lur såfremt kusken klarer av'n - På det store forslaget får alle sjansen .

5;  Mest tru på 4-Flying On Line og 5-Likeawalkinthepark.

6;   9-Roxy Lady og 6-Marino D. V. skiller seg ut her. Her tar æ også med alle på det store forslaget . 

Lørdag 4. mai var æ dommer ved 2 års rekrutten på Orkdal Tråvpark. Kordan æ var kvalifisert t det ? Ja det lurte æ på sjøl å . Vi var 5 dommere som var utplassert på forskjellige plasser rundt banen. Det var høyverdige folk der som bl.a. Jostein Rekstad og Arne Nilsen .
Det vi skulle observere og dømme var 2 åringens bevegelser, oppførsel i felt, volting sammen med andre, utstråling og gemytt bl.a.
Æ må si at æ ble imponert over disse ferske nye stjernene på travets himmel . Alle som en oppførte seg eksemplarisk, med noen små avvik som gjorde at vi kunne sette litt forskjellige poeng på de forskjellige 2 åringene .
Etterpå møttes vi for å fastsette hvilke som var de beste innen hver rase. Til at vi var 5 forskjellige dommere var resultatene hver enkelt kom frem til forbausende like . Vi var enig om at blant kaldblodsene var det Tverdals Trippel med eier Harald Gunnesmo som ble den beste 2 åringen . Blant varmblodshestene gikk Ann's Prince T med eier Terje Rostad seirende ut . Begge disse hestene var meget gode representanter for sine raser . Etterpå fikk dommerne lappskaus med tyttebærsyltetøy og Mors hjemmebakte flatbrød til .
Blant Orkdalingene var det delte meninger om den nye toto banen skulle legges til Orkdal . Noen mente det ville gå utover det gode lokalmiljøet som eksisterte i dag . Mens de som var for ny bane så ingen begrensninger på noen ting, men bare positive ting som man kunne utnytte ved at hovedbanen for Midt Norge ble lagt til Orkdal.
Time Will show . Det er engelsk og betyr " Tiden står stille. "
Alltid trivelig å komme til Orkdalen .

På Leangen på løpsdagene har æ fått hint om hørselen min. Det er mange innom bordet til Erik og mæ i løpet av en løpsdag . Og etterhvert har folk kommentert at æ veldig ofte spør " Hææ, ka sa du ?" Tilslutt så var det en av mine trofaste kompiser som sa t mæ : "Arngrim . Du hører fryktelig dårlig. Du deltar nesten ikke i samtalen uten å spørre : " Hæ ka sa du ?"
Likedan på våre oldboys treff på City'n . Der å sett æ å spør opp og opp . Det e for jævlig. Æ blir jo t slutt utfrøsse, sjøl om det er æ som sett opp V75 bongen .
Så i går torsdag var den store dagen kommet . Æ hadd time til legen. Først var æ inn til legen og fremførte mitt ærend . Så bar det inn til headsett og beskjed om å trykke på knappen hver gang æ hørt en lyd inni øran . Så gikk assistent ut etter å ha fortalt mæ at når æ hørt Pling Plang så var æ ferdig . Men etter en stund kjente æ på panikken . Æ hørt ikke en lyd . Ikke en jævla lyd . Plutselig så syntes æ at æ hørt ett bite lite ul. Æ trøkt på knappen som en galning. Så ble det bom stilt igjen. Resten av testen ble en sann pine . Æ trudde aldri at sluttsignal skulle komme . Men tilslutt lød Pling Plang. Og æ trakk ett lettelsens sukk . Så kom venninna inn og kikket på skjermen og begynte å flire å riste på hodet . Så sa æ : " E det dårlig ?" " Ja det kan vi trykt si " sa a og måtte gå ut av rommet med latterkrampe . Deretter bar det inn te doktoren som også satt og gliste og sa : "Nei dette var dårlig Arngrim . Men no skal vi rett opp dette . Fatt mot . Du e jo tross alt heldig at du har noen kompiser og buddiser som ikke har forlatt dæ."
Så no går æ å vente på høreapparat .
Dægger'n pass dæ ! Æ kjem t å hør alt æ itj skal høre å !

Gimma
"Hæææ , sa du nå..?"

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 6.mai 2019:

V65 tips : kr. 128- kr. 800-
1: 2-Seaborn Photo / 5-7-12
2: 1-2-4-9
3: 2-3-5-8-9
4: 3-6-7-9-11
5: 3-Bestbyarsenal
6: 5-9

V5 tips : kr. 200-
1: 3-6-7-9-11
2: 3-Bestbyarsenal
3: 5-9
4: 3-4-5-6-9
5: 1-4-5-6

V4 tips: kr. 160-
1: 3-6-7-11
2: 1-5-7-9-12
3: 2-Seaborn Photo
4: 1-2-4-9

V65 omtale :

Hovedbanker blir 3-Bestbyarsenal i 5. avd. Han var ikke som best i sitt comeback 18. 'mars, men når han nå kommer ut så tror jeg ingen rår på han . Han har slått disse hestene flere ganger . De som kan true han må være 4-Federal Crown og 12-Creek's Survivor .

1: På det det minste forslaget holder jeg 2-Seaborn Photo som banker . 5-Chef Superb er for ustabil til å stole på . Her tror æ Seaborn leder rundt om . 7-Bruno Marsh og 12-Five Stara Genjus er førsteutfordrer ,

2: 2-Gikling Leodin blir stor favoritt og banker til mange .
Æ garderer med 4-IL Jerven . Men også 1-Trøndern og spesielt 9-Kolnes Brit kan stelle i stand trøbbel favorittfilm her .

3: Æ setter 2-Kemp Classic først på linjen . Så har æ en spesiell forkjærlighet for 5-My Name Is Prince og 9-Garbor B.R. Disse 2 må i allefall være med .

4: 3-Creek's Superline og 7-Fidji Rags er mine første bud her .
9-Folsom Line skal heller ikke under undervurderes .

6: Her skal det holde med 5-Alma Prins og 09-Eik Odin . Noen vil nok bruke 5-Alma Prins som banker, men undervurder aldri Eik Odin

Forrige gang var det Baritron som imponerte . Sist slo Crackajack til med Amanda Robertson ved tømmene . Rolig avventende i 1500 meter deretter skrudde hun på overdriveren . Du verden for en kraftig og stilfull  herremann han er . Herlig å se Crackajack . Andre orkdalinginger som har fart på sine firbente venner er Monica og Torkill Steinshaug. Denne gang med 3 års hoppa Vicky Vici . Flott hoppe . Hr. Ford kom tidlig til tet og etterpå bare økte han hele veien . Bokli Teddy og Helene Kolle var helt suverene i monteløpet . 

Æ har lovt mæ sjøl og aldri begynne å didkutere politikk her på dette forumet .Men unnskyld Siv Jensen når æ hører du sier at Frp er Bompengeaktivistenes beste venner , da må æ storflir. Æ vet at du proklamerte at når dere kom i regjering skulle bompengene bort. Du har nå sittet som finansminister i 6 år og Frp har hatt samferdselsministeren i flere år så hvorfor har du ikke fått gjort noe?

Makt korumperer . Nå ror hele Frp så det fosser rundt båten, men Siv det er forsent . Aldri mer .

No har æ drete på draget . Æ vet det . Men æ prøve å rett det opp med følgende

Ap er blitt som lederen. Fargeløs og feig . (spesielt i Malvik saken.)   Sp særinterresse partiet som ikke vil vite av hesten mere , uansett hvor god venn han har vært . Malvik SP viste sitt sanne ansikt i travbanesaken. Kr.f. og Venstre er 2 mini partier som sammen med 100 andre politikere ville ha hatt 1 og 3 menn blant alle .  SV Akademikerpartiet som leker med arbeiderklassen . Rødt med Moksnes som Mini Mao. Han trur æ faktisk på. Ka si du ? At æ burde stemt Pensjonistpartiet ? Dem er jo værre en SP med sine særinterresser.  Høyre "Å gid finnes det slike mennesker i dag da ?" etter å ha sett travløp på Leangen .

Gimma

"Snartorkdaling"

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimma's råe mandag 29.04.19.
kr. 30- / kr. 1024-

1: 10-Crackajack / 5-6-9
2: 4-F. X. Fragola
3: 1-7-8 / alle
4: 6-10 / 2-3
5: 4-6-7-9-10 / 1-4-8
6: 2-Electron

V5: kr. 72-
1: 6-10
2: 1-6-7-8-9-10
3: 2-Electron
4: 3-6
5: 3-5-8

Dette er jo Gimma's råe og derfor satser æ på 3 bankere på det minste forslaget , men bare to på det største forslaget .
Mine to hovedbankere kommer i V65-2 og avd. 6
2: Måten F. X. Fragola vant på sist var så overbevisende at æ ikke nøler med å la henne få bankertilliten . Hun suser til tet og følger nok samme oppskrift som sist . Tet fra start til mål . Hardest i mot blir 8-Haley B. R. , og 3-Eclar Sisu

6: 2-Electron står smørfint inne . Det eneste minuset er voltestart og spor 2
Selv med bare 2 hester på strek kan det by på problemer for favoritten .
Med 3-Roxy Lady er det bare nesten så og si hver gang . Men engang må hun jo lykkes . 5-Synjo Danseuse er den neste på lista for å overta om favoritten skulle rote seg bort .

1: 10-Crackajack er jo stor favoritt og med rette . Men æ garderer på det store forslaget, rett og slett i håp om få inn en skrell . 5-Gjølmes Caviar burde duge her, likedan 6-Quick Tilly . 9-Fernando er også en meget duganes gamp .

3: Vi har en mengde gode 3 åringer i år . På det store forslaget får alle sjansen. Men hovedtrioen er 1-Golden Dream M. E., 7-Gaia Barsk og 8-Gliding Sun .

4: Her mener æ bestemt det holder med 6-Frøyspik Jr. og 10-Tverdals Megalopp . Sistnevnte er ei artig dame . Hun springer med hode rett frem faktisk litt bøyd nedover og kommer hun først til tet slipper hun den nødig . Men på det store forslaget tar æ med nr. 2-Bjørlikajsa og 3-Jåra Blessen .

5: Mest tro har æ på 9-Modin og 10-Rebekka . Men også 7-Hammerstjerna og 6-Mireldine må passes .

E du klar over at den varmen vi har no skyldes Sahara ? Vet du hva Sahara er ? Det er verdens største ørken . Sand så langt øye og kikkerten kan se . Og vet du hva som har ført Saharavarmen hit ? Vind min kjære Watson, vind . Så mitt spørsmål til deg blir følgende . Hva fører dette med seg ?

Akkurat ja ! Sand ! Æ satt på verandaen i ettermiddag og leste i TGN og ante fred og ingen fare . Så skulle æ bla om i bladet og kjente ett tynt sandlag over hele hånda . Ka trur du det va ? Sand fra Sahara . E ikke det fantastisk ? Æ tenkt æ ska stikke innom NTNU og fortelle ka æ oppdaga, og kanskje blir æ tilbudt en stilling i det nye campus . Ka sa æ CAMPUS ! Vet du ka det betyr ? Adressa brukte de 7 første sidene på det i dagens avis . Adressa har 3 hovedsaker hver dag . Det er CAMPUS og NTNU , det er de nye Metrobussene , og det er handelen i Midtbyen. Der har du hovedsakene til Adressa . Gørr kjedelig . Har du også lagt merke til at alle avisene og mediene sier stort sett det samme . Det som er politisk korrekt . Enten det er VG, NRK Aftenposten eller Dagbladet så dilter de i hælene på Erna og litt på Støre .

Men tilbake til Sahara sanden og vinden . Er det ikke fantastisk ? Kan æ bli nominert til Nobels Fredspris ?

Hva husker æ best fra siste løpsdag ? Det må bli Baritron - Som skutt ut av en kanon fra start . svarte lett opp Ticket'n og spurtet i fra på oppløpet . Deretter 3 årige Nordli Alma mot Lesja Intens . Alma gikk 30.0 men måtte se seg slått  av Lesja'n . 
Ådne Odin gjorde ett mektig Inntrykk . Under Veronikas stødige tømmeføring la han alle på rygg inn i oppløpet . Mona Gåsbakk som er hingsteholder fortalte meg at han i tillegg er den snilleste avlshingsten hun noen gang har hatt . Ja hun fortalte det til meg , bare meg altså.

En 3 dobbelt Steinshaug fikk vi i 5.løp med Miss Tanic som vinner foran Welldone Wilma og Five Star Genius . Eik Odin var atter en stødig vinner .

Husk å nominere rett kvinne eller mann til Nobels fredspris i år da .

Gimma .
"Mannensomoppdagetsanden."

 

 

 

 

 

 

 

Gimma's råe søndag 21.april 2019 :


P.g.a påsken blir det denne gangen bare tips i Gimma's råe .
Som dere vil se har jeg svenske 11-Notch som banker i 5.avd . og på det lille forslaget tror æ at 1-Helle Spik vinner . Hesten blir bare bedre og bedre og stødigere og stødigere . 11-Jærvsørappen er for usikker og for lite kampvillig for tiden til å stole på .

V65 tips. kr. 120- / kr. 960-
1: 3-Baritron /- 5
2: 5-8-13-14
3: 1-2-3-8-9-10
4: 1-2-6-7-12
5: 11-Notch
6: 1-Helle Spik / 10

V5: kr. 400-
1: 1-2-6-7-12
2: 3-8-11-12
3: 1-Helle Spik
4: 5-6-11-12
5: 5-6-7-11-12

V4: kr. 64-
1: 3-6-7-8
2: 10-Nordli Alma
3: 3-5
4: 5-8-13-14

Vi hadde en flott V75 dag sist med flere gode vinnere og mange favoritter . Mine tips var vell så der .., mendu swom hadde motet til å bruke Always On Time som banker mot den store favoritten fikk kanskje valuta for pengene.

Beste prestasjoner:

Helle Spik

Always On Time

Brenne Blissi

Trø Hera

Umaticaya

Royal Winner

Gimma

"Godpåskefrasuttekoppen"