Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimma's råe lørdag 29.11.14.

 

 

Såfremt æ skoill ha starta aftertravet i kveld skoill æ ha startet med "Storms Never Last" med Jessie Colter og Waylon Jennings, deretter skoill æ ha fortsatt med en spesialversjon av "Good Golly Miss Molly" av Little Richard. deretter skulle Willie Nelson og Patsy Cline tonet utover forsamlingen med "Just A Closer Walk With Thee" og som avslutning før drikkevisene begynner ville æ ha servert "Suspicious Minds" med Elvis.

Fytte katta for ett aftertrav det hadde blitt. Tilbake i restauranten hadde foruten mæ  Asbjørn Melhus, Kurt Hella, Tako (sovnet), Tor Harry (rullet inn kabler og tatt ut stikkontakten.) Charter Svein (Elvis fan) og ponni general og Per Jørgensen  sittet. Per ville i tillegg ha samlet tomflasker for panting på Rema 1000 på mandag.

 

Over til alvoret. Endelig en ordentlig lørdag med V75 og start på ett fornuftig tidspunkt med de beste norske hestene i sine respektive klasser. Dette er ett stevne som vi gleder oss til. I tillegg så rapporteres det fra Utviklingssjef Per Jørgensen at det skal tas hensyn til årstiden, slik at seiersintervjuene blir tatt innendørs i rød spillehall. Herlig Jørgensen. Det tror æ blir knall. Folk kommer tett på kusk, eier og oppasser. Kanskje det blir åpnet for spørsmål fra publikum også ?
Det trur æ ville ha gjort disse intervjuene meget artige og interresante. For eksempel ett spørsmål fra banemesteren: "Synes du banen du kjørte på i dag er Europas beste?", eller fra dommer Valstad "Ka synes du om at vi ikke disket deg i dag for utilbørlig kjøring?" Det hadde gjort sæ. Og tilslutt hadde Jørgensen spurt. "Ka synes du om reklamene i programmet i dag ?" Kunne blitt en minneverdig stund.
Selvfølgelig har æ sjett mæ ut noen gode holdepunkter, som du sjøl må mekke og pusse på, og ikke bare sitte i skammekroken din og sutre over dårlige tips.

Men først litt om forrige lørdag. Også kalt "Bakgårdslørdagen" eller "lørdagen folk flest vil glemme"  (sitat fra Siv "Tante Pose" Jensen) Vises også på publikumstilslutningen.
TGN hadde 4 rette sist på et system til kr. 540- Æ hadde 3 rette. Det var selvfølgelig ikke bra, men det ble jo en skikkelig fin utbetaling sist. Heldigvis for de som var så dyktige og hadde slik flaks at de fikk med djupingan sine inn i vinnerrekka. Gratulerer. For oss andre slik som TGN, Stallskriket, Sportssjefen, Grø og oss andre som hele tiden prøver å finne snarveier til millionene. Så derfor Ola, Per, Hans, Lars, Petra, Tutta, og Ole Brum. Æ ber dokk tenk litt sjøl også. Les tipsan og vurdere sjøl. Men e det no engang sånn at du ikke har de evnene, ja da sjer det bekksvart ut for dæ. Dægger'n kor mange E-poster æ får med både ros og ris. Fortsett godtfolk. Æ lærer mye av dokker. Æ blir mere høffelig, mere overbærende og føler med dokker. Hestetipping er ikke lett.

Sist så skuffet jo Heimstad Hippen katastrofalt. Han kunne jo ikke være frisk. Flibustier sto for tur. Gratis Kristian. Du blir du vet du. Også Tor Egil Mæhre da. På første bortre viste han hvordan gode taxisjåfører kjører i kollektivfeltet. Forbi alle og frem i tet. Deretter dirigerte han alt og alle. Husk Tor Egil, du minner om Jorma Kontio. Det manglet bare seiersintervjuet men hester må temmes. Arne Nilsen viste hvordan kaldblods skal kjøres. Godt takk i trynet. Madicken og Engas Odin drev med lagtempo i høyeste potens. Mange likte det ikke og kalte det stallkjøring, men æ synes det var glimrende kjørt, spesielt av Edvard da.

Her kjem mine vurderinger av dagens løp:
I 1. avd. blir 3-Mr. X. F. Royal klar favoritt , og en mulig banker. Men æ skal gå i mot. Først og fremst p.g.a. at det nesten bestandig kommer en overraskelse i 1. avd. Men jeg åpner for at du kan bruke 3 bankere for deg som har motet, og dårlig råd.
Men jeg bruker 10-Trinitro og 12-Rafolo .i tillegg. Faktisk de eneste jeg ser i mot.

 

Mine 2 bankere blir 5- Teddy Gutten Støen i V-75-4 og 8-Rocketeer i 5. avd.

 

V75-2: Æ får si som Kai Johansen. Hoppeløp. Bred dekning. Mine fidus ( betyr, møter i sin fineste stas. Sløyfe i fakset, brei i bringa og blank i stussen.) er  3-Liza .Blir sikkert undervurdert. Det er farlig. Edvard tror hun er den beste strekhesten, og det trur æ å. Hva Edvard betyr så vi på Madicken sist. Skummel. Favorittene står på 40 meter. Men hør denne gamle platte formuleringen da. 40 meter er 40 meter. Akkurat som vi ikke vet det.

 

3. avd. 3140m. Svett oppgave sier du? Kjøring i 200 meter fra start, jogg i 2500 meter, og full spiker til slutt. Sånn blir det kjørt. Obs for 10-Beatles B. R. og 12-Gary Volcano. Hva med 14-F.X.Pips? Nei e trur formen mangler, og når kusken i tillegg melder passivt opplegg så ser det ikke lovende ut. Men æ tar a med da sjø.

 

4. avd. Æ synes personlig at det er litt urettferdig ovenfor 10-Jærvsørappen at han står 40 meter bak. Men propper er propper. 9-Kolnes Kjell er den eneste i tillegg til Rappen som kan true min banker.

 

5. avd. En hest med 3 seirer i raden og i syltynt lag i dag blir min andre banker. 8-Rocketeer. Med Kai Johansen bak hesterompa virker alt på stell.

 

I 6. avd. gjør æ obs. på 2-Alsaker Faks, 7-A.B. Lom'n, og 9-Trippa Undan. For ett flott navn. Trppa Undan. Det er nettopp det hun kan gjøre.
I finalen tror æ mest på7-Glitter In The Air, 1-Real Child og 9-Bourbon Street

 

Her kommer tipsene:    kr. 648-

1. avd. 3-10-12
2. avd. 3-10-12-14
3. avd. 4-8-9-10-12-14
4. avd. 5-Teddy Gutten Støen
5. avd. 8-Rocketeer
6. avd. 1-2-3-7-9-11
7. avd. 1-7-9

Også du da syter'n, no må du skjerp dæ. Tenk sjøl da for svarte kjøttkak. Trur du æ e Messias? Æ e her bare for å lede dæ på rett vei. Penna bør du hold i sjøl, eller gå over til Lotto.
Godt å få sagt dæ noen sannhetens ord.

Såfremt du vart litt deppa no kan du søk opp La Bamba med Los Lobos og Richie Valens på You Tube. Såfremt du klarer å sett i ro under La Bamba, så meld dæ på trim for eldre. Påmelding til Andreas Finstad i Ogndal Spelemannslag.

Kor æ glær mæ t lørdagen. Det kjem sikkert noen gebse overraskelser.

I V5 ville æ ha tatt med i 1. avd. 3-Izon Rags og 9-Bakkmo Basse.
V5-2 Her trur æ mest på 2-Remix, 4-Åsajerka , 8-Sindor X. og 10-Alsaker Eldfaks

Gimma
"KadutruromaftertravmedWilliegimmaogrestenavtheboysandgirls"


soeps@online