Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimmas råe V75 lørdag 28.11.20

Tips først:

Kr. 27- / Kr. 1200-

1: 1-Spikfaks / 2-7-8
2: 1-5-7 / 3-9
3: 1-9-15 / 2-4-8
4: 5-Ourastile
5: 13-Bleke Silver / 6-7-15
6: 4-Vill Jerven
7: 10-11-15 / 2-13

Denne gangen har jeg 4 banker alternativ. Min første innskytelse var å la 1-Spikfaks stå alene i 1.avd . Men alltid kjipt å bomme i 1.avd . Min luring her er 2-Lukas Rauen . Traver han bra og er med til oppløpet blir han skummel . Guro Mogset har ett godt drag på 7-Pave Faks . Men 1-Spikfaks vinner nok . Banker på det minste forslaget .

4: Mitt kjennskap til 5-Ourastile er begrenset men her ser det ut som om han uten noe uhell tar seg av dette . 1-Kvåles Ruin og 4-Magic Of Joy kan sammen med 9-Tayno Destrier stikke kjepper i hjulene for favoritten .

6: Etter mye hodebry for eller i mot kjører æ 4-Vill Jerven som den andre hovedbankeren . Det er ett stort minus at distansen er bare 1640 meter og at her finnes det kvalifiserte sprintere i mot så som 6-Eikmann 2-Tekno Teddy, 9-Villmira som nå har kommet i toppform Men løpet sist til Vill Jerven overbeviste så stort at han får stå som min andre hovedbanker .

2:   Dagens nøtt . Ok det finnes flere i denne omgangen og heldigvis for det etter flere lette omganger . 7-R.M.G. Lady In Red blir min favoritt men blir tett fulgt av 5-Stand By Me Ås . 8-Panama Rags og 9-Dancing Queen også gode muligheter .
Følg med 1-FIT For Fortissimo og 3-Jazmine B.R.

3: Dette er også en skikkelig nøtt . 2 store favoritter peker seg ut, men jeg er ikke sikker på noen av dem . 9-Gikling Leodin og 15-Gomnes Faks . Nei her kan det smelle . Æ tar med 8-Z.M.’S Jerven 1- Hafell Bris og 2 andre strekhester . Hafell Bris kan lede hele veien inn .

5: Æ gir ikke opp 13-Bleke Silver . På kapasitet er det ingen som matcher denne karen. Hesten til Elin Hansen som hun eide sammen med ektemannen Sigmund før han gikk bort på forsommeren, er på sterkt oppadgående kurs når det gjelder form . Og æ bruker han som banker på det minste forslaget . En annen kapasitets hest her er 3 årige 15-Olaf Frost . 6-Alsaker Tyra fikk ikke vist noen ting sist, men kapasiteten er der . 7-Terne Pil er en annen «lumsk» herremann her .

6: I finalen blir min favoritt 15-Gretzky Boko . Selv med bakspor vil han nok dukke opp på målfotet . Jeg likestiller nesten Derby D’Estino på samme nivå . Men av og til kommer han dårlig til i løpene . Formen er helt i zenit . 10-Dream Builder, 13-Bestbyarsenal og 2-Fogueux stiller ikke langt bak . 

 På kaffen på City Syd der vi løser alle problemer kom Gammelkaillan opp i en heftig diskusjon om munnbind.
Æ hadd på mæ munnbind når æ kom og Bård sa t mæ : «Du vet at derre munnbindet e for å beskytte andre mot din utpust ja ?» Nei det visst itj æ nei , æ trudd det var for å beskytte mæ mot smitte fra andre folk . Vi kom opp i en heftig diskusjon . Nån ment det var for begge delene . Noen mente det var for å beskytte den som hadde munnbind på.
Det herre vart så heftig at æ tok affære dagen etter og gikk på Apoteket for å få klarhet i problemet . Og svaret var entydig . FOR BEGGE DELER . Både den som har hatt munnbindet på og den som møter mæ .

Som du aner er det store og viktige ting vi drøfter på vårt ukentlige møte i tillegg til å dele gevinster fra forrige ukes V75 . Siste ukes gevinst var kr. 2 på hver . Og selvfølgelig sette opp neste ukes V75 . Og denne gangen er det jo Leangen som står i fokus . Onde tunger (spesielt Ivar ) sier at æ aldri leverer tips med gevinst fra Leangen . Men sist klart æ i allefall det . Heldigvis virker kupongen denne gang adskillig verre å løse en siste ukers V75’r . Æ er ikke ferdig med helsehistorien enda . Vi sett jo og snakke sjukdom og lyg om gamle bravader når vi var ung . 

Æ hadde fått ett stort sår på den ene foten som blødde som en gris . Æ går jo på blodfortynnende må vite . Men de plasteran vi hadde hjemme dekker bare neglen på lillefingeren min . Derfor troppet æ opp på apoteket og bad om ett stort plaster . I mot meg kom en ung dame optimistisk og sa : «Kan jeg hjelpe deg med noe ?» Jo da det kunne hun og jeg forklarte at hjemme hadde vi bare plaster for lillefingeren og at jeg ønsket meg ett stort plaster . Vi gikk igjennom hele plaster hyllene og etterhvert merket jeg en slags frustrasjon hos damen . Tilslutt leste jeg tankene hennes . « Du all verdens skinn og bein hvilket århundre hører denne bondeknølen hjemme i." Tilslutt bestemte æ meg for 5 plaster til 90 kroner . Hun styrter til kassen og ble ikke fort nok ferdig med og ta i mot betalingen fra meg før hun startet bort til en annen kvinnelig kunde og sa med kurende myk stemme «Kan jeg hjelpe deg med noe ?

Når æ kom hjem og satt på plastret dekket det fra nedenom kneet og ned til rista . Bredden var like bred som leggen min .

Men blodet stoppet i allefall .


Velkommen til V75 .
Og denne gangen har vi fått en knalldag både sportslig og spillemessig .
Æ glær mæ .

Gimma
«Kundensomvethvahanvil.»