Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimmas råe mandag 20.11.17.

Sist mandag var det Tøff og Viktoria Amundsen pluss Bacalalo Va Bene og Jan Roar Trøan som imponerte mest. Sistnevnte med smart styring i ryggen på Eurocandidcamera, hvorpå han vred ut i rett tid og tok ned Jomars hest i god tid før mål. Viktoria så ikke  ut til å ha mye å velge på, da Tøff selv bestemte tempo og når han ville rykke. Imponerende av både hest og rytter. Av 8 løp ble 5 løp vunnet av Melhusfolk. Si mæ en ting. Har dokker helt tatt over Midt Norsk Trav ? Det kan i allefall virke slik. Glimrende.   Gikling OL og Karl Ove Nordtømme gjør ikke så mye av seg, men dette er en ekvipasje i flott utvikling i det siste. Giklingen driver ikke med store fakter, men han tråkler og går. Sist holdt det til en flott seier.

Dagen i dag er jo en av de største sportslige godbitene vi har på Leangen i år- Finalene i Hesteeierkannene. For noen flotte sportslige og spennede løp vi har foran oss. Kannene har det også med å oppvise overraskende vinnere. Spenn fast sikkerhetsselene.

Spillet var jo håpløst og løse forrige gang.. Så æ går forbi mine tips i den ytterste taushet. Derfor går æ med god samvittighet løs på neste løpsdag.  

Her kommer neste dose med god tro på gevinst.

V65 tips kr. 720-

1: 1-8-10-14
2: 9-Mr. Shape
3: 1-2-3-4-6-9
4: 2-3-6-8-9-11
5: 10-Eidshaugdjerven
6: 4-6-7-12-15

Bankere har æ jo selvfølgelig 2 stykker av. Her kommer de:

V65-2: 9-Mr. Shape har ikke vunnet løp i år. Men i dette selskapet bør den første seieren for året komme. Han har meget sterke avslutninger og bør ta ned alle tilslutt.
1-Borga Go On gikk meget godt sist og blir hardest i mot. 2-Fresh Fiona M. E., med en ung Erik Brækken i sulkyen skal bli spennende å følge.

V65-5: 10-Eidshaugdjerven blir også en klokkeklar banker for mæ. Hesten har utviklet seg formidabelt i år og tar sin 4. årseier i dag. 1-Nordpåsokken har ikke vært seg selv lik etter gjennomklappingen for Solfaks 2/10 Æ syntes han var tam sist også til tross for godkjent resultat. 2-Tekno Elda, 4-Gjerv Prinsessa, 9-Spang Trym , 12-Rebekka og 15-Pave Jerkila er voksne motstandere, men blir akkurat litt for kort i rokken i forhold til Eidshaugdjerven.

1: For ett flott løp. Finalen i Hesteeierkanna for kaldblods.

1-Røyns Stjernen gjorde ett enormt løp sist og blir nok favoritt . Ragnar Fremstad kommer nok til å kjøre til fra start og bare øke farten ? Gjør du det Ragnar ? Holder det helt inn ? Men her finnes det tøffe omgivelser. Går 14-Bleke Huldra feilfritt blir hun vond å holde unna for. Min 10 oddser blir 10-Gaardens Viktor. Har startet jevnt og trutt nå, og virker og ha kommet i bedre og bedre form. 8-Villmira imponerer for tiden og kan atter vinne.
Ellers kryr det av kandidater som kan ta med kanna hjem.

3: Ungdomsløp. ( med nokkon attåt)

2-Boston Vincent blir stor favoritt og har i tillegg den beste kusken. Men hesten er visst nok ikke spesielt glad i volte, og dette gjør at varsellampene mine klinger hardt.
Æ gardere først og fremst med 1-Merlin Classic og 6-Baloo N.
Strø på om du har råd.

4: Vanskelig tidsløp.
11-Voll Prins står helt overlegent best inne i løpet, og må med. Favoritt blir kanskje 2-Trøndern. 8-Vesle Jerva er en tøff dame og sammen med 3-Stubban Eld, 6-Jan Livar og 9-Komnes Nor kjemper de om seieren.

6: Klarer 15-Valley Ivan å hente 40 mete på 4-Crackajack ? Ja det er det store spørsmålet. Sist syntes æ at Inge Melby kjørt litt for tidlig og litt for offensivt. Men han hadde kanskje i ikke så mange valg. Inge har jo etterhvert blitt en meget god kusk.
Men det er flere som vil ha Kanna, bl.a. 7-Sea Samedi og 12-Baritron. Æ glær mæ til dette løpet.

I dag var æ som vanlig på 3-T og gjorde unna mine løp og styrkeøvelser. I dag var æ spesielt opplagt når æ kom. Grunnen for dette var at på TV'n torsdagkveld var det en eller annen glup proffesor fra NTNU som fortalte følgende:

Vi sitter alt for mye. Ja, det var jo ikke akkurat noen nyhet da. Men hør på dette: Denne proffesor Baltazar sa følgende: Ved å stå i stedet for å sitte så trener og bruker du 3 - 4 ganger så mye muskler som om du sitter i ro. Derfor knalltrente æ i dag, og i kveld under "Skavlan" og i morra under "Skal vi danse ?" skal æ stå hele tiden. Smart hva ? Ved å fortsette å stå om kveldene og ellers så kommer jo muskelmassen min og styrken og kondisen til å øke voldsomt. Tenk å få så mye gratis bare ved å stå.

Steike korr smart dem e det derre proffan og programlederan i TV.

No trur æ vi tar en dans. Kordan dans da ? Hva med "Tango for to" ?

Gimma

"Ståstillogkomiform"