Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimmas råe søndag 5. november 21:

Så var siste ordinære V75 omgang på Leangen historie . De 2 omgangene som kommer i januar og februar er sånne "liksom V75'r" den i januar med start kl. 2000 og den i februar på en tirsdag også med sen start . God fornøyelse .

Det som satte seg fast i minnet fra siste V75 var dobbelt seieren til Skei Knerten og Terne Pil for samboerparet Odd Arne og Bente . Unnskyld at æ spør :"Skal dokker gift dokker snart ?" Seiersintervjuet med dem var dagens høydepunkt for Erik og mæ . Ellers var jo dagen en god gammeldags Leangen V75 med en vinner med over 12 millioner i gevinst . Andre høydepunkter var Fightforfreedom Ås og Let Me Go som begge også ble først i mål av 2 samboere Ragnhild Bjørnbeth og Arve Sjoner . Snart bryllup der også ?

Tipsan mine ? Omtrent som kollegiet Sportssjefens tips. Meget elendig . Æ beklager til mine trofaste venner der ute . Sørgelig at æ lurt dokker så grundig , men pytt, pytt det kommer nye sjanser . Den første kommer allerede f.k.søndag .

Og derfor. Her kommer nye sjanser .

V65 tips             kr. 81-  /   kr.  1050-

1:   5-7-9 / 8-12

2:   8-Dyess

3:   1-5-8 / 7-11

4:   1-2-7 / 4-8-11

5:    1-3-9 / 4-8-10-11

6:   8-Bijou 

2:   8-Dyess gjør jo aldri ett dårlig løp , men han mangler det siste lille for å gå helt til topps . Denne gangen var han så heldig å komme under Gimmas råe vinger og æ trur tiden er inne for at han sitter der . Han gjorde ett sterkt løp sist lørdag og selv fra 8. spor kan han sitte tidlig i tet . Men det er mange jevne og gode hester her og de største utfordrerne er 6-R. M. G. Red Red Wine , 9-Garamasala og 2-S.K.'S Andova Pride

6:   Enda en  banker for mæ som også kommer ut fra spor 8 Bijou . Hesten viste både stayer og vinner egenskaper sist og æ klinke t med ett singel kryss . 11-Locamotion er alltid skummel og sammen med 2-Tearsofthesun , R. M. G Dancing Queen og 6-Mr.Micman blir de hardest i mot .

1:   5-Lykkje Svarten kan være løsningen i 1.avd., men 7-Alma Prins må finne seg i å være den største favoritten . 9-Vill Jerven har æ alltid med også denne gang. 8-Storm Odd har vist mange fine takter i det siste . Obs Atle vent enda lengre før du setter inn siste speed.gjerne til utgangen av siste sving .

3: Vanskelig . Æ velge som første kandidat 5-Stensvik Lars . 1- BekkeStjernen blir nok favoritt sammen med 8-Snonsøy Balder .Obs for 7-Stormare .

4:   Æ velger 7-Rygval som første valg . Hesten gjør nesten aldri ett dårlig løp .  1-Mini Jerven og 2-Vestpol Kaiser deretter .

5:   1-Playtakethewave vinner trur æ såfremt Anita får lurt han ut i rett tid . Men han kan ha godt av å sitte fast en stund, så han ikke  får dødens igjen . M.  H. Queen fikk akkurat det løpet hun skal ha sist . Med ett lignende opplegg kan det gå veien igjen . Også 9-Florentin da ? Hva skjedde sist Dag Sveinung ? Han lå så fint til når det sto igjen en runde . Men han kom sist i mål ! Ka i farsken som nordlendingen sier Ka hendt ? 

V4-1:   7-Derby D'Estino

2:         Alle

3:         7-Karma B. R.

4:         6-8-10

13 løp denne søndagen gjør opp for løpsdagen med bare 6 løp . Siste løp skal starte 21.55. Olala. Hurra for alle som holder ut . Det skal ikke mangle på underholdning og mange sjanser for å vinne jule kroner i kveld .

Etter som tiden for løp renner ut på Leangen så griper nostalgi i mæ igjen . Æ beklager men det kommer over mæ en sånn litt sørgelig / takknemlig stemning for tiden her på Leangen fra mitt første besøk tilbake  ,,til 1950 og frem til i dag . De gode minnene velter fremover de dårlige har æ gjemt nede i en skuff . Ja da , det var en del alkohol med i bildet blant trenerne på Leangen . Det vet alle . La gå med det . Men æ vil påstå at æ ikke tok noen skade av det . Jada æ hører dæ sjø . Men da æ begynte i stallen til Johan Wilmann da æ var 11 år som stallgutt så var det alle de positive opplevelsene med hestene som står frem som de sterkeste minner fra Leangen tiden . Når vi red ned i Devlebukta og badet hestene . Når vi dro rundt Jonsvannet . Når vi tjuvrei på gampene i trøa . Når vi spilte fotball eller syklet om kapp rundt banen etter at vi hadde foret hestene om kvelden . Eller når vi var på lemmen og småkysset med jentan . Ja , det var det ja . Gjem de andre tanken din i ei stor skuff . Du verden for ett liv på Leangen opp gjennom åran .

Og når æ sjer på planene og tegningene over banen ute på Fannrem så blir det en ny tid og at det blir flott der ute det kan du lite på .

Gimma

"Santellerikkesant?"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe V75 kommentarer :

Tirsdag når fruen og æ dro til City Lade, så brøt helvete løs eller kanskje æ heller skal si Hærlighetene brøt ut . På utsiden var det fullt av med flagg og en stor digital skjerm korr det sto "Gratulerer med gull . " folk ropte og skrek t oss . Alle var visst klar over at æ tippa inn V65 på Leangen mandag 15/11 . Kupongen som æ satt opp på hjemmesida til Leangen til 1080 kroner kom ut med godt og vell kr. 57.000-  Det som var "cluet" var jo at min banker i 1.avd. "Creek's Nu Love" ble trukket pga forkjølelse . Dermed kom 1.valget Let Me Go inn og sørger for at de som fulgte Gimmas råe fikk en god slump ekstra penger til julegaver .

Sportssjefens komite tips ? Æ e itj sikker , men æ trur at dem hadde 4 rett . Men en sånn komite har jo problemer med å bli enig med sæ sjøl, mens æ har bare mæ sjøl å stole på .

Inne på City Lade var det fullt kaos med folk som ville gratulere0. Folk klemte og kysset og glemte Korona i iveren etter å gratulere for slike eminente tips.

Så er det klart for årets og Leangens siste ordinære V75 . Ja da æ vet at det er en lørdagskjøring i januar og en tirsdagskjøring i 2022 . Men lørdagskjøringen i januar starter kl. 2000 og tirsdags V75 er for mæ, ikke det æ forbinder med V75 kjøring .

Sportssjefen sjøl nevner i forordet til programmet at vi kanskje mangler de største sportslige profilene til start, men at det blir spennende spilleløp . Mangler sportslige utfordrende løp ? Ja det skal æ sannelig underskrive på . Løpene er blottet for gjester fra resten av landet . Av totalt 78 innmeldte hester i programmet kommer sier og skriver 13 hester fra Østlandet og Nord Norge . 
Dette har æ skrevet i voldsomt mange innlegg på våre "vinterkjøringer " i november og januar . Noe må ha med løpsutskrivningen og gjøre . Flere av løpene er kvalifiseringer for finaler på Bjerke . På mæ virker dette som en vanlig V65 dag med kjente og kjære aktører . Og misforstå mæ rett . Ikke noe gæli med det . Men når vi har ett nasjonalt stevne her så burde det være større kvalitet på løpene. Æ kan ikke dy mæ, men dette er en villet politikk fra sentralt hold . Æ gjentar mæ sjøl i alle de år fra midten av 90 tallet og frem til i dag har Leangen kun hatt 1 , siger og skriver 1 V75 kjøring på sommeren og det er Midtsommertravet . Diskriminering vil noen kalle det . 
Men som æ sa tidligere , la ikke dette legge noen demper på våre flotte og supre lokale deltakere . Velkommen til siste "normale" V75 dag.

Nå ska æ innrømme at etter min suksessfulle siste løpsdag på banen så kjenner æ på forventningspresset . Men æ e jo nødt til å hoppe i det .

Gimmas råe V75 tips :        kr. 72-       /   kr. 960-

1:   3-4-6-9 / 2-5-11-12

2:   3-7-8 / 5

3:   8-Madam Royal

4:   1-Alltid Ø. K.  / 3-5-6-7

5:   3-Florentin

6:    3-4 / 9-10

7:    3-4-9

Æ har den store skjelven pga de forventningene som ligger på mine tips etter suksessen sist. Men æ må jo prøv igjen.

Æ prøve mæ med 2 bankere som vanlig. Den første kommer i avd. 3.  8-Madam Royal står vanskelig til i 8.spor, men hoppa har imponert såpass at æ klemme til med ett singel kryss . Men her finnes det gode utfordrere . 5-Dyess og 3-Mojo's Maxmara er meget kapable damer .men æ trur Jomars "gullhøne" klarer biffen .

5:   Her kommer en skikkelig Gimmas Råe . 3-Florentin står denne gangen nydelig til og får han teten tror æ han blir vanskelig å ta ned . Men teten er ingen garanti med startkanoner som 4-Stay Dench og 8-Leonardo Di'Vici . 5-Sue er tippet banker av flere i TGN pluss 9-Fightforfreedom Ås er tøffe konkurrenter . Dette er en tøff banker for de med hår på brøstet .

1:   6-Way To Go og 9-Jazmine B. R., er favoritter. Men 20 meter tillegg i varmblodsløp er alltid tøft . Derfor strør æ godt på i dette løpet som æ synes er omgangens vanskeligste .

2:   Her kommer en av TGN s bankere nemelig 3-Fux Deluxe med 4 strake seire i kofferten . Det er slike favoritter som skal garderes . Her spiller alt inn. Lang reise, ny bane og overnatting  er en del av hendelser vi må ta med i beregningen . Stall Mjøen kommer med 2 knallgode damer her og luringen 5-Lille Vilma blir min luring .                            

4:   1-Alltid Ø. K., vinner dette bare han holder seg til rett gangart . Men det var det  da. 3-Snonsøy Balder og 7-Jan Livar er tøffe karer i mot . 

6:   Her kommer TGNs neste banker . 3-Gomnes Faks. Men æ garderer . Ska vi vinn store penger må vi legge en del bankere i bakken . Æ varsle for 4-Ramstad Balder som vant i V75'n sist . Deretter har vi 2 hardinger i bakspor 9-Kolbu Kæsj og 10-Vill Jerven som begge kan bruke kjempekreftene sine tilslutt.

7:   9-Let Me Go imponerer mer og mer . Han blir min klare favoritt . Banker aktuell . Men æ tar med meg 2 luringer i 3-Kobra Kahn og 4-Casartelli .

Ja, så var det dette med City Lade da . Når vi kom inn så vist det sæ at det var Gulldag for produktet "Shining Light and Bright". Et produkt som var til bruk for kaffeputer som var årsak til den store jubelen inne på City'n . Samme for mæ . Æ tok det t inntekt for tipsan mine .

God fornøyelse t dokker aill i hop .

Gimma

"alltidoptimisttruræsjøl."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4:
Gimmas råe mandag 15.11.21. V65:          kr. 90-     /      kr.  1080-

1:    11-Creek's Nu Love

2:    3-5-6

3:    1-3 / 8-10

4:    1-2-3-5-6 

5:    5-Tustna Svarten / 6-8-11-12-13

6:    7-11-14 

V5:   3-4-6

1:   Hun kommer ikke til noe heldekket bord 11-Creek's Nu Love . Men tross 20meter tillegg på bl.a. 10-Casartelli bør hun vinne dette på klassen.

5:    Hesteeirkanna.

For en 3 åring i Hesteeierkanna er det en tøff oppgave å komme ut som favoritt mot bl.a. Eliten av Leangens kaldblodsklasse. Men er det noen som skal klare dette må det være Svarten . Men det er tøffe bud fra tillegg med bl.a. 12-Helle Spik og 13-Alma Prins . Æ garderer på det store forslaget .

2:    6-Pave Sokken blir stor favoritt og en mulig bankerkandidat her for de fleste . Æ garderer imidlertid med de 2 Monika gampene 3-Ingkrans og 5- Faks Trym

3:    Min favoritt blir 3-Florentin. 1-R.M.G. Red Red Wine står innbydende til på strek og kan godt være vinneren . 

4:   Ett vanskelig løp . Æ setter  Oberstinen først på tipslinja , med en stor skrell deretter nr. 1-Hellinrappa . Obs for 2-Bork Mia .

6:   Hesteeierkanna .

11-The Last Ticket gjorde ett meget bra løp sist og blir favoritt til å ta hjem de varmes kanne . 14-Bestbyarsenal og 7-Jazmine B.R., blir tøffest i mot .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27. november kommer årets siste V75. Det er med spenning vi ser frem mot den kjøringa, og med ett håp om å plukke hjem "potta". Og som æ sa forrige gang det kommer 2 V75 kjøringer neste år før vi overlater resten av "Trøndertravet" til Varig Orkla Arena på Fannrem .

På og rundt vårt lille kaffebordet i rød hallen har det pågått en diskusjon i lengre tid om hvilken varmblods som var første hesten på Leangen under . 1,20.0 Det har vært hardnakkete påstander om Gjølmes Song og Gullkenny . Sjøl trudde æ steinhardt på Ready, men pålitelig avis dokumentasjon på at det var Jens Protector med 1.19.5 i 1960  Noen bedre ?

Men, så kommer 1000 kroners spørsmålet . Hvem var første kaldblods under 1.30.0 på Leangen ? Æ mangler faktisk dokumentasjon på det p.g.a., at en fyr med kleptoman hensikter i forbindelser med utlån fra meg av gamle Trønder Trav sannsynlig vis også fikk låne en bok av meg som kunne ha oppklart mysteriet . NÅ ER TÅLMODIGHETEN SLUTT . KOM T BAKE MED BLADENE MINE ! !

In The old time så var det også spesielt å komme under 1.40 grensa . Hvem var først der ? Har vi noen allvitere som leser denne spalten som kan hjelpe meg med det ? Første og eneste hittil under 1.20 grensen er Tekno Odins 19.9 fra 2014

Gimma

"Likerikkekleptomaner"

p.S.     Siste fra Håvard W. , som mener det er Monagutt og Reitlappen i samløp 1972 - 74 ? Flere innspill .

Fremdeles Gimma mannen med den musegrå hjernen .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe søndag 7.november 21:

Denne løpsdagen har jo blitt helt motsatt av forrige traurige opplevelse med 6 løp . Denne gangen føler æ at vi er tilbake på sporet . Fyldige og spennende løp . Bra  . I torsdags nummeret av TGN går Jomar Blekkan ut mot løpsutskrivningen på Leangen Travbane . Han får svar av Jan Inge Ringen . Æ er godt kjent med teamet og skal ikke gå så veldig hardt inn i diskusjonen mellom Jomar og Ringen,men bare påpeke den skjeve fordelingen som æ synes det er mellom taletiden til de to . Mens Ringen forklarer i hytt og pine ( som æ å brukt å gjør.), så får Jomar ca. 10% spalteplass i innlegget til å forklare sin misnøye . Æ anbefaler dæ å lese hele artikkelen i TGNs torsdagsnummer . Ringen mener at hestenes grunnlag viser seg å være utdatert  . Det kan være det, men det som æ har hevdet ovenfor nye innen sporten er følgende:

Trav er den sport som deler inn sine deltagere i klasser som passer hver enkelt hest over tid . D.v.s., at parametret med utgangspunkt i inntjente penger veldig ofte er en god måte og få gode løp på . Men dess flere jevne hester og likestartløp desto bedre . Men dette går ikke alltid like bra i begynnerklassen og hurtigklassen . Leangen var først i klassen med såkalte  "Amerikanerløp" . d.v.s., hester delt inn etter grunnlag med spor i inntjent rekkefølge .Disse løpene var både elsket og hatet av de aktive . I dag er det delingsløp, hvor mange starter i spor etter grunnlag .

Men no er æ inne i en diskusjon æ skulle hold mæ langt unna . Mitt poeng var at Ringen får all plassen i spørsmålet uten at Blekkan får svart opp . LES ARTIKKELEN og døm sjøl .

Så en annen interessant ting i TGN . Terminlisten for 2022

Her ble det påpekt fra halv offisielt hold på Leangen , ( Tips utvalget) at vi hadde igjen 2 V75 dager på Leangen . Nå viser det seg at dette er feil . Vi har igjen 3 V75 dager . V75 den 27.november som er en lørdag med vanlig start tidspunkt . Så kommer V75 lørdag 22. januar men merk start tidspunktet kl. 2000 Altså slutt ca . ved Kveldsnytt . Deretter kommer enda en V75 på tirsdag 15. februar med start tidspunkt kl. 1900 . Altså det samme som vanlig V65 løp . Dette er nye toner fra DNT. P.g.a at svenskene i løpet av 2022 skal ha 8 V75 kjøringer på norske spilleflater . Derav blir norsk V75 kjørt etter den svenske kl. 2000  Spennende å se hvor mange tilreisende vi får på omgangen 22.januar .

Med det samme du har kjøpt TGN les og studere den nye terminlisten . Fra tirsdag 15. februar som er siste kjøredagen på Leangen går det ca 1 måneds tid til åpning på Fannrem søndag 20.mars . Det er en overgang som virker helt ok . Les terminlisten og se sjøl .

Korr bli det av tipsan . Ikke fortvil, her kjæm dem .

V65 tips:               kr. 40.-     /    kr. 600.-
1:   6-Vill Jerven

2:   1-7 / 9-10

3:   4-10 / 2-3-8-11

4:   6-7 / 1-8-11

5:   5-Rocket Man

 5:   1-4-5-6-10 

Mantraet er som vanlig 2 bankere.
I løp 1: 6-Vill Jerven er en hest æ hele tiden har holdt høyt . Æ vet at flere har ett bedre utgangspunkt en min banker, men dette er Gimmas råe spesial . Der det er mange muligheter spikre en. 5:   Nesten det samme prinsippet her. Mange gode hester på farten , men 5-Rocket Man vinner .

2:   1-Alltid Ø. K., for en artig type . Skrittlengden hans er ikke så imponerende men du verden det går unna. Også lenge han holder seg på fotan uten galopp er det nok ingen som slår han . Men får 7-Jan Livar sporet, noe som er meget mulig blir han vond å tukte . Disse 2 skulle egentlig  være helgardering, men for deg som fisker litt ta med 9-Storm Fax og 10-Terne Pil .

3:   Her også stoler æ på 2 stykker . 4-Tearsofthesun og 10 Bijou . Men bakspor på sprint er aldri enkelt så mitt første valg blir Solens tårer . Utenom disse er det bare å strø på .

4:   Atter setter æ 2 hester i en egen klasse . 6-Let Me Go og 7-Kvåle Nightmare . Men også her kan det være greit å spe på med noen ekstra .

6:   1-M. H. Queen B., har vært borte over 1 måned no og må med på bongene. 5- Jacko Line og 6-Moonrise må taes på ytterste alvor . Obs også for 10-Florentin til tross for bakspor .

V4-1:   7-Skjalg

V4-2:   1-2-4-7-8

V4-3:   3-5-6-8

V4-4:   1-2-5-6-8

kr. 200-

Puuhhh, no e æ helt ferdig etter all denne alvorspraten . Hei då .

P.S.  Best du lære dæ svensk med engang . F.eks. Tjenare (som betyr at svensken tilbyr seg å være din tjener .)

Gimma

"Nuropergumman"

 

 

 

 

 

 


Gimmas råe mandag 01.11.21

Dette er en dag som fort vil gå i glemmeboka er det første æ tenke når æ ser på programmet for dagen. 6 løp sier og skriver 6 løp . No skal kanskje æ av alle være forsiktig med å kaste steinformasjoner da kan det hende at glaasbråttet fyker forbi øran mine . Men æ kan aldri huske på 6 løp ! Da sier det seg selv at V65 går fra 1. til 6.løp. Enkelt og greit og det kan jo være bra på mange måter . En kort og oversiktlig dag, men dette var en skuffelse . I løpsbulletinen er det utskrevet 8 løp . Og i de 8 løpene lå det nok tenkt muligheten for å doble noen løp . Men her har noe gått galt underveis . 50 hester til start , ca halvparten av det vi vanligvis varter opp med . Vi har alle merket i det siste halve året at løpene har blitt tynnere og tynnere og no går vi i tillegg inn i vintermånedene . Ligger vi bare og venter på Fannrem ? Skummelt . Vi må kjøre på for å holde aktiviteten oppe . Ett annet trekk er at denne dagen inneholder 2 monteløp som i for seg spriter opp dagen, men som for andre blir litt i tøffeste laget å håndtere . Æ er og har alltid vært fan av Monteløp . Så kom igjen . Æ håper denne dagen er en unntaksdag .

Nok om det . Her kommer V65 tipsene for 1. november:

V65-1:   8-Tustna Svarten

2:    6-8 

3:    4-5 / 2-4-5

4:    1-2-3 / 5-6

5:    5-6-7 / 4

6:    1-Mastro M. N. / 2-8-9

kr. 36-      /      kr.  800-

1:   8-Tustna Svarten gir sæ sjøl . For en mektigtype . Så du'n sist ? Enorm flott hest med en fantastisk utstråling  . Han vinner . Noralf fortalte i tillegg før løpene om at stammen på en hest kun utgjør ca. 10% av resultatet av hestens prestasjoner . Æ stilte mæ litt tvilende til det. Æ mener jo at stammen har mye mere og si , mens Noralf mente at miljøet og de mulighetene hesten fikk under kyndig trening og oppfostring telte mest . Vi skal være forsiktig med å kritisere standpunktet til Noralf når vi vet hva denne mannen har klart og få ut av sine hester . Vi som fikk dele av Noralfs kunnskaper var Erik, Narve (tidligere Sverre, Levanger spiller ) og undertegnede .

6:   1-Mastro M. N., trur æ leder hele veien . Han er som Svarten bare 3 år ,men ett stort talent . Han leder nok hele veien uten noe "strul" ( er fransk og betyr stroppen er løs . ) Forhåpentlig vis er tungstroppa på plass .

Når sant skal sies så ser resten av løpene ganske så jevne ut , så uansett en laber dag så kan det bli god utbetaling på V65'n.

Tilslutt en helt sann historie fra de gode gamle dager . Æ spilt fotball på Strindheim og vi vekslet mellom 4.og 5.divisjon, med ett år i 3.divisjon for min del .     3 korte snutter .

1:   En kompis hadde bil når vi skoill opp til Heimdal. Vi glæda oss stort for Heimdal var den eneste banen i vår divisjon som hadde gressbane . Den kampen her spilte æ midtstopper og æ syntes at høyre vingen vår gjorde en slapp innsats . Æ var kaptein og ropte til han : "Sjå t å begynn å rør dæ da gitt " Hvorpå svaret kom fort tilbake : " Hold kjeften din ellers ska du få bank når vi kjæm hjem . " Æ skylde kanskje å gjøre oppmerksom på at høyre vingen var en nær slektning . Forresten, æ bomma skyss av en annen spiller hjem .

2:     I gamle dager så spilte A laget mot oss gammel gutan en artig kamp samme dag som vi hadde års fest . A laget var da allerede oppe i 2. divisjon så vi fikk tøff motstand . Så var det en av A spilleran som ble lurt av en av gammel karan hvorpå han utbrøt :" Dægger'n her lukta det gammel fyll ." Hvorpå han på gubbelaget svarte : " Gammel fyll ? Den her e bare 4 tima gammel "

3:    Samme mann som ovenfor her spilte ving i en kamp mot Vikvarvet på Myra . Unnskyld selbygga men var det noe vi mente dere var kjent for så var det knallfotball uten noen viderverdigheter med tekniske finesser . Æ var kaptein og midtstopper, og plutselig kom omtalte ving tvers over banen og forbi mæ . Medspiller må vite . "Kor ska du hen?" sa æ . Svar: " Nei når dem itj går på fintan da gidde itj æ å spell mere " Det høre med til historien at Vikvaret backen sprang rett frem og over vår spiller . Dermed mått vi spell hele 2. omgangen med 10 mann .

Gimma

Her kommer ett kjent fotball uttrykk fra min tid i Sjetne fotball:

" Gåoppiskogenhvissduskafis"  Beregnet på en back som slapp en i en tett duell i målgården .

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 25.10.21.

V65 tips         Kr.    48-        Kr. 1225-

1:   1-5 / 6-7-8

2:   3-5-6-9 / 2-7-10

3:   1-3-12 / 2-5-7-8

4:   11-Vestpol Lodin

5:   4-Jazmine B. R.

6:   6-7 / 2-4-5

V5-4:   8-Fernando

V-5-5:  2-3-6

Dagens Dobbel : x 10 kroner

1:   4

2:   5-6-7

Aller først må æ få lov å gratulere første tipperen i Sportssjefens team Inge Grytbak med en glimrende trippel i 2.løp på Leangen sist . Grytbak satte den rett inn etter at alle trodde det var Sportssjefens tips . Men ok æ har jo før avslørt at Sportssjefen har ett enorm team bak seg når det gjelder tipsene . Gratulerer til Sportsjefen også som har satt sammen teamet .

Sjøl måtte æ bite i det sure banker eplet Borea Del Circeo . Han tapte knepent etter ett umulig løp . Vi har sett det før, denne kjøringen for å få teten . Og det går like galt hver gang . Ingen skygge over My Name Is Prince men løpets moralske vinner var Borea Del Circeo . 

Ellers må æ få lov å først og fremst få gratulerer Alltid Ø. K., feilfritt for første gang på lang tid og klokk ren vinner . Det er sjelden man unner en hest å vinne slik som æ gjorde sist mandag  . Du sjer det på hele hesten at det han helst vil det er gå feilfritt . Grattis ØK.

I tillegg var Jazmine B. R., kjempegod sist etter en perfekt styring av Tor Arne Eggen . Komnes Bork hang på Røyns Katapult , unnskyld Kasper i rygg og vant sikkert . Ragnar Fremstad trakk opp showet i vanlig stil , helt til lampen sluknet. Denne gangen holdt det nesten helt inn Ragnar . Keep On Rocking . Storm Odd står faktisk frem i en ny forpakning . Han avslutter løpene knall godt . Bra.

Tustna Svarten er en mektig 3 åring,med en stor fremtid trur æ . Baldri Zita, Flying Star, og Jan Livar, var gode vinnere .

Ellers så kommer æ t å gå inn i en djup depresjon når neste helg er slutt . Æ hater sommertid, eller skal æ rettere sagt si vintertida . Ja da æ vet at det er normal tiden . Men la mæ si det på en annen måte . Æ elsker sommertid med lyse ettermiddager og sola lengre på himmelen utover ettermiddagen . Ka hold EU på med som lovt oss å innføre "evig" sommertid ? Jo dem sitter og bestemmer krumningen på bananer og hvor stor hver rødbeter skive får være . Kjøss mæ langsomt så æ kjenne det .

Forøvrig har æ store planer om en heidundrendes 80 års feiring neste år . Men da bør det helst være litt mørkt om kvelden . Æ har tenkt å presentere mine største opplevelser gjennom livet , deriblant på stort lærret og presentere den musikken som har betydd mest for mæ opp gjennom årene . Fra første gang i slutten av 50 åra når æ gikk alene oppover Søndre gate og hørte fra en juxboks inne på en kafeteria en sang som har forfulgt mæ hele livet . "Oh Lonesome Me" . Etterpå styrtte æ ned til Ranum og kjøpt plata med artisten Don Gibson. Ett livslangt avhengighets forhold oppsto . Nr. 2 på listen kommer fra filmen "KING Creole" fra 1958 . Da æ å kjæresten ikke fikk sitte plass, men hun satt på kneet mitt halvparten av tia, mens Elvis Presley sang "Trouble" . Åååhh herreju som Erik si . Ellers må æ kom t bake t resten av lista ved en senere anledning .

Ha en vidunderlig aften og hilse din sjarmerende frue eller husbond 007 og lykke til med de beste tips du kan få til Trøndertravet .

Gimma

"Buenas Sera senorita kiss Me good night "

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 18.10.21:

V65 tips             Kr.    36-    /     Kr. 768-

1:   10-IL-Jerven / 5

2:   3-Borea Del Circeo 

3:   2-7-9

4:   2-Alltid Ø. K. / 7-9-11

5:   1-4-6 / 2-3-5-7-8

6:   1-2-6-11

Denne gangen bruker æ bare 1 banker nr. 3-Borea Del Cicero i 2.avd., men ellers ser du at æ har stor tro på 10- IL Jerven i 1.avd., og 2-Alltid Ø. K., .avd. 4

V65-1:   10- IL  Jerven var min banker sist og selv om distansen for hans del var ugunstig vant han lett . Det trur æ han gjør denne gangen også. Men han har 20 meter dårligere utgangspunkt enn 5-Jan Livar. Og får Livar teten kan han holde helt inn . Men denne gangen er distansen 2140 m.

V65-2:   3-Borea Del Cicero var helt overlegen sist og vinner også denne gangen . 4-My Name Is Prince, 5-Locamotion og 8-Mr. Micman kan true favoritten .

V65-4:   2-Alltid Ø. K., gjorde ett voldsomt sterkt løp på Biri sist etter 2 lange galopper . Jomar var rent lyrisk etter løpet og når æ kjørte reprisen ble også æ meget imponert . Spesielt siste runden hans gikk unna i 20 fart . Men så var det dette med å gå feilfritt da . Det gjør jo aldri ØK'n . 9-Snonsøy Balder er jo så absolutt en knallhard utfordrer . Gikk 24.9 og ny rekord med sin 3.dje rake seier sist . 7-Årdals Odin fra springspor kan være en luring fra og kan komme over ØKn fort . Må passes .o.

3:   Min klare favoritt er 9-Tustna Svarten. Nære en banker . Men også denne karen er galopplysten. Men en 3 åring med store fartsressurser . 2-Faks Trym  la inn en galopp på Biri sist, men feilfri kan han fort være vinneren . 7-Bork Mia er ei flink hoppe , men uten seier i 2020 og 2021

5:   Ett flott felt selv med bare 8 hester . Min favoritt er 1-Lukas Rauen. 1 måned siden siste start er bare en fordel trur æ . 6-Storm Odd overrasket sist med å avslutte sterkt . Han fikk ett løp,på lang vent ,og speeden har alltid vært hans sterkeste side . 4-Komnes Bork med Magnus T. Gundersen i vogna må absolutt regnes . Forresten dette løpet kan alle vinne .

6:   Min favoritt er 1-Way To Go. Tett bak er 2-Stay Dench og 11- Florentin .

skal vi hive oss på V4 med det samme ?

V4-1:   Lavt grunnlag og nybegynnere i travets verden . Bruk like godt terning . Men æ har på følelsen at debutanten 1-Baldri Zita kan vinne dette .         Kr. 60-                                                                                 1-2-4-8-9

V4-2:   1-2-5-10-11-12

V4-3:   10-IL Jerven 

V4-4:   3-Borea Del Circeo

V5-2:   1-4-6-7

V5-3:   1-2-3-6-11

V5-4:    5-6

V5-5:    1-5-6

Så tenkt æ at æ skoill fortelle deg noe fra "Dette er livet" . Livet er jo noe som utspiller seg akkurat no . F.eks. Hva hendte i dag ? Foruten at æ var på 3-T og holdt min "store" kropp i bevegelse i 4 knallharde intervaller så tok fruen og mæ en svipptur til City Lade . Ett av våre kjære naturplasser for avkobling og rekreasjon . Her får vi pustet ut etter en anstrengende uke med hip hop og andre brysomme aktiviteter . Vår yndlingsplass på Cityn er Appelsinpikene eller noe sånt i andre etasje . Helt på slutten av denne serveringsplassen er det en par bord med plass bare for 2 stykker . Såfremt disse 2 bordene er opptatt har æ kjøpt mæ ei Djevelmaske som æ tar på mæ og lener meg over bordet uten å si ett ord . I løpet av 2 minutter er det bordet ledig . Snedig ? Så bestiller vi kaffe med nokka attåt og setter oss for å sjå på folket i 1.etage . Dette har blitt en beskjeftigelse som har blitt ett underholdningsbidrag i hverdagen . Prøv det dokker å ?
Men istedet til for 10 år sia så er det blitt mindre og mindre kjent folk å sjå . Ka har det sæ tru? Men sjå der kjem'n Ola . Han har på sæFelleskjøpet skjermhuva si , litt slitt i kanten her og der men hu sitter riktig litt bak på hodet . Han har på sæbroka si med lomboka stikkans halvveis over baklomma . "Hei du som sjer etter ett lett bytte der har du'n Ola ". Vipps så e pengeboka borte . Ka e det med oss Bønder i byen ? E vi så jekla god truandes ? Like etter'n Ola kjem frøken fiff . En ung sprudlende dame med øyenvipper som bretter seg langt opp mot hårfestet . Slank og vrikker på prompen . Sjer dokker mæ gytta ? Ja da vi sjer dæ , men allikevel fortsetter hun å vrikke på stompen og himle med øyan hele Tia mens hu e på Cityn . Det tar på . Så kjem fru Bartramsen . Middelaldrende sminket til tusen og har strak kurs mot minibanken hvor hun hiver på hodet og liksom sier ut i lokalet , no ska æ ta ut peng . Hun taster og taster og tilslutt later hun som hun tar ut penger , men kontoen var nok tom . Så kjæm endelig en kjenning av mæ . Han har rundturer på City Syd, Sirkus, Solsiden, Tiller Torget, Byåsen Butikksenter og selvfølgelig City Lade . Han går hele runden , harker og hoster , moteriktig kledd, alltid en vits eller ei melding på lur . Etter en 3-4 timer er han hjemme til fruen , spiser en bedre middag , slenger seg på sofaen og sover frem til Dagsrevyen . Det var den dagen . Og fra vår spionplass på galleriet til bringebærpikene sitter fruen og æ i en times tid og observerer og noterer .

Så drar vi hjem . Æ med lommeboka i glidelås på innerlomma og mobilen låst fast i ei lomme . Bilnøkkelen i en liten safe som æ har hengende i en snor rundt halsen . Fruen hadde alle sine klær og smykkeinnkjøp godt pakket og holdt i en hånd .

Sånn går no dagan for nån av oss .

Gimma

"Alltidpåtåhev"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 11.10.21.

V65 tips:      Kr.  48-                 Kr,  576-

1:   9-Bleke Silver / 3-5-6

2:   2-3-9 / 4-5-7

3:   6-B.B. Messi

4:   10-Turbo Lund E.R. 

5:   1-2-4-5

6:   2-4-8-9 / 5-10

3:   Grunnen for B.B. Messi er først og fremst basert på 2 ting . Han har ett mye større grunnlag og erfaring enn sine konkurrenter og han har en meget god kusk . Rakel Krabseth har utmerket seg som en meget god kusk og gjør det godt i de løpene hun får sjansen på å kjøre . Æ satser på en typisk Gimmas råe . 1-Mini Jerven og 2-Rubb og Stubb ser æ som de farligste i mot .

4:   10-Turbo Lund E. R., er den beste hesten såfremt han holder seg til rett gangart. Tøffest i mot blir nok 2-Vill Basse og 5-Lauvås Tulla .

1:   9-Bleke Silver er den beste hesten og står gunstig til for feil fri avgang i det han står alene i andre rekke . Han har hatt problemer tidligere fra start av . Æ lar han stå alene på det lille forslaget . 6-Lauvås Emma er den skumleste i mot .

2:   2-L.J.'S Red Rajah og 3- Bimmer Love sjer æ som de første som må på . Renskere er 4-Gerboise og 5-Seaborn Online .

5:   5-Bijou blir favoritt og skjønner godt dersom du velger å kjøre Blekkan traveren som banker . Han er sterk og står distansen . Han er alminnelig god fra start og æ trur han vinner . 2-Mr. Micman og 4-Gliding Sun hardest i mot .

6:   2-Garamasala virket uhyre sterk for Stine Holm sist . Hun blir mitt 1.valg. Men her er det flere vinner kandidater . 8-Brioso og 9-Playtakethewave . Sistnevnte har overbevist i de 2 siste startene og er en sterk herremann . Men han har en egen evne til å havne i dødens litt brennfort . Litt smartere kusking denne gang Anita så kan du godt vinne . ( ja da æ vet du ikke kjørt sist, men vis dine kunnskaper du no .)

V5-4 : 5-6-7

V5-5:   5-6-2-8

Æ har nettopp sett Tyrkia-Norge hvor resultatet ble 1-1og æ må si at æ ble litt imponert over det unge norske mannskapet som spilte fin og smart fotball. Mange nye og gode spillere på dette laget . Men dessverre verken noen fra RBK , Strindheim eller Tiller . Steffan Strandberg var outstanding som det heter på tyrkisk . Æ synes han var den dominerende spilleren på Norge. Patrick Berg var også god .  I det hele tatt var det  norske laget meget godt .

Appropo Tiller - Strindheim . Forrige lørdag var æ og så Tiller mot Strindheim i 3.divisjon på TOBB Arena på Tiller . Her var flere kjendiser så som Kvammen, Knoff jr., Bie Dahl , Are, Siri, Erik, Andreas Lindberg, Johan, og selvfølgelig en overvekt av hjemme patrioter . "Ka koste det ?" sa æ.. " Nei det koste ingen ting svarte arrangøren. Men du kan vippse kr. 20- og tippe resultatet så kan du vinne en gevinst. Som sagt så gjort . Som gammel spiller og styremedlem tippa æ selvfølgelig på Strindheim . Æ tippa 1-3 No hadd det sæ sånn at kvarteret før slutt var stillingen 1-1 men da frøyse æ hjem. Når æ kom hjem slo æ på Paden min og så at Strindheim leda 3-1 og vant med samme sifre . Da vakse i stolen . Ka ha æ vunnet tenkt æ . Æ gikk hele helga og venta på at nån fra Tiller skoill ring mæ opp , men tirsdagen skreiv æ en Mail og spurt korr det vart av gevinsten min ?

Onsdag fikk æ svar . Det var 5 stykker som hadde tippet rett resultat og det var en Haugen som var trukket ut som vinner av en helaften på Tiller Grillen med burger og cola og en sakte vals med ekspeditrisen der etter melodien " Kiss Me sweet to The morning comes " med Kalle K og begge Balstad gutan .

Snakke om juks . 
Gimma som sier

"Kjøssmælangsomtinniaftensolen"

Liten oppsummering av Biri lørdag :

I Vekli Balder Cup for 4 åringer vant Langelands Høvding eid av Nils Munkhaugen og oppdrettet av Mona Gåsbakk . Alltid Ø. K., med Jomar Blekkan gjorde en glimrende innsats til 4. plass etter 2 store galopper . Jomar var rent lyrisk etter løpet og lovte at den dagen ØK går feilfritt skal alle 4 åringer i Norge få nok å bestille . Monika Fremstad stilte med Faks Trym og Ingkrans i trøsteløpet til Biri Oppdretningsløp for 3 åringer og tok 4.pl. med Faksen og 3.pl. med Ingkrans . Borkmira ble 4. hest i sitt løp . Villmira var svak . Pave hestene Sokken og Faks rotet seg bort i galopper.

"Søndags Gimma"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 4. oktober 2021:

V65 tips :        Kr.12- (x 10)          Kr. 980- (Spleis da for svingende . )

1:   4-12 / 1-3-5-8-9

2:   1-8-9 / 3-4-5-6

3:   11-Tverdals Trippel / 1-2-7

4:   1-3/ 4-5-11

5:   2-IL Jerven

6:   7-Kvåles Ruin

Bankerne kommer i de 2 siste avdelingene .

5:   IL Jerven er den beste hesten. Han er ingen typisk sprinter, men æ satse på at han avgjør til slutt . Han tapte for 3-Komnes Omer i Østersund sist, men æ legger ikke all verden i det . Men det er meget gode hester forøvrig i feltet. Se opp for 10-Borkmira, 9-Mireldine, 6- Z. M.'S Jerven og 4 Spang Trym . Sistnevnte rangerer æ som farligst mot Jerven .

6:   7-Kvåles Ruin gjorde ett meget solid løp under V75 runden sist og har utviklet seg til en av våre beste varmblodshester . Sterkere banker enn IL Jerven . Hardest i mot Kvåle er 3-Borea Del Cicrceo og 8-Locamotion .

1:   I mine øyne ett 2 hesters oppgjør mellom 4-Jan Livar og 12-Vestpol Lodin . Leverer Livar ett likedan løp som sist Thomas kjørte så vinner han . Men Lodin med 10 seire bak seg i år blir ikke god å klø . 1-Snonsøy Balder og 3-Vassli Tuppa trykker på bakfra .

2:   8-Carillo I.V., og 9-Brioso skiller seg ut . Men se opp for Pastoren . 1-Gjølmes Pastor Olsen .
      
3:   11-Tverdal Trippel er den beste hesten og blir enda en banker for mæ på det lille forslaget .          1-Årdals Odin er en seriøs utfordrer . 2- Bekke Stjernen kan blande seg inn . Æ sjer  TGN har'n som banker . Herre min hatt TGN , ha æ itj sagt dokker at dokker itj må legg dokker borti nokka dokk ikke har greie på .

4:   3-Rygval kan også være ett banker alternativ . 1-Rubb og Stubb gjorde ett tiltalende inntrykk sist og er første utfordrer. De 3 andre på tipslinjen må heller ikke glemmes .

V4-1:   6-7-8

V4-2:   Alle

V4-3:   1-2-3-4

V4-4:   4-12

V5-4:   1-5-7    (2-Vill Prinsen min favoritt får det veldig vanskelig fra spor 2 og 1600 , så æ lar'n kvil.

V5-5:   1-5-7-8

Æ har vært innom det tidligere, men æ må innom det igjen . Vi er en gjeng med old boys fra Sjetnemarka som møtes hver torsdag på Obs kafeen på City'n  for å diskutere livsproblemer og arti kaill prat og selvfølgelig sette opp V75 bongen til lørdagen . Nå sist torsdag mått æ nesten skjemmes når æ kom til V75-3 . Dette pga når æ begynte å nevne navnet til en del hester i løpet . Har dokker tenkt på kordan hesten sjøl reagerer på ett navn som f.eks. "Hællemåne Da Mia". Unnskyld t dæ som har satt navnet men ka i all verdens skinn og bein mener du med ett slikt navn?  Videre i samme løp kommer "Kjennesgodtut" Du har også "Snuppa H. B.", i dette løpet . Ellers i V75 på Bjerke på lørdag kan du finne  "Saisirlejour Cox" På Sørlandet kan du søndag bli kjent med "Kringelandnehemja" (? ka i svarte ?)

Så kan vi sjå på oss sjøl nemelig Leangen . 4.10. kommer følgende prangende navn til start : "KvåleS Nightmare " "Tearsofthesun" flott navn . "Gjølmes Pastor Olsen " Oppfinsomt . "Ådnes Oberstine", "Rubb Og Stubb", "Frisk Bris", "Svidd Gummi" (hende sæ dæ å , at ting går varmt .) "Bestbyarsenal" flott . "Down And Dirty", Oppfinnsomt .

Galoppen på Øvrevoll der er det en annen sving på navnene eller hva sies om "Killer Queen", "Tears In Heaven", "Seeyouincourt", "General De Vega" eller "Rock Dancer " .Æ synes som æ sjer fjeset på disse overklasse gampene med disse navnene .

Hva het hestene nå æ voks opp som stalldreng på Leangen . Jo 15. mai1960 når æ var 18 år het dem bl.a. Vikangutten, Napoleon, Bjørna, Telerugg, Vargvinn, Omsmøy, Eklodokka ,Lilja, Snøstegg, Geiri (nei ikkeGeira, han kom seinar.), Harald Spencer, Pola Senator, Finna, Pari, Toni Kan, og Jo Wilson.

12 løp denne dagen men bare 1 varmblodsløp . 2 stallguttaløp. (Æ ble bare nr. 2 med "Stjerneblessa" Før hvert løp spilltes det plater og i 1960 ble det også gitt plass til pop plater så som Lucky Devil med Frank Ifield og "Blueberry Hill" med Fats Domino . Ellers var det Trestegvalsen, Skjønne Helene og Et Sommereventyr .

Min oppfordring til hesteeierne gi hestene navn som både hestene sjøl og løpsreferenten forstår og kan uttale. Finito .

Gimma som hestenavn ville hatt

"Theoneandonly"

 

 

 

 

Gimmas råe V75 lørdag 25.09.21 :          
         
Så er vi igang med nest siste V75 på Leangen . ( Oi, det ble vist feil . Folk har pekt på 2022 og en omgang i januar der . Desto bedre . Skarpe folk finnes i alle leire . Sjøl om æ føle at Leangen avsluttet i 2021 )  Åååhhhh for en omgang . Det er lenge siden Leangen har kunnet presentere en slik V75 meny . Dessverre fikk vi 2 kjedelige strykninger da  Kræsj og Synergy ble strøket i 6.avd. Mitt sikreste bankerforslag var Kræsj . Men thats life . Her kommer mine gloheite tips .

V75                       Kr.  72-                    kr.    720-                                                                                   1:    4-11-12 

2:    1-Bjørnemyr Best / 4-6-9-11-12

3:    2-12 / 3-7

4:    10-Looking Sharp

5:    8-9-11 / 2-12

6:    1-3-5-9

7:    6-Nårje

7:    6- Nårje blir mitt sikreste valg av banker etter forfallet fra Kræsj . Æ så hesten i hans siste løp i Sverige hvor han vant kontrollert på 23.9 full vei . Sist han var på Leangen 10.04. i år ble han disket for galopp . Men nå vinner han . Men løpet har blitt sylkvast og utfordrerne står i kø. Æ trur 5-Vill Jerven blir tøffest i mot . Han er nok en renser i dette laget . Ellers er det mange "kanoner" i dette selskapet bl.a 3-Storm Teddy , 4-Kolbu Kæsj, 8-Alma Prins og 12-Bråtnesfaks som kan snyte Nårje for seieren .
4:   10-Looking Sharp er en typisk "Gimmas råe" . Hesten har vist ett meget god "comeback back" form . 11-Kvåles Ruin er første utfordrer og en meget farlig utfordrer . Også 3-Locamotion er en voksen motstander . Men som sagt, æ står på Sharp'n .

2:   Alm Rau Jos Æresløp. De nye proppene har slått flott ut for våre nest beste 3 åringer.1-Bjørnemyr Best står alene på strek, men hele historien bak hesten og eierens uttalelser tyder på at han har en 28 blank tid innabords . Æ trur han leder hele veien inn . Ellers er det meget jevnt bak favoritten. Vår egen 9-Tustna Svarten har kapasitet til å slå favoritten , men 40 meter tillegg er drøyt . Ellers kan alle vinne . 4-Stensvik Emil og 11-Faks Trym er ellers 2 lokale håp . 

6:   Josef Kleins Æresløp .  
Både 6-Kræsj og 2-Synergy er strøket og dermed' raser de 2 største favorittene ut av spillet . Da tror æ først og fremst på 5-High Flyer ,1-Caroline Volo og 9-Jolene B. R., gjør opp om dette løpet .

1:   K. N. Stensrud Æresløp.    
12-Ble Du Gers blir stor favoritt i V75-1, men 40 meter tillegg seiv om distansen er voksne 2600 meter kan være tunge å hente inn. Æ garderer først og fremst med 4-Derby D'Estino som så veldig fin ut sist . Også 11-Eye Of The Tiger får plass på mitt forslag .

3:   2-Cox Rome er en type som imponerer mæ. Dermed får han plass sammen storfavoritten 12-Run To You på det minste forslaget . Æ tar med meg 3-Gate Surface som har imponert i det siste og 7-One For The Money .

5:   Her har æ tru på "The Good Old Gentleman"Arne Nilsen med 9-Storm Fax . 11-Oria, og 2-Brosjan med Eirik Høitomt i vogna er en luring her .

Æ har lyst t å sammenligne samme omgang i fjor 29.09.20 som var full av favoritter før siste avdeling som ble vunnet av Take It Easy til 61,70 i Odds . Her kommer resultatene fra i fjor . 
1: 9-Alma Prins.             Jomar Blekkan.          Odds:   3,30.                                                                 2:   4-Outcome                 Bjørn Steine             Odds:   3,70                                                                       3: 10-Sirikit                     Dag S. Dalen             Odds:  11,50             
 4:  11-Olympic Tile        Dag S. Dalen            Odds:   1,90    
5:   10-L.J.'S Musclemadness Jomar Blekkan. Odds:  3,50.  
6:   2-Floris Baldwin.     Dag S. Dalen                                    Odds:   1,40.  
7:   12-Take It Easy.      Arve Sjoner.                Odds:   61,70 

 7 rette :   69316.-           6:  76-            5: 0

Kan det komme en knall skrell i siste avdeling i morgen ?  Æ har banker på Nårje , men æ har en skummel feeling for 5-Vill Prinsen .

V5-1:    5-Fightforfreedom Ås imponerte sist og æ trur du kan holde ham som banker .

V5-2:    3-5-7-8

i morgen ønsker vi alle velkommen til Leangen med gjester fra hele landet . V75 er jo en fest på Leangen . Vell møt .

Gimma

"Ogsåkaltdataeksperten"

 

 

 

Gimma

 

 

 

 

 

 

                                                               

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe søndag 19.09.21.

Denne Gimmas råe blir litt annerledes . Æ gir dæ 2 bankere pluss 2 vinnere til over 5 i odds . Pluss at æ gir dæ 3 sikre trippler (rundt) 

Banker nr. 1 kommer i V65-3:  7-Bestbyarsenal har vist sterk form i de siste startene og jeg anbefaler han som banker . 4-The Last Ticket har vist litt sviktende form i de siste startene og derfor føler jeg sterkt for Arsenalen .
Banker nr. 2 kommer i V65-6:   Alonso Sol møter betydelig  billigere motstand enn ellers og blir min andre banker . Hun har kanskje ikke noe fordel av distansen, men står gunstig til . Hun vinner . 4-Nordsjø Vinn og 2-Trøndern hardest i mot .

Løp 2:    Spill vinner på 1-Mini Jerven . Riktig distanse , flott spor . Alt til rette for tett fra start til mål . Over 5 i vinnerodds .

Løp 8:    Spill vinner på 2-Røyns Kasper . Kommer ut etter pause . Stikker ltil tet og blir der .
 Sikre trippler (rundt ) Løp 2:  1-3-5

Løp 4:     2-4-8

Løp 8:     1-2-7

Lykke til med ett eget oppsett for en gangs skyld .

I dag har Æ tenkt å presentere dæ for en pop artist fra de glade 50 åra . Nemelig The One and Only  FATS DOMINO. Fats var født 26.oktober 1928 i New Orelans . I 1949 sang han inn sin første plate på Imperial records . Den het for "The Fat Man " og kom inn på Rythm and Blues listen som nr. 2 18.02.1950  Hans neste plate var "Goin' Home" som 26. april 1952 gikk inn på 1. plassen på R&B lista  og inn på POP 30 lista over mest solgte plater i USA . Fats kom deretter med en rekke plater i full fart gjennom hele 50 tallet . I 1953 kom han med "Going To The River" rett inn på R&B nr. 2 og på Pop lista som nr. 24. 2 låter til i 53 høyt på listene . Så kom 1955  med "Ain't That A Shame" den kom inn 14.05.55 lå11 uker på første plassen på R&B listen og ble nr. 10 på P opplista. "All By My Self " lå 3 uker som nr .1 fra 17.09. I 56 kom Poor Me inn på R&B som nr. 1".         "I'm In Love Again again " nr. 1 i 9 uker på R&B nr. 3 på Pop lista 28.04.56  "Blueberry Hill nr. 1 i 11 uker fra 06.10.56 og nr. 2 på POPlisten i 3 uker "Blue Monday" nr. 1 i 8 uker fra 29.12.56. "I'm Walkin nr. 1 i 5 uker fra 09.03.57 i 6 uker . " I Want To Walk You Home nr. 1 10.08.59 Dette er noen av hans milion slagere i tillegg hadde han 11 andre plasser på R&B lista . Samenligner man med Elvis, The Beatles , The Rolling Stones , Bruce Springsteen, David Bowie, Mikael Jackson og You name It , så er min ærbødige påstand at maken til POP karriere finner du ikke . I tillegg skal man huske at dette var i en meget vanskelig tid for farvel artister . Fats Domino var gift med Rosemarry Domino som døde i 2008 . De fikk 8 barn til sammen og alle hadde fornavn som begynte med A . Fats fødenavn var Antonie Domino . Han hadde en egen milionslager som het "Song for Rosemarry" Han hadde også store slagere som "A Slowboat To China ", "Jambalaya," og "When The Saints Go Martcing In " Fats døde i 2017 89 år gammel .

Grunnen for all den oppramsingen er at æ har sittet i bilen og spilt Fats i 2 dager no . Æ er helt hjernevasket . Ha mæ unnskyldt . 

I dag fredag 17. september 2021 døde en av RBK's største klipper fra 60 tallet . Sverre Fornes . En av de største i dobbel forstand i Rosenborg . Han ble 89 år .

Gimma

"Popkongeisekstiåra "

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 13.09.21:

Valgdag . Omtrent halvparten av de som skal stemme har allerede stemt. Men æ frykter for at det blir seinkveld på mæ i alle fall . Æ liker å sitt opp utover kvelden og litt av natta på valgkvelden . I mange uker no har presse og tv/radio vært spekket med meningsmålinger . Ok, det blir aldri som meningsmålingene spår likevel . Æ e så dritt lei alle valgprogrammer at æ(dessverre) slår av alle valg program no . Det blir for mye. I stedet vil æ gi dæ noen gode tips for travet på mandag .

V65 tips        Kr.           36-         /           Kr. 560-

1:   1-5-7 / 8

2:   2-4-6-10 / 3-7-11

3:   5-Tustna Svarten / 2-4-6

4:   6-Bimmer Love

5:   7-9-10 / 5-6

6:   7-Borea Del Circeo

4:    Min første banker blir 6-Bimmer Love. Jada æ vet at det e en dristig banker . Men sånn skal det være i Gimmas råe . TGN har'n ikke med på tipslinja en gang . Men det har æ til gjengjeld . Men motstanden er tøff, men Bimmer'n imponerte meg sist . Farligst imot blir 9-Mojo's Maxmara, 2-Popfinger og 5-Kvåles Nightmare .

6:    7-Borea Del  Circeo er en meget god hest som æ trur legger dette feltet på rygg . Hardeste konkurrent blir nok 1-Jazmine B. R. 2-Bijou, 3-Tearsofthesun og 6-Dancer Halbak .

1:   Æ setter 5-Fightforfreedomås først . Han gikk prøveløp sist og virket fin . Beste hesten . 1-Janca B. R., kan holde unna .

2:   Vanskelig . Æ setter 6-M. H. Cocktail Step først på linja . Amanda Robertsen er en god kusk og en enda bedre monterytter, men akkurat denne damen har hun ikke helt fått taket på . Det har derimot Arve Sjoner . 4-Mastero M. H., hardest i mot . Obs for 2-Gjølmes Pastor Olsen .

3:    5-Tustna Svarten blir banker på det minste forslaget . Stor kapasitet , men galopperte seg bort i Kriteriet kvalet. 6-Bekke Stjernen hardest i mot .

Æ5:   Artig løp . 7-Hafell Bris har vært helt rå i år , med 5 seire på 9 starter . Men no møter hun kamerater fra samme distansen bl.a. 10-Vestpol Odin med 9 seire i år . Brødrene Tormod og Jan Sigmund Eggen har sannelig fått frem enda en vinner hest . Nei derre fosningan skal dokker ikke kimse av . De kan mere en å snu ryggen til vinden ja . Ellers så blir ikke 9-Alonso Sol noen kastekjepp heller . 5-Skeie Knerten og 6-Oria kan  blande seg inn .

V5-4:   1-5-7-8

V5-5:   4-Helle Spik

I helga går finalene klasseløpene for begge raser og begge kjønn .

Æ har så lyst til å trekke frem noen trønderske høydepunkter gjennom årene . Her kommer noen :

I 1955 vant Leiken varmblods Derby . Eier var Linges Stutteri. Leiken kom opp til Sven Kurås noen år etterpå og jeg var reisefølge på jernbanen tilbake til Oslo. Glemmer det ikke . I 1956 ble Teatowel til Erik Garberg toer i Derby . I 1961 vant Juniors Express Derby - Stall Six Pence . Gjølmes Song var tre'r i samme løp . I 1989 vant Mr. Moxy med Boye Ølstøren . Noble Caltex var toer .   I   1994 vant Tamin Sandy  I 2011 vant Muscles Wiking eier Johnny Sørgård . •2012 vant Juliano Rags Noralf P. Brækken og i 2017 ble Evil Enok ME nr. 3

No må æ begrens mæ . I Kaldblods Derby har: Stegg , Erika, Marmon, Perle Troll, Viljesterk, Kjøstad Jo, Storm Jo, Jærvsørappen, Will Prinsen alle vunnet Derby . Æ nevne Josias i 58 som ble nr. 2 og som var min passhest i 57 under Leangen Grand Prix (syk nr. 5) og Buaas Stjerna og Bork Rigel som var nr. 2 i 91 og 92

I kriteriet har Juniors Express, Frances Puck, Stocking, Glad Suit, Shan Rags, Tamin Sandy, Muscles Wiking, Sokkegutt, Glup, Løbergs Troll, Hafell Kvikken, Buås Per, Torino, Rigel Jo, Jo Porta, Kjøstad Jo, Alm Rau Jo, Storm Jo, og Tangen Bork vunnet Kriteriet .

Hoppekriteriet: Disse vant : Masserarti, Glad Hall T, Faste Lundi .

Hoppederb:    Zoot Spin, Gjølmes Trojah med superkusk Leif Tako Taknes , Gjølmes Trolla, Bjørna, 

No vet æ at det sitter mange rundt omkring og bannes på mæ . For at æ har glemt den og den . Æ ber allerede på forhånd om unnskyldning og æ kan nevn glemte prestasjoner neste gang .

Helt tilslutt dokker . Æ LÅNT BORT NOEN TRØNDER TRAV FOR CA. 3-4 UKER SIDEN . VENNLIGST GI MÆ BESKJED DU SOM HAR DEM SÅ Æ VET AT DE ER I GOD BEHOLD .

Gimma

"Slitermedrotisystemet"

  

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 6. september 2021

Æ går rett på sak . V65 tips:    kr. 72-     /.       kr. 540-        

1:   6-10 / 4

2:   1-5-8 / 4-7

3:   1-6-7

4:   2-5-15

5:   6-Vill Jerven

6:   3-Rocket Man / 2-4-10

Banker nr. 1 kommer i 5.avd. Æ svikter ikke Jerven . Æ synes han har ett fint løp med 20 meter bedre utgangspunkt enn sine verste konkurrenter . 5-Tekno Teddy fra samme distanse blir tøffest i mot . Forøvrig er dette ett flott løp med våre beste kaldblodshester .

6:   3-Rocket Man anslår æ som en bankerkandidat . Men garderer på det store forslaget med 2-Panama Rags , 4-Federal Crown og 10-L.J.'S Musclemadness .

1:  Her blir det ett oppgjør mellom 6-Vestpol Lodin og 10-Bleke Silver , og æ er ikke sikker på at Lodin vinner . Silver'n er en tøffing og kommer alltid sterkt på oppløpet . Æ tar med 4-Tuppa  . Du husker æ advarte mot a sist . Hu har blitt tøffere og vises godt i banen .

2:   Beholder 1-Bijou sporet trur æ faktisk at han kan vinne . 5-Jazmine B. R., vinner såfremt hun tar sporet fra Bijou . 8-My Name Is Prince står klar til å overta om de 2 skulle svikte .

3:    6-Clerken har vært svak i de 2 siste startene, men æ tror fortsatt at han er beste hesten . Men 7-Greed er ingen kastekjepp . Må med . 1-K. L. M. Jumbo Jet gjorde vei i vellinga sist . Kanskje .

4:    15-Hush er som æ forstår Torgrim Lamvik en vanskelig krabat . Men han er en voldsom traver når han finner det for godt . Min favoritt . 2-Dyess og 5-Madam Royal blir mine eneste motbud , selv om æ er fullstendig klar over at har kan det komme en fra dypet som vinner .

V-4-1:   7-Hauk Viktor

V4-2:    2-3

V5-4:   6-Storm Teddy

I dag vil æ snakk om hesten . Alle har vi ett forhold til hesten . Men det er så forskjellig fra mann til mann og fra kvinne til kvinne hvilket utslag det gir seg . I mine aktive år på Leangen så hadde vi mange besøk av barnehager og småklasser på skoler .  Og mine ord til disse var når vi sto utenfor hesteringen: "Hesten er verdens snilleste dyr, (i alle fall mesteparten ) men den er stor og blir lett skremt av uforutsette ting . Så dere må være rolige og følge mine anvisninger ."  Ungan sto som tente lys . Som regel endte vi opp i stallen til Arne Nilsen og Arne er jo en av de beste hobby psykologene som finnes. Barna var meget lydhøre og under alle besøk var det aldri noen episoder av det vanskelige slaget .

Vi hadde også mange firma / sponsorbesøk og den mest interresante delen var alltid stallbesøk . Æ huske spesielt engang . Da gikk vi gjennom mange staller og endte atter opp til Arne Nilsen . Arne doserte som vanlig og fortalte om sin jobb både som arbeidsgiver og kundeorientert ovenfor sine hesteeiere . Han betalt omsetningsskatt , lønn og skattetrekk og bokførte hver hest og hesteeier . Tilslutt sælte han opp en hest og kjørte ut med . Da var det en kvinnelig sjef som sa :"  Åh gid a meg og jeg som trodde det var bare å sette seg opp og si HYPP".

Alle vi som er opptatt av hesten og traveren har ett mere eller mindre syn på dens funksjon. Derfor betrakt hesten som det individet den er Majestetisk, muskuløs , øyne som gjennomskuer deg .

Æ glemme aldri hva en meget berømt hestekar Johan Grini en gang sa når han fikk ett spørsmål hvorfor Sæterbest hadde så store øyne ? Grini svarte rolig " Det er for at han ser på oss som de store nuller vi er ."  
Æ glemmer heller aldri hva Statskonsulent Arve Rolstad sa om Årnseth Rauen . Min all time traver for ever : Årnseth Rauen er den billedskjønneste hesten æ noen gang har sett . Æ STEMME I MED ETT RUNGENDE JJJJAAAAAAAAA.l

GIMMA

"ÅssåMildoradaselvfølgelig" 


 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 30.08.2021:

Onsdag 18. august dro Erik, Nina og æ oppover til ny stallen til Jomar Blekkan. Når vi kom frem var Jomar kjørt for å levere inn bilen sin på service . Men den stødige 1.mann Ivar Asphaug var på plass og holdt på og sæle opp Alma Solan for en treningstur. Du verdens min for en flott stall Jomar har fått oppe på Jakobsli . Rent og pent . Alle gampene hadde eget vindu og der sto dem og vrinsker i mot oss når vi tok ut Erik fra bilen . På hver stalldør hang det dekken med påskriften Blekkantrav . 15 hester hadde sin plass der og i enden av stallgangen var det en korridor inn mot kontoret hvor Jomar hadde skryteveggen sin . Der hang det en stor kobberplate med opplistet alle championatene Jomar hadde både på Leangen, Østersund, Biri og Harstad og hans 2 landschampionat . Jomar er den mest meritterende trener og kusk Trøndelag noen gang har fostret . Imponerende skryte vegg . 
Når vi skulle til og dra kom Jomar selv . Erik fikk noen ord med han . Og det  var stas .

Jomar og æ tok oss en prat om forskjellige ting innen travet . Først på Agendaen sto selvfølgelig ny banen ute på Fannrem . Nå når alle stridigheter var lagt seg så Jomar frem til å komme i gang på ny bane . Han hadde ett stort ønske , og det var at løpsdagene ble flyttet fra mandager til søndager . Først og fremst sa han pga. trafikkbildet utover . Slik at man slapp rushtiden utover på mandager og at innmeldingen til V75 dager kunne gjøres med hester som startet søndagen før V75

Erik, Nina og æ kjørte fra ny stallen til Jomar etter å ha bivånet korr flott det var blitt . Deretter dro vi ned til Rosenborg Bakeri bak Ranheims fotballbane for en velfortjent Pizza lunsj.

Hvordan likte du Gimmas råe Ann's Prince T som banker sist . Æ tenke mæ det ja . Følg de beste tipsene til Leangen her .

Til denne omgangen får vi besøk av gjester sørfra . B.la. vå kjære og kjente Bjørn Steinseth . Æ leste i TGN at han skulle flytte treningskvarter, men at han skulle flytte til Leangen ante æ ikke . Han kommer opp med 9 sier og skriver ni hester allerede på mandag. Det går rykter om at han har leid 2 jernbanevogner fra NSB . Hva i alle dager Bjørn . Hjertelig velkommen .

V65 tips             Lite forslag kr. 36- /                  kr.  1260-

1:   1-6-7 / 2-3

2:   10-11 / 4-5-7-8

3:   1-5-10 / 4-8-11-12

4:   6-Tverdals Trippel

5:   2-4 / 3-6-10-12

6:   2-Hafell Bris

Den absolutte beste bankeren kommer i siste avdeling ved 2-Hafell Bris . Denne hoppa har blitt stadig bedre utover sesongen og i og med at 10-IL Jerven har bakspor på 1640 meter så anser æ at sjansen e stor for at hun leder hele veien .

4:   6-Tverdal Trippel er den beste hesten i dette løpet . Han er rask ut og tar teten . Deretter holder han ett godt tempo og han står distansen helt inn . 2-Gullfakse TM har stadig blitt bedre og kan stå frem som den største trussel . Også 9-Storm Fax, 5-Solør Jo, og 7-Snonsøy Balder kan vinne løpet , men "spike" Trippel'n

1:  De 2 Brækken hestene 6-Juliana Rags og 7-Panama Rags blir favoritter med rette . Skumlest i mot 1-K.L.M. L'American som står 40 meter foran .

2:   11-Vestpol Lodin og 10-Skeie Knekten skiller seg klart ut . Æ er ikke sikker på at Lodin slår Knekten . 8-Trøndern kan sprinte fort og ta teten selv fra 8.spor . Sjokk 5-Vassli Tuppa .

3:   1-Sjøli Frøkna med Bjørn Steinseth står innbydende til og er Steinseth sitt valg i løpet . Men her er det mange om beinet . 8-Bekke Stjernen er kapabel likeså 10-Hongslo Viktoria. En annen Steinseth hest 5-Arja Oda står med imponerende tid i siste start .

5:   2-El Dorado og 4-Lucky Highflyer er de første æ krysser for, men også 3-Kvåles Nightmare må absolutt regnes . 6-Ann's Prince T., må selvfølgelig også regnes , men noen banker er han ikke denne gangen .

V5-1:   1-2-6-9

V5-2:    5-Borea Del Circeo

V5-3:    6-Komnes Bork

V5-4:    2-3-6-8-10-11

Æ si som Elvis Good Luck (Charm)

Åååhhh, hallo i uken . Løpene starter kl. 1700 og siste løp går kl. 2000 Det blir ettermiddags trav . Det blir ikke midnatt før de siste trav entusiaster kommer seg i seng .

Helt til slutt vil æ fortelle dæ at torsdag var æ på rakfisklag til Sjetne Oldboys . Rakfisken hadde p.g.a. Koronaen ligget på vent siden februar, men den smakte fortreffelig . Mange taler med gode fremtidsutsikter for oss gubbene til å reise verden rundt . Æ tok 1930 bussen hjem. Når festen startet ? Kl. 1600 . Va det så rart da ?
Gimma

"Byssanlullkokakittelenfull" 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 16.08.21.

Denne gangen skal du få tippe sjøl , men god hjelp skal du få. Æ nevner de forskjellige hestene æ har trua på pluss bankere . Så setter du sjøl sammen kupongen .

V65-1:   Meget flott spilleløp med 2 forgrunns figurer 10-IL Jerven og 4-Hafell Bris. Æ tenkt ei stund på å ha Jerven banker, men å hente 40 meter på Brisa blir ingen lett match . Like bak disse 2 kommer 3-Alonso Sol og 6- Borkmira. Hvor TGN befant seg forrige mandag er ikke godt å si , men de har i allefall tippet 10-Arkan vinner som ble grundig slått av Jerven som hadde en stor tapsgripende galopp . Ja, ja TGN får tru ka de vil, men tippe til Leangen er ikke deres sterkeste side .

2:   Lamvik gampene 2-Sue og 3-Greed kan komme til å sette sitt preg på dette løpet . Men æ ber  dæ om ikke å glemme 4-Stay Dench og 6-Jacko Line . Disse to av typer Gimmas råe . 7-Florentin og 12-Way To Go er med på målfotoet .

3:   8-Clerken var svak på slutten sist etter å ha ledet hele løpet . Er han best når han får komme fra "djupet" ? Æ trur han tar seg av dette . Banker . 7-M. H. Queen B.,  og 3-Lucky Highflyer i mot .

4:   Æ smell t på direkten med banker nr. 2 her . 13-Ann's Prince T. Æ trur at a legg dette feltet på rygg med Solhusen i vogna bak . 14-L.J.'S Red Rajah som tøffest i mot , men Prinsen er i mine øyne klar favoritt .

5:   2-Gaia Barsk og 3-Mr. Micman står flott til på denne 1600 meteren. Vinner en av disse to vil grynkerne ikassen din klinge . 4- Bijou er vraket av Jomar Blekkan og kjøres av den gode "stand In" Ivar Asphaug . Kan lede hele veien . Jomar sjøl kjører nok favoritten 7-Borea Del Cicero. I det hele tatt dette løpet er vanskelig å vurdere . Glem heller ikke 8-Locamotion .

6:   11-Golden Dream M. E., blir gedigen favoritt . Æ vil allikevel varsle for 1-Rocket Man . Han kan nok en lav 13 tid , og det kan holde . Likedan 6-L.J.'S Musclemadness .

1.løp:   5-Pave Sokken vinner nok igjen . Fenomenal 3 åring.

V5-4:   Flott 3 års løp med 9-Tinas Solan som favoritt . Men her kryr det av opponenter . Hva med  2-Ingkrans ?

V5-5:   2-R. M. G. Lady In Red på favorittdistansen sin 1640 meter . Hun vinner .

Forrige mandag 9.august foretok æ en privat markedsundersøkelse helt uten statsstøtte . Spørsmålet var forholdsvis enkelt : Kommer du til å møte opp på første løpsdag på Fannrem ?       Æ gikk rundt på tråkka og spurte alle æ kom over. Flesteparten spurte om æ kunne si når åpninga ble . Nei det koinn æ itj. Men æ antok at det ble i februar engang . (Noe som senere viste seg å være skivebom )     Det blir nok nærmere sommeren ifølge vell informert hold . Hva med travet i mellomtida? Iskjøring på Lianvannet eller lokalbaner rundt omkring ? Time will show . Det blir nok ei råd sa kjerringa t kaillen som itj fekk av sæ broka fort nok .

Her er resultatet av undersøkelsen. Totalt spurte       64 stk.

Ja     :      44 stk.         (68%)     

Nei    :      11 stk.         (17%)  

Kanskje:     9 stk.         (14%)   

Altså en stor overvekt av positive svar om å møte opp på åpningsdagen . I tillegg forventer arrangøren at en masse lokale publikummere møter opp og at det kommer til å bli rift om plassene i restauranten . Er fasilitetene planlagt for små ? Nei ta det med ro, det skal godt gjøres at en travbane  blir for liten for publikumsfasiliteter .

 Ok boys and girls . Vi glær oss uansett når det blir premiere .

Gimma

"Dudlideidudlidatjohei"

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe V65 tips mandag 9.august 2021:

Tips   Kr. 192-     /     kr. 640-

1:   9-The Last Ticket

2:   1-3-5-6

3:   2-3-5-8 / 1-4-6-7

4:   1-2-6-9

5:   10-IL Jerven

6:   4-7-10 / 8-12

Mantraet er 2 bankere og den første kommer allerede i 1.avd.

1:   9-The Last Ticket . Han har ikke startet siden 3. juli, men 2600 meter passer som hånd i hanske og motstanden skremmer ikke . Han vinner . Mot 2-Juliana Rags (hun har beholdt formen lell), 3-Looking Sharp og æ er meget spent på 6-Bestbyarsenal er sin gjestevisitt sørpå .

5:   Her kommer en av mine favoritter 10-IL Jerven. Æ trur han vinner. Hesten er sterk og avslutter alle sine løp tøft . Men selvfølgelig er det skarpe konkurrenter her og fremst nevner æ 7-Tekno Teddy og 8-Komnes Omer . Men også 3-Sæter Fia, 9-Arkan og 11-Spang Trym kan blande seg inn .

2:   5-Skjegge Rosa er en dame med fart, men hun er litt uryddig og feiler lett. Æ setter hu a likevel først på tipslinja . 6-Hongslo Viktoria er også en dame med både fart og stayerevne . Fra strek kommer Bjørn Steinseth opp med 2 hester nr. 1-Kringlers Bror som han kjører sjøl og 3-Torderud Frøya som kjøres av Andre H. Stensen . Æ tar med begge . Egentlig ett heldekkløp dette også

3:   For her kommer ett heldekkløp . Min favoritt er  8-Cox Rome . En hest som stadig viser fremgang . 5-Thai Lannister er en nykomling fra Ole Dragsten og han kan godt komme ut å vinne på direkten . 3-Time Bandit med Bjørn Steinseth kan også godt vinne fra strek . I det hele tatt sjer æ ingen sjanseløse gamper her .

4:   6-Vikan Knekten blir mitt 1.valg. Hesten har har en voldsom utvikling ,og vi skal huske på at han er 11 år gammel . Men alder er ingen hindring . (heller ikke for trav tippere ! ) 9-Haldis er jevn og god , men hun har kanskje litt tungt for å vinne ? 1-Tustna Svarten er en meget kababel 3 åring og 2-Hynne Prinsen kan være med å gjøre opp .

6:   4-R.M.G. Dancing Queen er en flott dame både eksteriør messing og travmessig . Sist ble hun speedet ned av en smyg kjørt ekvipasje, men hos mæ blir a 1.valg . 7-Ira B. R. og 10-Danser Halbak må ikke glemmes . 12-Borea Del Circeo vet æ ingenting om annent enn at hun ble uplassert i Østersund 04.08.

V4-1:   Amanda Robertsen pleier og vinne monteløpene på Leangen , derfor 7-Rocket Man . Men se opp for 4-Tearsofthesun med Nina Stene .

V4-2:   6-8

V5-4:   7-10

V5-5:   5-Vill Basse

Æ har sagt t dæ før at æ e itj spesielt glup . Men at det finnes folk mellom 15 og 35 år som e betydelig dummer enn mæ det garantere æ dæ. At ungdommen ska fest og ha det artig e opplest og vedtatt . Enig . Men at dem treng og værra direkte uforsiktig e vell itj nødvendig . Dem feste og rape og fis og kaste opp på kjæresten og rolle sæ i fylla og kauke : " Mamma æ vil hjem . Kom å hent mæ ." 2 daga etterpå e det plutselig 25 nye som e smitta av Korona . Korr dem ha blitt smitta hen ? Prøv å gjett da . Som sagt ungdommen ska ha det artig og ta sæ en fest , men prøv å tenk på morra da'n . Finn dæ heller en type , eller ei rype og føll hu/han hjem . Mange gang kan det før t ett livslangt forhold . Men også der gjeld jo selvfølgelig måtehold . Høsten e ei fin tid . No begynne korn åkran og bli moden og passe høg . Har du no først ordna det og du går arm i arm med ei rype , så går det an liksom å mist balansen og dett ut i kånnåker'n . Åh dækken smette der kan det bli My kos , og sjansen for å få Korona e minimal . Men derimot kan du få krampe av all sussinga . Men skitt au . Så nydelig .

Ha du hørt " You Still Got A Place In My Heart " av Don Gibson . Gjør det eller "A Mess Of Blues " og "Reconsider Baby" av Elvis Presley ? Unn dæ det no i en sen kveldstime . And kiss your sweetheart good night .

Gimma

"DramæinniTrondheimsnatta"

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe V65 tips   mandag 2. august 21    kr.  72-       /          kr. 630-

1:   2-3-7

2:   3-4-6-9 / 1-7-10

3:   2-3-7 / 1-4

4:   11-M. H. Queen B.

5:   8-Hands Down

6:   3-4 / 5-7-8-9

4:   11-M. H. Queen B., synes æ tross bakspor er klar favoritt i dette løpet .  Blir min første banker . Pengemessig står hun godt inne i løpet og er bedre enn de andre . Motstandere er 1-Lucky Highflyer , 2-Garamasala og 3-Let Me Go .

5:   8-Hands Down virker i mine øyne som en klar alene strek . I mot 1-Federal Crown , 3-Marino D. V., og 7-S. K.'S Mystic Titan .

1:   3 hester skiller seg ut . 2-Vill Jerven , 3-Finnskog Oda (spesialsprinter) og 7-Will Prinsen 

2:   Vær obs på 9-Gjølmes Pastor Olsen . Han fikk ett tungt løp sist men sto på flott. Obs, følg med no da gytta . 3-Magic Monroe og 4-Fast Shadow er også aktuell .

3:   7-Locamotion er mitt første valg , foran 3-Bijou . Foran en luring fra Morten A. Pedersen med lite penger på kontoen .

6:   3-R. M. G. Lady In Red blir klar favoritt . Banker for de som vil spare penger . 4-Juliana Rags virker å ha sluppet go formen .Ellers er jo dette ett flott løp med mange av våre beste hester . 
 
V5-4:   Ungdomsløp. Artige løp 

De 2 mest rutinerte kuskene får min tiltro 6-Il Oda med Rakel Krabseth og 7-Alonso Sol med Erik Brækken .

V5-5:   3-7-9

Fredagskvelden var æ med på en meget oppbyggende og artig kveld . Seansen falt sted ute i Ila i det huset som Anne B. Ragde hadde bodd i før . Der hadde Bjørn Fjellvær invitert til en intim restaurant med 14 spesielt inviterte gjester . D.v.s.,han arrangerer sammenkomster i sitt eget hus også er det bare for å melde seg på . Han arrangerer forskjellige temaer for hver kveld og når vi var der så var det Kongekveld . Æ spurte kjæresten til dattera mi om kongekveld betød det samme som Elvis kveld . Men det visste han ingenting om, men det kunne godt hende at det ble litt Elvis og sa han , for Elvis var konge . Oppmøte var litt spesielt . Presis kl. 1750 måtte vi stå utenfor inngangen og vente og presis kl. 1800 ble dørene åpnet. Og når tiden var slagen kom Bjør Fjellvær til syne og kastet ut den røde løperen . Deretter fikk vi komme inn Inger, Siri , Per Otto og undertegnede . Ganske straks fyltes lokalet med 10 andre personer . Der satt vi som tente lys . Deretter startet fyrverkeriet . Bjørn Fjellvær er ett fyrverkeri av en type . Vi fikk servert forrett, 3 ganger hovedrett med bl.a. både hvit og rød bacalao . Deretter var det andre varmretter med hovedvekten på fesk fra Hitra og Frøys . Bjørn fortalte om sine møter med de kongelige ombord på kongebåten og inneimellom all maten sang han gamle og nye viser i ett kjør . Og plutselig sa han. "Æ kan jo ikke spille musikk uten å spille musikk av kongen." Æ kjent blodet begynte å bruse . Det måtte være, ja det måtte være Elvis han mente .

Og det var det selvfølgelig.  Han tok 2 nydelige ballader . Den første het : " Always On Your Mind " og den andre var " Can't help falling In love " Begge store hit for Elvis som har solgt over 100 millioner eksemplarer av begge 2 Deretter vartet Bjørn opp med Johnny Cash og tilslutt tok han Jerry Lee Lewis med pianospill ala Jerry Lee. Presis kl. 2215 var selskapet over og 2225 måtte alle være ute . Alle fikk 1 minutt til å fortelle litt om sæ sjøl , og æ fortalte selvfølgelig en Leangen historie. Når æ kom nede i gangen sto det en ung dame fra selskapet og ventet på mæ . Nå, nå, hold dine smutsige tanker for dæ sjøl. Hun sa :" Æ jobba t'n Roar Walsø ei stund og gikk på skolen på Leinstrand. Hu fortalt mæ også at hu hadde jobba t'n Frode Husbyn .

Verden er ikke stor dokker . Etterhvert ble jo selskapet litt fin  i farten, og da kom det frem saker fra krinkler og kroker. Men det må bli en annen gang . Inger og æ var vell ca. 25-30 år gamlere enn flesteparten . Men alder spiller ingen rolle når'n dummer sæ ut.

Gimma

"Alltidsugenpåpartai"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 26.07.21.

V65 tips    kr. 216-         /     kr. 1470-

1:   7-Clerken

2:   2-6-10-12 / 5-8-11

3:   1-6-13 / 2-5-11-12

4:   3-8

5:   6-7-12 

6:   2-9-12 / 3-5

1:   7- Clerken  er en mektig type og muligens er han bedre til å forsvare seg enn å angripe . Men kusken Arve Sjoner sitter i "dytten" og vet nok kordan han skal behandle denne typen . Æ trur bare han er bedre enn de andre og vinner dette . 6-Carillo I. V., er en type med kapasitet og sammen med 10-M. H. Queen B., blir tøffest i mot .

2:   6-One For The Money er ei meget god 3 års hoppe og blir nok favoritt . Æ varsler for 10-Watch Me Defeatyou og 12- Lucky Highflyer .

3:   13-Turbo Lund E. R., er en hest med bra kapasitet og æ gjør obs på han. Også 1- Polar Brage er en type litt utenom det vanlige . Men dette løpet er meget uoversiktlig og med hester som har stort potensialet for å rekord forbedre seg med flere sekunder. Varsler litt for 2-Bork Lill .

4:   Her er det ett 2 hesters oppgjør . 8-Pave Sokken er nære på å være en banker , men overraskelsen fra sist 3-Faks Trym hadde såpass  med fart i kroppen at han må være med på bongen .

5:   Regner med kun 3 hester her, som æ synes står litt over de andre . Først setter æ 7-Jazmine B. R., men også 6-Ira B. R., og 12-Bijou har kapasitet til å vinne dette løpet .

6:   2-Take It Easy er en vinnerhest, står fint til og han og 9-Looking Sharp som også vinner mye løp .  12-Kvåles Ruin har en vanskelig utgangsposisjon , men vi vet at kapasiteten ligger der .

V4-1:  7-Helle Spik vinner dette løpet . Klar banker .

V4-2:   Heldekk .

V5-4:   1-Alma Prins .  Banker .

V5-5:   1-3-6-8

Da mener æ vi er i mål.

Har du noen gang hatt en bursdag som har kommet helt i skyggen av en annen hendelse ? Det er ikke enkelt . Du føler liksom at hvis du flagger for din egen bursdag så vil andre ta det til inntekt for at  er enig i den store saken som overskygger din egen fødselsdag . Når det gjelder meg selv er jeg etterhvert blitt så gammel at æføler mæ utgått på dato. I flere tilfeller de siste dagene , ja for ikke å si de siste årene føler æ at " nei du din håsså påsså, det er ingen som lengre bryr sæ om ka du hverken sier eller mener . Du e passe. " Æ blir så steike irritert og provosert . Sånn som i dag f.eks. Æ var inne til Dressmann på Sirkus og skoill bytte ei skjorte som æ fikk i gave av en som kjøpte den størrelsen æ brukte for over 40 år siden. Det var jo ikke noe rart at skjorta var alt for lita . Ka sa du ? Æ syntes æ hørt dæ hosta i lovotten . Så fant æ nånn flotte sokker som lå så delikat til så sa æ t guten bak disken . "Æ har ett spørsmål t dæ . Koffor står det at størrelsen på disse sokken er 40 - 45 ? Ett ærlig spørsmål fra min side . Hvorpå den unge mannen svarte " Slik har det vært med sokker i hele den tiden æ har solgt sokker . " Den unge mannen var en høffelig og tiltalende mann . Da svart æ , og samtidig avslørte mæ som en skikkelig gammel gretten gubbe . " Du i nesten hele mitt liv har æ koinna fått kjøp sokker i størrelse 42 ,og ikke få hælen på sokken langt oppå leggen. Deretter begynt æ å legge ut om kor neglisjerte vi gamlingan var i dagens samfunn. Deretter sa æ" Sjå på'n Åge Hareide no . Det er en mann som holder på å gå ut på dato. Men ingen i dag respektere det mannen har gjort innenfor sitt yrke ! Det var den unge mannen for så vidt enig i  . Tilslutt ble vi ganske gode busser . Plutselig sto min fru der . "E du ferdig Arngrim?" Ja æ mått innrømme det . Når vi kom ut av butikken sa a " Vi hørt dæ på lang vei " Vi hadd med oss dattera vår . Fruen fant ut at for å få slutt på kverulanten i særklasse måtte hun gripe inn.

Gjor æ nå gæli ? Sto folk lenger inne i butikken og flira av mæ ? Sannsynligvis . Vi gammel stussen må pent hold kjeft . Æ frese .

Gimma

"Æhaddrettlell"

 

 

 

 

 

Gimmas råe torsdag 15.juli 2021:

V65 tips      kr. 48-        /       kr. 960-

1:   3-9-10 / 4-5-7

2:   8-Eddie Brogård / 1-3-4

3:   4-7 / 1-6-8

4:   4-6

5:   2-Gikling Leodin

6:   2-7-8-10

I 5.avd. Har æ meget stor tru på 2-Gikling Leodin som vinner . Han er ute mot tøff konkurranse , men fra en gunstig utgangsposisjon ser æ ikke noen som kan slå han .

2:   Her tror æ meget hardt på 8-Eddie Brogård. Men på det store forslaget tar æ med 1-El Dorado, 3- Brilliant Superb og 4- Goldina Grim

1:   Mest tru har æ atter på en Blekkan hest nr. 10-Bijou . En gammel kompis av mæ er med på andelslaget som eier hesten . Æ ska ikke sin navnet ditt Sandvik . 4-Florentin kan være en Fidus oversatt til Fidus fra ordet filiokus .

3:   Her trur æ sterkt på 2 hester 7-Bekke Stjernen og 4-Hynne Prinsen . Ellers er dette ett flott løp . Det kan komme overraskelser her .

4:   Attter ett 2 hester løp mellom 4-Tverdals Trippel og 6-Terne Pil . Her blir det meget jevnt mellom disse 2

6:   7-Panama Rags og unge Erik Brækken tror æ faktisk vinner dette løpet  . Også her har Blekkan en god mulighet i 8-Zimmer Grif.

V4-1:   Her vinner 5-Jason B. R.

V4-2:   4- Jukon og 5-Stavholt Edel gjør opp om seieren her .

V5-4:   2-Rocket Man mot 1-L.J.'S Musclemadness

V5-5:   3-Bleke Silver trur æ mest på , men 7-Il Jerven er en tøffing i mot .

Det har foregått en diskusjon på ulike sosiale medier om piskbruk og driving bl.a. i Sverige . Svenskene har nå planer om å sammenkalle alle nordiske land iførste omgang om ett felles reglement for de nordiske landene . Da må kanskje Sverige se på sitt reglement for driving med pisk. Svenskene har i sitt reglement anledning til å bruke pisken inntil oppløpet som en korrigering og i en viss grad som lett pisk mot hesten siste 400 meter.  Innpå oppløpet kan hesten drives enstakete ganger med pisken . Tømmene skal holdes med hver sin hånd og pisken skal drives lett med noen få berøringer .

Æ må si at skulle det bli felles regler i Norden ønsker æ ikke pisken tilbake . Æ vil også tru at dette er den alminnelige oppfatning blant norske travfolk . Håper på ett likelydende reglement blant de nordiske landene.

Forøvrig har æ nå fått mere greie på Sportssjefens tips komite . I tillegg til den kjente "eksperten" er det blitt leid inn en mann som tidligere drev med sannsynlighets beregninger på Lottotall hos Norsk Tipping . Han leverer sine vurderinger av de forskjellige tallene på hestene til komiteen ut i fra sannsynlighetsberegninger . Det er også gjort forsøk på å kontakte slike som Lilli Bendriss og likesinnede for å forsøke å spå løpsutfall. Det siste har enda ikke gitt positive resultater. Det gikk rykter fra komiteen at de hadde 7 rette på tirsdagens V75, men det stemte ikke . I alle fall ikke i forhold til tipsene .

I mens får dere trofaste lesere av denne spalte nøye dere med mine tips.

Gimma

"Sannhetmedvissemodifikasjoner"

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe V75 2.utgave .
Leangens aller siste Midtsommertrav ble en suksess fra ende til annen . God sport , mye folkegrupper trivelig på tråkka .

Jaggu kjører vi V75 på en tirsdag . Her kommer tips forslag for tirsdagensløp .

V75 tips .         kr. 24-      /.     kr.    1680-
1:   1-4-8-9

2:   14-M. H. Queen B. / 2-3-5-6-9-10

3:    9-Dancer Halbak

4:   7-10-14

5:   7-Jazmine B. R. / 1-4-6

6:   7-9 

7:   8-9 / 1-3-5

 

V4       Kr. 64-       /   Kr.  224-

1:   6-7 / alle

2:   9-Creek's Nu Love

3:   1-6-8-9

4:   2-9-10-14

 

V5-5:   6/ Derby D'Estino / 2-3-7

Tilbake til Midtsommertravet og prestasjonene der . Derby D'Estino har vist stigende form lenge og endelig fikk han full klaff i Sigbjørn Rishaug Minneløp under dyktig tømme føring av Lars Anvar Kolle . Gratulerer Magne med fortjent triumf .

Langelands Høvding ga ett mektig inntrykk . Att dette var en kaldblodshest var det ingen tvil om . Drivende trav og store fartsressurser . Grattis med seieren i Erik Garbergs Æresløp .

Tamin Sandys Æresløp ble nesten en tårevåt affære . Slekt følger slekters gang . Barnebarnet til Tamin Sandy vinner løpet i upåklagende stil , fra dødens . Mektig prestasjon og for en flott hoppe . Gratulerer Anne Mette og Håkon Magnus og hele familien . Belfort Rags så farlig ut på siste bortre , men det ebbet ut for Brækken traveren . Æ vil også gjøre ett lite obs for Moni Winner . Når han behersker sitt lange trav kan det hende vi får enda en stjerne fra Stall Lyng .

Ellers så imponerte 8-Terne Pil denne gang med Erlend Rennesvik i sulkyen .

Trøndelagspokalen - Bork Rigel Æresløp ble ett forholdsvis lett bytte for Troll Solen og Magnus Teien Gundersen . Vi gratulerer .

Tilslutt gjorde Bad Nite Call Saul også ett mektig inntrykk etter tet fra start til mål .

Æ har mange kompiser på Twitter deriblant en æ trur er fra Melhus som har som heldagsjobb å skrive om alt mellom himmel og jord . En annen er medlem av Sportssjefens komite for tips . Det har ikke lykkes meg og få vite hvor mange som sitter i den komiteen, men jobber med saken . Denne komiteen tippet for nesten 2000 kroner sist og fikk 5 rette . 5 rette hadd æ å med halvparten av innsatsen . Til gjengjeld gikk 2 av 3 bankerforslag inn, mens komiteen bommet på begge sine bankere . Så fremdeles holder Gimmas råe forspranget når det gjelder tips til Leangen sine løpsdager . Hærlig med sjølskryt .

Gimma

"LørdagsfriV75"

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas Midtsommmertrav fredag og lørdag 25. og 26. juni

Dette er Leangens aller siste Midtsommertrav . Neste år overtar Orkdal takt pinne og om det  blir Midtsommertrav der , vet æ sant og si ikke . Midtsommertravet har vært høydepunktet i alle travsesonger på Leangen i mange,mange år . Først kommer tipsene for fredagen.

V65 tips     Kr. 160-      kr. 1120

1:   5-6-2-7

2:   8-Kolbu Julian / 5-6-7

3:   8-Helle Spik 

4:   3-6-8-9-10

5:   8-10

6:   1-4-6-9 / 2-5-7

 

V5-4V4-1:   2-M. H. Queen B.

V5-5/V4-2:   1-2-3-4-5

V4-3:   2-4-7-8-9

V4-4:  3-Allaway G. T.

 

Lørdag:  Tips kr. 24-  /  kr. 1120-

V75 :   Avdelingene 2 og 4 er NM for kusker . 

1:   7-8 / 6-9

2:   1-9-10 / 2-3-6-8

3:   7-Creek's Nu Love / 3-5-6

4:   8-Terne Pil

5:   2-4-7-12 

6:   5-Kleppe Fanden

7:   3-10 / 1-2-4

La meg ta mine 2 bankere . Den æ har mest tru på kommer i Trøndelagspokalen -Bork Rigel Æresløp avd. 6   5-Kleppe Fanden tror ikke han lar seg slå i denne flotte utgaven av Jonsvanspokalen som har vært kjørt siden1926 . Dette får å få litt historisk sus over løpet . Hardest i mot fanden blir nok 4-Troll Solen, 8-Ingbest og kanskje 12-Vetle Petter.

I 4.avd.har æ stor tro på 8-Terne Pil . Dette er ett NM løp hvor Pilen har fått Erlend Rennesvik som sjåfør . 3-Solør Jo med Åsbjørn Tengsareid som driver kan bli hardest i mot men æ har også tro på 5-Stensvik Lars (Frode Hamre ) og 12-Grytting Knerten (Tom Erik Solberg ). Men æ trur det holder med 8-Terne Pil .

1:   Erik Garbergs Minneløp.

Min favoritt blir 7-Langelands Høvding foran 8-JervenJunior . 6-Alltid Ø. K., strevermed sine galopper , mens luringen blir 9-Tverdal Trippel som travet klokkerent sist og kan blande seg inn .

2:   1-Classic Sun er banker i TGN, men ikke hos meg . 10-Kiss Me med Eirik Høitomt i vogna er en skummel dame her . Likeså 9-Yesyesyes med Per Oleg Midtfjell i sulkyen .

3:   Tamin Sandys Æresløp.

5-Creek's Nu Love er en merr med stor kapasitet og min anbefaling går på bankerspill på små bonger . 6-Belfort Rags vet vi lite om etter Hans Petter Tholsens Minneløp . Men han må med ved gardering .

5:   Mitt første valg er 12-Bleke Silver . Han har større kapasitet envist hittil og æ blir ikke forbauser om han vinner tross sin tøffe utgangsposisjon . Også 7-Il Jerven er en lokal "Hero" som har kapasitet til å vinne dette . 4-Ramstad Kristian blir nok favoritt , men æ varsler også for 2-Z.M.'S Jerven .

7:   3-L.J.'S Musclemadness blir favoritt . Hesten har blitt mye mere stabil og æ trur han tar seg av dette . 1-Zimmer Grif og 10-Kvåles Ruin kan overraske . Men her har æ strødd på . Så kryss i vei .

Siste Midtsommertrav på Leangen . Vemodig ? Ja selvfølgelig . Men nå må vi sjå fremover mot Orkdala . Der blir det veldig flott og æ håper at alle sår har grodd og at vi alle går innfor vårt nye travanlegg i Midt Norge .

Mine beste Midtsommertrav minner er mange . Bork Rigel i sine glansdager, Jærvsøfaks som dominerte løpet fra 2004 til 2007 . Hans kamp mot Viesker i 2004 var ett høydepunkt . Fossen Todd i utslagningsfinale mot Åslands Kvikk .

Hvert Midtsommertrav har vært årest høydepunkt i alle år . Æ håper at grepet som Covid 19 har hatt på oss de 2 siste åran no slipper taket slik at publikum atter kan slippe inn i hopetall.

Gimma

"Senåtitterlillesolenfremigjen."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe fredag 18.juni 21:

Endelig i gang igjen . Bare 1 uke før årets største travhelg i Trøndelag. Og det vises på innmeldingen til denne "ekstra" dagen . Hele 12 løp og det første starter kl. 1645 HURRA . Endelig ett fornuftig starttidspunkt som skulle passe alle . Æ skal etterhvert ta for meg tips til fredagen, men først vil æ berømme noen av våre ekvipasjer som har reist litt i disse "pause" dagene.

Aller størst oppmerksomhet synes æ Mireldine , Merethe Råbakk og Rakel Krabseth fortjener . De reiser ned til Bergen Travpark med Mireldine lørdag 3.juni som ett sistevalg i V75 løp avd. 2 På forhånd var hun ikke levnet stor sjansen. Æ har sjøl kjørt bil fra Bergen til Trondheim og riktignok uten hest . Men uansett det er en voksen distanse som krever sin mann eller kvinne .

Mireldine gjorde en glimrende innsats og  inn på oppløpet lå hun tett i rygg på vinneren Nordlys Rosa . Det stummet litt til slutt men hun ble nr. 5 på ny rekord 1.24.6 En glimrende prestasjon som ga en premie a kr. 8.000- som knapt dekket reisen .

Æ rope ett stort GRATULERER FOR MOTET OG GNISTEN TIL DE 3 damene .

Dagens løp og tips :
V65 tips     Kr. 384-

1:    1-4-5-7

2:    1-5-9-12

3:   2-6-7-8

4:   8-Skeie Knekten

5:   5-Bleke Silver

6:   2-3-4-5-9-11

V5 tips a kr. 240-

]           2-3-6

2:         2-8-9-12

3:         1-Cox Rome

4:          1-3-5-7-10

5:           2-3-4-10

V4     Tips.

4avd.      5-9-11-13-14

Dette var det æ klarte å koke sammen med veldig lite forhånds informasjon . Lykke til .

Åges mantra : " Vi satte inn en back for å demme opp for Strømsgodsets høyreside ." sier en av forhåndsfavorittene mot en av dumpekandidaten i serien . Uka etter valser Bodø Glimt over Godset med 7-2    Godnatt RBK med en sånn taktikk

Og Boys and Girls om en uke braker det løs med Leangens siste Midtsommertrav .

Gimma

"MistatruapåHareide"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 31.05.21.:

Dette er helga over alle helger : ELITELØPET VERDENS STØRSTE SPRINTLØP.

Æ skal komme tilbake til det, men først må vi sjå på mulighetene på Leangen mandag når kruttrøyken fra Solvalla har lagt sæ . 10 løp igjen og utfordringene står i kø for oss spillerne . Æ konsentrere mæ først og fremst om V65 spillet .

1:   9-Will Prinsen kommer tilbake etter 1 års fravær , og dermed er formen litt usikker . Men Kåre Riseth har bevist før at han kan dette med å trene hest og få dem fit for fight . Æ trur han vinn på direkten. Røyns Kasper er TGN s seierstips men denne gangen trur æ han får mere enn nok med å berg premie . 7-Bokli Teddy, 6-Jardar, 3-Lukas Rauen og 2-Rofstad Odin er tøffinger som æ trur gir Will Prinsen tøffest motstand .

2:   9-Vestpol Lodin blir nok favoritt igjen ,og han gjorde ett meget strekt løp sist. Det gjorde også 11-Alonso Sol med Erik Brekken i sulkyen . Han blir nok den tøffeste utfordreren . Men vi har flere som vaker

i vannskorpa her bl.a ., 1-Øyans Storm med formkusken Inge Melby i vogna . Likeså 6-Hafell Bris som ikke fikk opp farten sist .8- S.K.'S Nordstjerne. Mange vinnerkandidater her .

3:   4-Bleke Silver har vært borte nesten 1 måned, men blir min første banker for dagen . Selv om distansen gjerne skulle vært 500 meter lengre  sier magefølelsen min at han plukke dem tilslutt . Opponenter 1-Kringlers Balder, 5-Minfaks og 8-Il Oda.

4:   6-Jerven Junior vant sist og virket i mine øyne mere beregnelig enn før , selv om han i utgangen av siste sving tenkte seg en tur opp i stallen . Blir favoritt igjen. Men ingen banker i mine øyne . 5-Stensvik Lars er en meget habil kar og kan meget godt vinne . En annen hest som du kanskje hopper lett over er 9-Åsagutten . Gjør ikke det . Hesten har ett nydelig spor og kan fort være oppe blant strekhestene her .Obs. Også 8-Årdals Odin er en kapabel type som kommer tilbake etter å ha vært borte i ett halvt år . Kapasiteten er der i  fullt monn . I tillegg er alle de på 40 meter tillegg spillbare .

5:   Dette løpet tror æ 9-Borkmira vinner selv over sprintdistansen . Hun hadde nok også foretrukket lengre løp men denne dama går i allefall til mål. 3-MyrTøtta er tilbake og feilfritt  kan hun fort være der . 2-Z.M.'S Jerven og10-Arkan er begge høyaktuelle . Glem heller ikke storebror 7-Kashmir.

6:  1-Bijou tapte med minst mulig margin sist, men viste at han kunne beholde sporet fra start . Denne gangen tror æ han lede hele veien . Banker . 9, 10 og 11 er artige variante her .

V65 tips      Kr. 48-       /  Kr. 900-

1:   9-Will Prinsen / 1-3-6-7

2:   1-6-9-11 / 8

3:  4-Bleke Silver

4:   5-6-9 / 8-10-12

5:   1-2-3-9 / 7-10

6:   1-Bijou    

V4-1:   6-Bragd

V4-2:   14-Now Weretalkin

V5-4:   5-The Last Ticket

V5-5:   3-Bekke Stjernen


Nå e det opp dæ , såfremt du ikke e blakk etter Solvalla da .  Solvalla ja, dægger'n kor æ glær mæ . Æ har jo en fight gåendes med enTwitter kompis om Moni Viking . Han kaller sæ "Travpus" og han er overbevist om at Vikingen vinner Eliteløpet . Og ærlig talt det hadde også vært mitt høyeste ønske at vi for første gang kunne ha fått  en trøndersk vinner . Men æ har hevdet og står på det ,æ trur Ikke Vikingen blir rask nok fra start . Og starten i ett slikt kvallopp er uhyre viktig. Sjøl om spor 2 er meget gunstig så trur æ at Vikingen får for langt fram. Men mitt håp er at han kan komme inn blant de 4 første og kvale for finalen .For æ trur at han ikke gjør seg så mye av å gå 2 heat som en del av hans konkurrenter . Ørjan Kihlstrøm sa etter seieren med 8-Don Fanucci Zet sist at når det gjaldt 2 heat iEliteløpet var det adskillig tøffere for hestene ennå gå 3100 meter . Tygg på den dokker soplima . Ellers så trur ætt Odd Herakles kan få det tøffere enn noen trur mot finnen H.V. Tuuri . 

Helt t slutt. Æ så Dagsrevyen i kveld 28.mai. 20 minutter av revyen gikk med til å fortelle om korr Ø godt vær det var i Oslo og korr godt ølet smakte no . Og gjenåpningen  av Norges hovedstad med bare litt over10% av innbyggertallet i Norge kan dominere riksnyhetene . Deretter over til Sørlandet der Jon Gelius har røkt fredspipa med de store sjefene inne på Marienlyst så nå kommer nytt fra Sørlandet i hver Dagsrevy . Også en tur innom Bergen selvfølgelig . Må passe på å holde konkurransen medTv 2 inntakt . E du også i byen min gode holder? Spekulere på den du no t vi treffes igjen . Ka e æ den største kverulanten du vet om ? Mene du det ? Da vet du sannelig ikke mye du heller nei .

Gimma.

"ipatroismensnavn50kronerpåVikingen."

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 24.05.21:

I dag begynner æ med ei historie du kanskje har hørt før , men skitt au . Har itj du det sånn nån gang at plutselig så dokker det opp nokka i hukommelsen som har vært borte lenge , ja kanskje på årsviss . Og så begynner du å gjenoppleve det som foregikk i fortida, ja for lenge, lenge sia .

I de gamle, gamle dager eksisterte noe som het for bandekriger mellom forskjellige bydeler . Dvs., æ  bodd jo på Brøsetflata nærmere bestemt Brøset Hageby, men som for det meste ble kalt "Selbu". Grunnen var nok at det var nokså øde ute på "Selbu". Ikke langt unna lå Strindheim Hageby og Persaunet Hageby . I tillegg hadde vi Ramstad gjengen som holdt til nesten oppe ved Jonsvannet . Denne gangen skoill vi møt Persaunet gjengen helt oppe nesten på demmers hjemmebane oppe ved skogranda. Vi ordna oss med tresverd , stokker ,kjettinger m.m. Æ va skjitredd . Æ har aldri vært nån slåsskjempe, men bakover i slekta mi var det nok av dem .

På veien mot slaget manglet vi Per Andreas . Han sa han sto over. Og det var synd for Per Andreas   var sterk . Uhyre sterk .  Men han syntes vi var barnslige . Æ var vell ca. 12-13 år og Per ett år gamlaro. Derimot ble vi forsterket med ei veitjunge som het "Rutta" Rutta var 3 år gammlere enn mæ. Hu var av den tøffe og røffe typen og gikk ikke av veien fra å dele ut en ørtæv eller  tre . Vi nærma oss Persaunet gjengen og æ gikk bakerst for sikkerhets skyld . For å dekke ett eventuelt bakholdsangrep. Hhhmmm. Først i Persaunet gjengen sto en stor branne av en skapning . Æ kjent knæskjelven tok sæ kraftig opp da'n sa : Ja, kæm kjem først ." Rutta gikk frem og svarte :" E det du som e leder'n?" Ja det  bekreftet han. Det neste som skjedde,skjedde så lynsnart at vi var mange som ikke skjønte noe . Rutta drog t sværingen i trynet med ett lynsnart slag,hvorpå fyren datt som en sekk . Det neste som skjedde var at han satte i med ett hyl som måtte høres helt til Ila . Dermed tok Persaunet gjengen føttene fatt og sprang tilbake til sin Hageby. Dermed var den bandekrigen over . Rutta ble litt betutta. (heldig med den .) og sa: " E krigen ferdig ? "  Vi koinn bekrefte det. Og vi gikk hjemover og kjent gleden spre sæ over hele mæ . Æ slapp å slåss . Good old days . Ingen ting slår det .

Så over t alvoret . Dagens tips runde . Egentlig burde æ skjelve i buksene nå, for æ har fått en motstander som har forsterket sine tips med minst en super spesialist . Æ har snakka med spesialisten og han har gått inn i tipsstaben rundt Sportssjefens tips. No har æ jo ikke hatt noen grunn til å frykte tipsene fra den kanten før, og æ kjenner også godt til forsterkningen Sportssjefen har fått . Så æ kjæm nok t å sova like godt i natt som ellers . Men det som fikk mæ t å stusse var den opplysningen det nye medlem av Sportssjefens tips kom med når det gjelder denne løpsdagen. Han uttalte nemelig på Twitter følgende : "Den menyen vi får servert på mandag kveld er faktisk helt extrem ? (Hallo i uken .) Grunnlagstopp på grunnlagstopp og herlige 3 åringer ." Sitat slutt .  Skjønne dokker ka æ mene når æ si at æ har ingenting å frykte . Det er nok å se på forrige løpsdag 17.mai så skjønner du ka æ mene. En meny som slår dagens med god margin . Men pytt, pytt , fett flesk og store ord har vi hørt før . Løpsdagen i dag er en helt normal Leangen dag med noen kjente trekk . Alle løpsdager på Leangen er supre, bare vi kammer hjem potta . Her kommer hjelpen :

V65 tips kr. 600-

1:   1-Bijou

2:   1-4-7-8

3:   1-2-3-4-9

4:   1-9-11-12-13-14

5:   5-Gikling Leodin

6:   2-3-6-9-10

1:   Æ har nevnt det før . Mange av løpene gjentar seg fra dag til dag . Og dette er ett sånt løp. Men æ mener at 1-Bijou er såpass mye bedre enn de andre att han blir min første banker . Æ trur han forsvarer sporet og da er det gjort . I mot 3-Classic Sun , 9-Stand By Me Ås og 10-Yesyesyes .

5:   Dagens andre banker blir 5-Gikling Leodin. Æ sjer at min tips otstander bruker 4-Gomnes Faks som banker, men i feighetens tilflukt legger de på nr. 5 som sikringskost . Nei Leodin er klart den beste hesten og uten strul på veien vinner han dette enkelt.

2:   Her sjer æ med engang at du stegler over nr.1- Chef Superb . Men i desperasjon for å bli bortført til Nordland leverte han en strålende prestasjon sist . Obs!  7- Hambler's Amigo er mitt drag i løpet . Han leverer alltid sugende avslutninger .

3:   3-Tustna Svarten og 9-Hauk Viktor er 2 typer som har imponert , og når de dessuten har 2 staute karer fra Melhus som tømmefører tror æ dette går veien for en av dem . Ja da æ vet at 2-Jerven Junior starter . Men, men han finner på litt tull og tøys av og til så,,,,.

4:   13-M. H. Queen B., blir klar favoritt, men se opp for 11 år gamle 14-Rising Queen og 12-Garamasala . Samt alltid en Moni hest. Denne gangen 1-Moni Star .

6:   3-Jazmine B. R., blir bankerfavoritt hos mange . Bl.a. for mine tipsmotstandere. Kollektivet Sportssjefens tips . Men æ garderer og først og fremst med 2-Gate Surface og 6-Brioso . Sistnevnte for en herlig fighter .

V4-1:   9-Helle Spik banker .

V4-2:   Flotte 3 åringer på farten . Noen av dem kan nå årgangstoppen . 4-Creek's Nu Love var imponerende sist. Men ikke langt etter 3-Maestro M. H.

V5-4:    3-Alonso Sol

V5-5:    4-Ingkrans

Har dokker lagt merke til alle falske svarte ørner i båndtvang fra tak over hele byen . De flyr noen meter i været ,dukker ned igjen og kommer opp . Men er hele tiden i bånd . Her oppe på Tiller har noen oppfinnsomme sjeler satt opp en lang stang og bundet snøret i den med "Ørnen" på toppen. Alt gjort for å skremme måsen bort fra alle flat tak som arkitektene har funnet er så effektivt for å få plassert mest mulig folk inne i de  små kottene de tegner . Æ overhørte en samtale mellom Anton måse og fru Livi måse en dag . De satt på gata rett nedenfor de fryktinngytende "Ørnene" . Anton måse sa til sin smukke fru : "De derre skapningene som drar rundt på 2 bein , hva mener de med disse svarte figurene oppe i lufta som ikke slår med vingene engang . Også har de bånd på sæ ." Livi måse svarte : " Kanskje det er for at de ønsker oss velkommen til å pare oss og legge våre egg der . " " For noen rare skapninger" svarte Anton måse . Deretter fortsatte de sitt arbeide med å skaffe føde til sin måsunge . 
Sprøtt sa du ? Det er bare fornavnet .

Gimma

"Stolealltidpåmæsjøl." 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe 17.mai

Gratulerer med dagen alle sammen . Dette er første gangen det kjøres travløp på Leangen 17.mai. Øvrevoll har i mange år hatt galoppløp på 17.mai, men så vidt æ vet e det første gangen at en travbane kjøre løp på nasjonaldagen . Denne løpsdagen har fått flere hester fra alle kanter av landet til å komme for å starte på Leangen i dag . Kanskje en litt spesiell måte og feire dagen på , men engang må være den første . Vell møt til en super dag .

Så dere Belfort Rags i dag ? Fra en beskjeden posisjon bak i det stjernespekkede  Minneløpet for Hans Petter Tholfsens Minneløp otok han sats inn i mot siste sving og rundet de fleste og når oppløpet kom tilsyne lå han allerede på rekke med hele feltet . I sin litt merkelige stil la han resten av landets 3 års elite på rygg og fosset inn til en suveren seier på km/t. 1.14.2 og 200.000- kroner inn på kontoen. Noralf en stor gratulasjon til deg og eier Erik Brækken og resten av kretsen rundt hesten . Æ har sagt det før , du Noralf er ikke skuggredd og møter opp der konkurransen er knivskarp , men som så mange ganger før tar du skalpen på dine konkurrenter . Du har dine egne meninger om saker og ting og prater rett ut av "skuffa" både før og etter løp . Vi trøndere setter stor pris på dæ . Atter en gang GRATULERER !    Så over til en annen trønder med mot og egne ideer.

Jan Lyng. Moni Viking skal starte i Eliteloppet .Verdens oi allefall største sprintløp over 2 heat  . Æ har en frisk og artig diskusjon gående på TWITTER med "Travpus" som vedder at Moni Viking vinner Eliteloppet . Det hadde vært en prestasjon som ville satt all annen trøndersk travsport i skyggen. Men æ må dessverre melde  (som æ allerede har gjort t "Travpus" ) æ trur ikke att Moni Viking kan vinne . Årsaken er at han klarer ikke å være med skikkelig fra start . Joda æ vet han kan være startsnar. Men her kommer det noen startkatapulter som garantert er foran inn i første sving. Og da blir det tungt for Vikingen å vinne . Også veldig avhengi av spor selvfølgelig . Spor 1, 6,7, eller 8 i kvalet er helt ødleggende . Men en mulighet sjer æ . Klarer han å komme seg til finalen stiger sjansene . Ikke noe hadde gledet meg mere enn om Moni Viking kunne stått øverst på seierspallen . Men Jan æ hadde heller sett han i Harper Hanovers løp .

Litt om løpene 17.mai:

V65-1:   7-Kleppe Fanden er nære på en banker . Men dette løpet kan være være enn det ser ut til på forhånd . 1-Alma Prins, 2-Helle Spik , 3-Moe Tjalve og 6-Pave Faks kan stikke kjepper i hjulet for stor favoritten .

2:   9-Panama Rags blir favoritt. 2-Looking Sharp og 7-Locamotion må krysses . Forøvrig synes æ at æ har sett dette løpet gjentatte ganger nå . Æ mener samme hestene , samme forutsetninger oppe mot hverandre .

3:   7-Bijou blir min favoritt og banker . Æ sjer at Jakobsen tipper 9-Gentletron først men æ holder mæ t hjemmefester . Deretter 3-Fightforfreedom Ås og 4-Moni Rajah

4:   10-Komnes Omer virket både sterk og veldig forbedret sist . Mitt 1. valg i løpet  . 5-Ramstad Kristian ,12-Spang Ole og 7-Il Jerven tøffest i mot . Sistnevnte hadde nok likt full distanse bedre .

5:   Her holder det med 3 hester . 3-Alonso Sol, 9-Borkmira og 10-Vilmira.

6:   10-Juliana Rags foran 7-R. M. G . Lady In Red . Sistnevnte ga seg litt sist , men ble forsert fram tøft og mistet litt piffen tilslutt . 2-Ira B. R., og 1-Tearsofthesun legger  press på favorittene .

1.løp:   5-Terne Pil

8.løp :   7-Patent Leather

9.løp:    7-Faks Trym

Fortsatt god feiring.

Gimma

"Alltidslips17.mai"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 10.05.21.


Tilbake til mandagskjøringer igjen . HALLELUJA . Æ like best mandagene har æ oppdaga etterhvert . I dag skal æ prøv nå nytt . Nytt og nytt Fru Blom . Æ har prøvd det før . Nån like det og andre mislike det . Som det derre med mora og dattera . Æ vet da farsken kæm æ like best . Æ tar gjerne begge to såfremt det gir sæ en sjanse . Så, så ikke misforstå du no . Du skal få mine vurderinger for hvert løp og så får du sjøl sett opp bongen din . Sjøl om æ levere stødige bankere og egentlig alltid er i nærheten av stor potta , så vil æ utfordre dæ t å sætt opp din egen bong etter gode innspill fra mæ .

V65 løpene .
1:   Monte . Her trur æ som vanlig sterkt på a Amanda . Amanda Robertsen opp på 8-Fernando . Nære på en banker . Men for dæ som jakte en skrell, hva med 1-R. M. G. Dancing Queen ? Eller kanskje 5-F. X. Fragola ?

2:   Ååhhh du slette min tid . For hester under kr. 10.000- og raskest 1.19.0 siste 7 starter . Rett og slett til å få diaré eller det som være er av . Hva med 1-Dare To Zlatan, 3-Casino Royale, 6-Jane B. R., eller rett og slett 12- Garamasala? Som du skjønner dette er håpløst og har du råd HELDEKK .

3:   Nesten i samme klasse som løp V65-2. 8-El Hermano og 11- Racer Coin stikker seg ut i mine øyne . Med 4-Brilliant Superb , 3- Jackson B. R., 5-Brioso på hjul bak .
Men dægger’n sprette denne gangen ligger det ann til kjempe bong bong . Smør på .

4:   7- Vestpol Lodin eller 9-Solør Jo ? Hipp som happ sa trollkjerringa når ho skoill velg seg gubbe mellom Vassfjelltrollet eller Dovregubben . Æ trur jaggu æ prøve mæ på en frekk banker i Solør Jo . Æ trur jaggu du har fått t en god traver til Jon . (Høgstad) også ett sjølavla produkt da. I alle fall hingst . 10-Oria var flink sist og kan true de 2 store . Luringen er  6-Buvoll Kos . Men han pleier å hive inn ankeret 100 meter fra mål .

5:   7-Rocket Man blir min favoritt. Men her får’n tøff motstand. Først og fremst av 8-Hambler’s Amigo , 4-Looking Sharp ( formen? ), 6-Efes Trotter og 10-Magic Tile . For ett flott spilleløp .

6:   Lite med bankere sier du ? Ok da klinke æ t med 7-Dancer Halbak . Æ trur distansen passer han utmerket og med Dalen i vogna går det veien . Men oGså dette løpet har tøffe kiser og ryper i mot . Æ nevner i fleng : 2-With A Mission, 3-Mr. Micman, og 8-Express Bork . Ny på stall Magne Olsen ? Og hva med 4-I. H. Starline?

Store utfordringer i dag for oss alle . Men pytt, pytt thats life !
1.løp :   4-Ingkrans
8.løp:    4-Alma Prins
9.løp:    8-Bijou

Dokker veit at æ er på TWITTER ? Der er det også en kar som kaller seg Travpus . Ja det er sant . En søt liten kattepus antagelig . Æ ble så glad Travpus når du tok frem ett gammelt bilde av Jomar Blekkan med Rolling Stones eller kanskje Beatles hår . Bildet var av ett løp som Reitlisa hadde vunnet . Men nostalgien tok mæ aldeles når æ fikk sjå det gamle Måldommertårnet på indre bane . Der var også målsnøret den gang . Slik at oppløpet var nok ca.100 meter korter enn i dag . Sture du vet mye om det her . Si no da mann !
Og der sto det 2 menn i hvite frakker . Funksjonærer må vite . Og æ trur æ skimta Lars J. Blekkan ved hodet til Reitlisa . Stemmer det Jomar? Historisk bilde . Takk skal du ha Pus . Supert .
Men tilbake til Reitlisa . Æ blir varm om hjerterota når æ sjer på stammen hennes .
Reitlisa mor til Trollkrem og fremfor alt Trollfaks far til Jærvsøfaks . 
Hun var etter Lapp Lars og Reitmolly. Årnseth Rauen var far til Lapp Lars og Lappe Lisa var mor til Lapp Lars.  Remnor var far til Rauen og Remin var far til Remnor . Både Remin og Remnor ble forholdsvis tidlig solgt til Sverige . Tenk hva norsk kaldblodsavl gikk glipp av . Og dette i tillegg med Årnseth Rauens tidlige død . Såvidt kommet i gang med sin avlsvirksomhet.

Reitlisa startet 224 ganger tok 49 seirer og 28 andreplasser . Hvilken dame ! Æ beklage at æ snakka mæ så steika varm om Reitlisa og ka hu og stammen har bidratt med for trøndersk , norsk og svensk travsport med , men æ ble så grepet av TWITTER innlegget til Travpus . Atter en gang takk .

Du snakke om å rot sæ helt ut på viddan . Men det gjaldt jo tross alt travsport .
Har du hørt Gunhild Carling spille «Just A Closer Walk With Thee. « på trekkbasun ?
Søk a opp på You Tube og ha på dæ øretelefonen og lytt, lytt, og drøm, drøm .
Steike revsløngen for musikk .

Gimma
«Avl
V65 tips Samlebonger kr. 48-           Stor 3-Bokli Teddy

2:   5-6-7-8 / 1-10

3:   5-6-7

4:   9-Alltid Ø. K.  / 1-5-8-11

5:   1-4-6-9 / 2-7-8

6:   2-Jazmine B. R.

2 bankere er mitt mantra .

1:   Såfremt 3-Bokli Teddy slipper å trave i dødens så vinner han dette løpet . Æ trur heller ikke han skal gå i ledningen . Nei han er nok avhengi av å få gå i rygg . 5-Jardar imponerte sist med stor moral oppunder mål . Kan nå frem . Boye Ølstøren har ett meget godt tak på 2- Helle Spik. Farlig, men Teddy´n vinner .

6:   2- Jazmine B. R., gjorde ett imponerende løp sist og fulgte Dragonfly helt til døra . En av eierinnene klarte ikke å stå stille i siste 700 meter av løpet . Hun hoppet vekselvis på Høyre og Venstre fot og heiet Jazmine inn til 2.plass . 6-R. M. G. Dancing Queen blir nok hardest i mot . Men her finnes gode hester som 7-Ira B. R., 10-Tearsofthesun og kanskje 1-Ivana B. R., selv om hun står meget dårlig til grunnlagsmessig .

2:   8-Jacson B. R., blir min favoritt , men også 6-El Dorado , 5-Kalland Monaco og 7-Brilliant Superb .

3:   Dette løpet innehar 2 hester som står 80 meter bak strek hestene . Ett løp av ujevn kvalitet, og æ holder meg til de 3 bakerste hestene . 6-Rofstad Odin, 5-Alm Faks Hannibal og 7- Røyns Kasper .

4:   9-Alltid Ø. K., er en spesiell skrue . Så du han under oppvarmingen sist ? Æ mener han feila 3 ganger på 1 runde og Jomar hadde sin fulle hyre med å holde ham på banen . I løpet feilet han 2 ganger og den siste galoppen kom 500 meter fra mål . Allikevel tok han igjen Storm Faks like oppunder mål . Men æ advarer han er ingen hest å stole på . 5-Hynne Prinsen var ikke i humør sist, men æ trur han blir hardest i mot ØK'n . Også 8-Skeie Hans og 11-Hauk Viktor er voksne motstandere .

5:   4-Terne Pil favoritt, men 6-Storm Fax og 9-Gjerv Mohita er 2 stykker som rensker opp i haugen . Spåmannen 1-Olaf Frost er selvfølgelig det store spørsmålstegnet her . Oppfører han seg så vinner han høyst sannsynligvis . Men denne hesten kan jo også være en farlig fyr for sine omgivelser .

V5-4:   4-Kvåles Nightmare

V5-5:   2-The Last Ticket

Det som kjennetegner denne løpsdagen er tynne felter . Det gjør kanskje løsningen lettere for noen, men vi vet jo ikke om det kommer smeller og hvor de kommer . 

På 3-T i dag var det en dame som spurte mæ om æ kjente t en forfatter som het Aalborg ett eller annet . Det svaret æ kom opp med var så uhøffelig og ufint at æ no i ettertid har begynt å tenke over ka æ svarte . Æ svarte " Kjere Lilly, æ leser bare  vitenskapelige  bøker og tidsskrift , ja også Trav og Galopp da selvfølgelig . Deretter begynte æ å dosere om det bladet æ leste no som heter Fysikkens 10 største gåter . Æ la ut en større forklaring om at en sted i vårt  Univers var det en flekk som var 0,000005 grader kaldere enn resten av vårt univers . Og grunnen var at vårt univers hadde kollidert med ett annent univers og dermed at vi levde i ett kultivere med milliarder av andre univers rundt oss ". Hva ? Har du allerede falt av ? Ja det gjorde nok tilhørerne på 3-T også, for det ble blekkstilt rundt kaffebordet. Æ kan værra en forbanna stut når det gjeld . Så i ettertid utover dagen og i kveld har æ sittet og tenkt på hvilken måte æ skal rette opp dette neste fredag når æ kjem på 3T igjen og på hvilken måte æ skal kom mæ ut av situasjonen . At æ aldri kan klapp igjen brødskuffa mi . Stakkars Lilly fikk jo aldri forklart ka hu ville vite om denne forfatteren . Æ prøver herved å lov dokker at æ skal værra mere ydmyk i møte med mine medmennesker i fremtiden. 
Æ må prøve på alvor å få vite nokka om denne forfatteren slik at æ kan svar på en ordentlig måte neste fredag .

Gimma

"Smekkmæpåkjeften" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe søndag 25.04.21.:

V65 tips    kr. 72-  /  kr. 600-

1:   4-10-11 / 1-7-8

2:   4-Alonso Sol

3:   2-5-6-7

4:   1-3-5 / 4-8

5:   10-Il Jerven

6:   3-7 / 1-6-9

Litt tynne felter preger dagen, og dermed kanskje litt lettløst ? Men, men det er da det smeller. Æ kjører som vanlig 2 bankere og begynner i avd .

2,    med 4- Alonso Sol. Denne merra har utviklet seg enormt i år . Denne gangen synes æ at a har ett smørløp . Klar banker . I mot ? Tja, kanskje 2-Skeie Knerten, 6-Kringelands Balder .

5:   10-Il Jerven . Æ snakka om utvikling på Sola, men Il Jerven og Arve Sjoner har funnet ett nytt gir. Æ sjer ingen reell motstander mot duoen i dette løpet . 1-Minfaks, 4-Lille Vilma og 6-Myr Tøtta værst i mot.

1:   4-Dragonfly blir klar favoritt her . Men både 11-Jazmine B. R., og 10-Gate Surface kan flytte beina kjapt . Luring her er 8-Alcatraz med sin starthurtighet får hun ett godt utgangspunkt med engang .

3:   5-Bokli Teddy kan være ett banker alternativ . Han virker meget stødig og har gode avslutninger . Æ trur han tar seg av dette løpet enkelt . Tar med bl.a, 6-Vill Jerven (stadig hardere i mot nå ) og 7-Pave Faks som ikke er noen enkel herremann, men med stor kapasitet .

4:   1-Bork Amira gjør fremskritt løp for løp . Her står hun nydelig til og kan lede hele veien . 5-Eva Maria er også en dame som har gjort store fremskritt i år og sammen med 3-Kristinstjerna kan de gjøre det tøft for Mia . Luring 8-Alsaker Tyra .

6:   Stor favoritt blir 7-L. J.'S Musclemadness som har blitt mere stødig og virker som en ærlig krabat som yter sitt beste hver gang . 3-Yesyesyes tok sin første årsseier sist og står flott til . Må med på en hver bong .

V5-4/V4-1:   1-5

V5-5/V4-2:   2-5

V4-3:   5-6

V4-4:   1-5

søndagskjøringer har tatt over en stund i denne Korona tid . Men nå ser det ur som flere baner kommer i gang ettersom situasjonen bedrer seg over hele landet . Ka synes du om søndagskjøringer kontra mandager ? Sjøl e æ litt usikker . Mandagskjøringer har vi jo i blodet så foreløpig er gammel vane vond å vende for min del . 
Og så går det fremover med Varig Orkla Arena Midt Norge . Veit du itj ka det e ? E det sant ? Ny banen på Fannrem . Per Jørgensen og Robert har svingt sæ omkring og skaffet sponsor avtaler som gjør situasjonen mye lysere før vi kommer i gang på det nye anlegget for trav i Midt Norge . Men æ kjenne på savnet av Leangen allerede no . Ka farsken skal æ tenk på når æ kjøre forbi det byggefeltet som  vokser oppå hestskiten ?Æ vet det , æ kjem t å skrik å rope "Gode gamle Leangen, korr vart det av dæ ? Min venn gjennom 70 år." Det bli trasig t å begynne med, men det må gå det å, når æ vet korr flott det bli uti Orkdala .

Æ bor på Tiller . Men når æ går ute i naturen så høre æ itj småfuglene søng lenger . Gjør du ? Men måsen den skrik , får noe e det like før måsungan kjem og da blir det ett helv..... læven. Men te bake t småfuglene . Kor ha det blitt av dem ? E dem fanga i fugle nett lenger ned i Europa, eller ha måsen og kråka fortrengt dem . Æ skal i alle fall synge "Alle fugler små de er " 17. mai . Sjøl om æ må vær aleine om det . 

Gimma

"kvirrevirrevitt" 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe søndag 18. april 2031

Æ føle mæ noen  ganger som en mellommann mellom den vanlige publikummer og administrasjonen . Ett nytt bevis fikk æ i dag på 3-T . I dusjen etter endt trening traff æ på en av våre trofaste spillere som kom med følgende spørsmål :" Du Søpstad, kan du fortelle mæ koffer det ikke står ett ord på hjemmesida t Leangen om at løpene er fløtta fra mandag t søndag ?" Gjør det itj det da ?" prøvd æ mæ spørrende . "Nei det gjør det ikke nei. " var svaret fra en litt fornærmet spiller . 
Æ gjorde en rask undersøkelse på hjemmesiden og som sagt ingen informasjon om at kjøringen vart flyttet fra mandag 19. til søndag18. , men derimot sto forsida på programmet øverst i høyre hjørne med søndag 18.april . Skal være enig i at info'n var litt dårlig . I tillegg sto det annonsert kjøring på Biri 16.04. altså i dag (når dette skrives fredag 16.04. ) og Bergen Travpark 22.04. 
Kjære spiller venn æ love på tro og ære og ta det opp med rette vedkommende ..

Etter en knallhard treningsøkt og derpå kaffe med trim venner var det godt å komme hjem til sofaen og ta sæ igjen. Nok skjitprat . Her skal det tippes.

V65 tips kr. 12- (samlebong)    /   kr. 630-

1:   1-9 / 2-6-8-10

2:  4-Jerven Junior / 7-8-9-1013-14

3:   4-6-7

4:  1-9 / 5-6-12

5:   10-Bijou

6:   R. M. G. Lady In Red

Æ prøve mæ med 2 x Blekkan tilslutt i denne omgangen som bankere .

5:   10-Bijou har ett vanskelig utgangspunkt fra 10.spor over 1640 meter . Men hesten har vist en fenomenal vinnervilje , og i ett slik løp vil det  bli åpnet steintøft . Dette gir en fordel for  Blekkan som kan ligge bak og sette inn sluttstøtet de siste 500 metre . Utfordrere blir  9-Moni Rajah, men han er alt for uforutsigbar til å tro på . Kusken har også noen utfordringer underveis som æ trur blir vanskelig å beherske . 3-Touch Of Something og 6-Alcatraz skumlest i mot .

6:   4-R. M. G. Lady In Red er etter min mening klinkers her . Ett utrykk æ har etter å ha spilt klinkekuler i mange år med barnebarn. Hun gikk 14.5 etter ett blytungt løp sist, men denne gangen kommer hun garantert likere til . Tror også distansen passer ypperlig . Panama Rags og Brækken junior var meget tapper sist og med ett mindre svettsamt opplegg blir hun farligst imot . 1-Looking Sharp, 3-Efes Trotter og 9-Rocket Man tøffest i mot .

2:   4-Jerven Junior blir storfavoritt her og banker på det lille samlebong forslaget . Men æ gardere denne gang. Det er flere her som kan bevege seg rundt 30 blank og litt under og Jerven gir ikke hele tiden inntrykk av å være særlig sikker i sin opptreden . Sist la han inn en galopp når han skulle passere Skjegge Rosa . Husk på det min gode mann eller frue at hingster liker damer . Det er ikke første gang i historien at hingster har prøvd seg på det motsatte kjønn i løpsbanen ! 7-Hynne Prinsen er en type etter mitt hjerte . Ærlig, løpsvillig og har mere inne. Ellers så se opp for 9-Ravinas Jeppe, 13-Mini Jerven og 14-Bork Mia .


1:   9- Borea Del Circeo er en type som har kommet til Jomar og viser det rette fighter  instinktet . Sammen med 1-Dancer Halbak så tror æ det holder med disse to. 2-6-8-10 for dæ som jakter rensk .

3.   Ungdomsløp

Her må æ si at æ æ tipper mye på kuskan. Æ trur Buvoll Kos vinner i hard kamp med 4-Øyans Storm og 7- Høiby Stjernar .

4:   12-Ivana B. R. er nok den med størst kapasitet her. Men hun er fryktlig usikker. Jeg tror dette handler om 1-Jackson B. R.,eller 9-Brioso . Faktisk trur æ sistnevnte blir sterkest . Obs også for5-Synjo Danseur og 6-El Hermano

V5-4 /V4-1 :   7-Hellinrappa , 10-Tustna Svarten og 11-Faks Trym gjør opp her .

V5-5 /V4-2:    6-Helle Spik blir min banker i begge spilleformer . Jada æ vet han dundra ut i galopp sist, men denne gang går'n .

V4-3:   Atter en banker 6-The Last Ticket .

V4-4:   5-Leonardo Di'Vici , 6-Flying On Line og 7-Ira B.R.

Æ må tilbake til badescenen på 3-T i dag . (16.04.)  Den samme spilleren som klaget på at det ikke sto noen sted om  at løpene var flyttet klaget på at The Last Ticket var plassert så langt tilbake i stevnet . Sikkert i mangel av en banker .

Har dokker sjett "Mannefall" på NRK ? Ikke det nei .Det handler om oss stakkars mannfolk som etterhvert er blitt helt akterutseilt av kvinnfolkan . Ja , men vi har blitt det . Sjå serien som går på NRK hver torsdag (trur æ i alle fall )  For nå ynkelige vesen vi mannfolka er . Vi sitter hjemme og gumler i oss dungvis av med mat og søtsaker . Giddeslaus og sosialt skremt . Vi må bare innrøm det gytta . Kvinnfolkan ( i alle fall i Norge ) har tatt over styringa . Dem e flinkar en oss på skolen , dem er smartere i mange hensyn og dem treng itj oss mannfolk t nokka lenger . Hæ ? 
Æ hørt dæ sjø . Nei itj det heller du . Så gjem den der forfrøsne greia di . Vi e over og ut din stuppul .

Gimma

"Pleaselamæfåensjansete"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe V75 tips :

La meg først ta litt om siste løpsdag søndag 4.april.  I blæst og uvær herjet først og fremst Jomar Blekkan med 4 seire deriblant min råe banker Alltid Ø. K. Når du så oppvarmingen hans gikk du med engang bort fra å bruke han sombanker. Dette kunne ikke gå . Men i løpet fikk Jomar hesten på bedre tanker, skjønt 2korte galopper . Arkan, Borea Del Cicero, og fighterinnen Alonso Del Sol sørger for resten av seirene til Jomar . Det ser ut som Jomar har forberedt seg meget godt innenfor denne sesongen . Dette kunne ikke gå . 

Øvrige gode vinnere var Ådne Odin etter ett taktisk godt opplegg , Kobra Kahn, The Last Ticket, Tinas Solan , Jacmine B. R. og Jerven Junior var gode vinnere . En annen hest som forrige gang fikk ett tungt løp i dødens Ivana B. R., feilet fra start , men du verden for en opphenting hoppa leverte . Obs neste gang .

Det blir ingen Trav Galla i år , men Leangen har nominert og kåret sine vinnere i de forskjellige klasser . Det som forundrer en stor del av publikum er at årets beste kusk er Jomar Blekkan og ikke ett ord om fjorårets suverene champion Dag Sveinung Dalen ? 

Hva har skjedd ? Dalen ble jo champion og det med overlegen margin . Som sagt mange har spurt og æ har ikke noe godt svar.Det er godt mulig det finnes en god forklaring på dette fra Juryens side . Så vi får bare vente på svar .

Så tips V75      Kr. 24-  /  kr. 588-

1:   5-11- / 2-10-12-13-15

2:   2- / 5-6-7-11-12-13

3:   4-Donato Frecel

4:   3-Juliana Rags

5:   2-3-6-9 / 10-11-14-15

6:   1-2-6 

7:   6-Torben

Æ fant ut at ved å bruke 3 bankere så kunne æ gi dokker bredere dekning i de vanskelige løpene . Det vil si æ synes alle løpene i dag sjer trixy ut . Til tross for dette viser rankingen på  det som er spilt så langt at det er klare favoritter i hvert løp . Men at noen av disse vil tape gir æ herved en garanti for . Hva en slik garanti inneholder ? Tja at æ si det .

3:  4-Donato Frecel . Hvorfor ? Jo æ synes at denne hesten og treneren inngir tillit med sine uttalelser om sjansen til hesten . Anders Lundstrøm Wolden er en fersk trener med meget gode resultater og på mæ virker denne hesten god nok til å bære ett bankerforslag. Motstandere finnes i fleng og æ nevne bare 11-Way To Go, 6-R. M. G. Dancing Queen og 10-Princes Of My Heart .

4:   Æ falt ned på 3-Julia Rags her . Innsatsen sist var så der med kanskje litt for optimistisk satsning av Noralf underveis . Her er det sprint og æ trur hoppa kommer lettere til tet , og da vil mye være gjort . 6-R. M. G. Lady In Red fremstår som den absolutte fremste utfordreren her . Og 4-Mega Classic og 5-F. X. Fragola må voktes . Sistnevnte virker å være for oppadgående .

7:   5-Torben virker som en type som vinner ofte . Han vinner ca. halvparten av alle løp han starter i . Men dette løpet er blitt ett løp som så og si alle kan vinne så æ sier som "Micke" i TV4 "spela Spik i løp hvor alle kan vinna ". 

1:   I dette løpet har æ god tru på 11-Storng Case . Han er sterk og går alltid til mål . Noen som rensker litt er 10-Take It Easy , 12-Chanti Premium og 13- Ninepoints Lover . 15-The Last Ticket trur æ får det strevsomt fra det lange tillegget .

2:   Fagpressen , programmet og den såkalte ekspertisen har ståltro på 2-Kong C. K., men nettopp derfor skal dokker gardere en så stor favoritt . Eier og trener mener at hesten har en 2 til 3 sekunder bedre tid inne , men æ gardere .  7-Jan Livar liker best sprint , men sist så vi at han holdt 2050 meter av distansen og fart har han i massevis . 12-Il Jerven og Arve Sjoner har ett godt samarbeids klima sammen og er hesten frisk og fit for fight så sjå opp . Garder så du kjenner det helt inn i hjerterota .

5:   Her kjem 15-Nordli Alma ut og årsdebuterer . Spennende . Kapasiteten hennes kjenner vi, men æ,e redd for at 60 meter tillegg første gangen ut blir i drøyeste laget . Og Blekkan sjøl annonserer å prøve å gi a ett pent løp i rygger . Min favoritt i løpet blir 2-S. K. ´S Nordstjerne . 9-Borkmira følger deretter . 10-Smedtulla er også en dame æ vil følge med . Ka si du ? Følge æ med alle damer ? Kan være det ,( men det blir ikke din business i alle fall .) Hmm. Kanskje litt vell tøff i kanten den der da . 11-Myr Tøtta og Hopen må også følges . Likeså 14-Villmira selvfølgelig .

6:   1-Vitro Diablo er en av de største favorittene på denne løpsdagen og sammen med 2-Lady Ann virker det som i alle fall en av se når målsnøret først . Men æ har fått sterk tro for 6-L. J. `S Musclemadness etterhvert og hvorfor ikke 7-Amarone ?

Æ synes det er godt gjort og få til så varierte og flotte spilleløp som det har blitt til denne omgangen . Dokker vet jo att blir nostalgisk fra tid til annen. Ja kanskje veldig ofte. Æ har en historie på lur om en travfest, men den må dessverre vente enda en runde til .

Ett program som æ følger så godt æ kan er lørdagssendingene til RD . Sjøl har æ ikke RD men Nettavisa sender RD på lørdager . At man alltid har like god nytte og like god forhåndsinformasjon hver gang har man ikke . Derfor er det hver gang Asbjørn Mehla gjester studio en høytidsstund. Fra Mehla kommer det mye vettug og "rett på stålet " informasjon . Herlig . I tillegg så sitter det skråsikre eksperter på forhånd (som de må være ) og uttaler seg i øst og vest . At de som mange av oss andre tar styggelig feil noen ganger er så sikkert som banken . Men som æ alltid har sagt : Stol kun på dæ sjøl , og ikke legg skylda for tapte slag på andre .

Gimma

"Forhåndsexpert"

Gimmas råe søndag 4. april 21 :

I dag hadde æ opprinnelig tenkt å fortelle en historie fra de meget gamle dager da «gammel restauranten « eksisterte . Det var opprinnelig en bygning fra Gamle Skansen restaurant. Der ble det arrangert travfester og der gikk det ofte hardt for seg . Men som sagt den historien må æ la vente til en senere epistel.

I dag langfredag reiste Kristine, Inger , Erik og æ til Arena Midt Norge i Orkland Kommune . Erik og æ var svært nysgjerrig på korr langt det var kommet med det nye travanlegget for Midt Norge . All right det var så vidt påbegynt men det viste at det var full aktivitet der med anleggsmaskiner og graving nesten over alt . Den nye innkjøringen kommer med engang du har kjørt inn i rundkjøringen ved bensinstasjon og satt kursen mot den gamle innkjøringen til Tråvparken . Og den nye banen på 1100 meters lengde var «stukket» opp og kommer adskillig lengre mot nord enn hva æ tenkt mæ . Dokker som har vært inne på hjemmesida til Leangen har også sett hvordan det nye anlegget vil se ut når det står ferdig engang til neste vår .Skal vi tippe mai ?
Deretter kjørte vi inn på Tråvparken korr æ traff nån heste damer og kailla , deriblant Inge Melby som var ett levende leksikon og kunne fortelle mye om fremtiden for det nye hovedanlegget for trav i Midt Norge .

Inge Melby sammen med Arve Sjoner og flere unge trenere og kusker stormer frem og gjør det stadig vekk bedre og bedre resultatmessig i løpsbanen . Er det noe vi trenger så er det rekruttering til vår kjære sport .

Æ var kjempeglad for at vi tok denne turen og med selvsyn så at no skjer det ting med Arena Midt Norge . Æ gler mæ t å sjå åpningen neste år .

Vi må tippe t no søndagen å, men 1. løp kl. 1920 og siste løp nærmere midnatt fører til at æ nok har tatt kvelden før løpene er slutt .

V65 tips.   Lite spill. kr. 48-      /.  kr.  960-
1:   2-Vill Jerven / 4-5
2:   9-10 / 7-8
3:   1-3-7-9-10
4:   2-Alltid Ø. K.
5:   1-2-5-6
6:   10-Borea Del Circeo /  3-8-9

V4-1 /V5-4:   4-5
V4-2 /V5-5:   6-The Last Ticket
V4-3:   4-6-8
V4-4:   1-3-4

Dagens sikreste vinner er 6-The Last Ticket .
Dagens råe banker er 2-Alltid Ø. K.
Hester på tur til å «smelle» er :  9-SiriKit , 1-IvanaB. R., såfremt hun slipper å gå i dødens . 1- Alsaker Tyra .

Gimma
«Snorksnorkzzzzzzgodnatt «