Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimmas råe mandag 12.12.16.

Så er V75 over for i år. Værgudene var ikke med oss, men mye fin sport allikevell. Først må æ nevne at en av mine Twitter kamerater skrev etter Baus Spiksøn sin seier: "Med Jomar Blekkan ved tømmene hadde Baus Spiksøn gitt 1.50 odds. Veronika Bugge er en for dårlig kusk" Sitat slutt. HALLO I UKEN. Dette er ett bevis på at mange av de såkalte hesteinteresserte ikke har peiling. Ka har oddsen med at Jomar eventuelt kjørte hesten ? Poenget var vell at hesten vant etter at Monica loset hesten i tet fra start til mål. I tillegg så tok hun en "Jomar" i siste sving og la feltet behørig bak sæ. Snakker om det æ kaller skjitprat. Stå på Veronika. Mere lovende, seriøs utøver innen  trener og kuskeyrket skal du lete lenge etter. Supert. Gratulerer.

Villas Cato er en 4 åring med store bokstaver. Og all ære til Anders Lundgren Wolden. Hesten avviste alle angrep.

Også K.N. Stensruds Æresløp. All ære til Love Voice og Lars Anvar Kolle. For ett severdig oppgjør i søla. OK, over til kveldens oppgjør.

I morgen fredag skal æ feire ett stort jubileum. En av forrige århundrets største menn jubilerer. Det er mulig æ blir helt alene i denne ribbe og lutefisk tid med jubileet, men det får ikke hjelpe. Dokker ungsaua skjønne ikke ka æ snakke om, mens dokker gammel hoinnan og gammel kattan burde skjønne det. Flesteparten av dokker vet kæm Michael Douglas er. Han som er gift med hu dropset vet du,,,,,,ka het a no da........hu....... Ja,,,,hu... Catherine Zeta Jones ! ! Det har ikke nokka med dem å gjør direkte. Nei det har med gammel kaill'n sjøl å gjørra. Han sjølveste KIRK DOUGLAS. Selveste superstjernen i min ungdom. Helten fra filmen "Kampen om tungtvannet" og enormt mange andre tøffe actionfilmer. KIRK DOUGLAS. Ka e det med han ? HAN ER 100 ÅR fredag 9. desember. (Saqmme årgang som Arne S) 100 år . Lukt på den du. Æ har nettopp luktet på den, og det lukta grønnmala skitt herifra og dit. Utrolig. En mann som har levd ett så tøft liv og enda så heng'n med. Imponerende. For dokker som kun vet om junioren, så kan æ fortelle dokker at på sin tid var KIRK en vell så stor superstjerne. Atter engang til lykke med den store dagen.

I går var fruen og æ i vei og handla lutefisk . Vi skal ha ett lag no. Og vi pleier bestandig å kjøp lutefisken enten i Fiskehallen eller Ravnkloa. Dokker veit av han med den røde snurrebarten nede i Ravnkloa ? Ett år kom æ inn og stilt spørsmål om lutefisken hans. Da svart'n mæ kjapt. " Du er kanskje av dæm som kjøpe fesken din på Obs du ?" "Tja, nei æ vet itj akkurat det da." svart æ. Da sa rødbarten: " Du vet det min gode mann, du går ikke til en gullsmed når du skal kjøp dæ ett plastsmykke vet du ! " Ferdig med den diskusjonen. Siden har æ holdt mæ t fiskebutikkene. Men i år har æ syndet. D.v.s. Kjærringa ment vi skoill kjøp vakuumpakka benfri lutefisk i år. "Arngrim, du må følge med i tida du å vet du. Verden går fremover. " Fikk æ beskjed om. Deretter ble det bestemt at vi skulle kjøpe ferdig rensket fjellmandel, vakumpakket må vite. Æ tørr ikke å bevege mæ ned mot Ravnkloa på en god stund. Unnskyld, no ska æ snakk te bare dokker mannfolk. Har dokker lagt merke til korr toillat kvinnfolkan blir i desember ? På mine medfølgende julehandelturer treffer jeg en masse hannkjønn som sitter på benken og venter. Plutselig kommer det ett kvinnemenneske med handlevogn ut fra en klesbutikk, så sier hun til naboen min på benken. "Bare sitt du, æ skal en tur lenger borte her. Æ kjem og hente dæ når æ er ferdig ." Kaill'n kika skjemt bort på mæ og så sa'n "Har du det sånn du å ?" Æ kunne bare bekrefte det. Det er no dokker kvinnfolk skal synes synd på oss mannfolk å si. " Dakkal liten sussebassen min. Du skal få ditt når vi kjæm hjem du sjø." OK, humøret stiger betraktelig .

Oi, oi , no e æ der igjen. Langt utom sporet. Nei æ må prøv å tipp.

V65 tips. kr. 640-
1: 10-Looking Superb
2: 3-4-5-7
3: 1-2-5-7-8-10-11-12
4: 5-Top Quality
5: 5-6-7-11-12
6: 6-8-9-11

1: 10-Looking Superb bør vinne dette. Jeg er ikke helt sikker, men jeg mener han bør vinne. Men æ tror han er avhengi av forholdene. Jeg har også sett at med det travet han har så tar han seg flott fram på tung bane. Summa summarum: æ finner ikke en bedre banker. 6-Wika Lendalund, 8-Tank Genius, og 9-Hot Sugar i mot.

4: 5-Top Quality med Liv Pedersen er i mine øyne en like sikker banker. Forutsetningen er feilfri avgang. Burde være forholdsvis greit med autostart. 7-Johhny Boy F., og 9-Wozniacki D.K. er de eneste jeg ser i mot.

2: 5-Federal Crown blir stor favoritt og manges banker. Jeg tar med 4 hester til. Av de 4 har æ mest tru på 3-Mr. Fisherman som var utrolig tapper sist og holdt flott helt inn. I tillegg har æ tro på 4-Action Pixie og 7-Kemas Otilla.

3: Her blir det adskillig verre. Mange kan vinne her. Æ tar med 8 hester med mest tro på 8-Grytting Blessen, 12-Alsaker Regent (feilfri), 11-Dale Jerva (samme her) og 7-Eldmina.

5: Spennende løp. Æ gir mæ ikke på 11-Cherubino. Æ setter han først. Mye avhenger av løpsutviklingen. 5-Cannavaro er en spennende type. Æ rangerer han nærmest. Deretter kommer 6-Thai Freedom. Ikke bry dæ om de siste nullene. Obs.

6:  8-Valley Ivan blir favoritt og med rette. Denne gangen er det mere skapelig motstand enn sist. Jeg vil alikevell varsle for 6-Master Kemp. Vi har på langt nær sett botn i denne karen. med optimalt løp sitter han lett der. Her kommer i tillegg Randy Travis med "On The Other Hand" Cowboy så det lukter "Trigger" og seksløpere lang vei. Robert Jakobsen annonserer med at Rolling Stones kommer til Leangen. Og forsåvidt så har han jo rett. Med startnr. 11 kommer han ut i 6.avd. Ikke ufarlig.

Æ kunne ha løst t å fortelle dokker flere utrolige sanne førejulshistorier, men dokker trur bare det er bløff. Nesten så æ trur det sjøl og. No venter lutefiskaften. Skål.

Gimma.

"SitterherpåtrappaogventerpåaMartha"

 

soeps@online.no