Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

  

 Hallo. Kæm e dette?

Kom med svaret t mæ på mandagen. Premie. Æ vet itj æ.

 

 

 

Gimmas mandag 30.03.15.

 

Hopper lett over forrige løpsdag. Æ innrømme det gjerne. Det var ikke min dag. Nei min dag kjem no på mandag. "Just let it be my secret, no wonder, no wonder, I wonder, I really don't want too Know" Anne Murray. Herre nussen, for vokalist, for sanger, for sang. "Darling don't tell me your secret, because darling I love you so. I really don't want to know......"

 

Ta dæ tid og lytt.

 

Om mandagen kom æ i en flott diskusjon med Sture. Om gamle dager selvfølgelig. Korr dom går det egentlig an å bli. Og no kan du lukk øran du som mener at du vet alt om hest. For no ska Sture og æ fortelle dæ litt om en hest som du kanskje ikke vet noe om. Kor mange e det i dag som snakker hest? Ja hest ja, ikke spill. Kæm e det som snakker om stammer på hester. Ja da æ vet at'n Asvar, Ola I, og enda nån av de derre gammel håssåkaillan sett og snakke om gamle dager. Men enn du da som er yngre? T dæ går det bare på Facebook og Twitter og siste skrik i moter, sminke og klær og siste susser og pusser.

 Nei hør her.

 

 

Sture og æ var enig om følgende. Maken til kaldblodshest som Årnseth Rauen født 1949 død av en tragisk tarmslyng på toppen av sin karriere i 1960 på Bjerke. Flott type. Rød hingst med hvitt linfaks og hale. Og får en utstråling. Han startet i ett løp på Leangen mot varmblodshester. Jeg husker han hadde startnr. 1 og i siste sving kom "blodserne" med Margareth Cecilie i spissen og travet forbi Rauen. Men da var det som om han tenkte "ikke fa....he...." Deretter dro han forbi varmblodsen Margareth Cecilie og tok teten igjen, vi trodde ikke vår egne øyne. Men Rauen ble nok for ivrig for ut av siste svingen kom galoppen. Men dette løpet glemmer vi aldri. Han ble far til Lapp Lars, oldefar til Atom Vinter, tipptippoldefar til Jærvsøfaks. Les TGN nr. 24 fra 24.03.om hva tidligere statskonsulent for hesteavl Arve Rolstad sier om Årnseth Rauen, så tenke æ du skjønne !! Nei det gjør du kanskje ikke. Plutselig så kjem æ t å tenke på at Sture og æ og noen håsså kailla t er de eneste som husker disse kjempene.

Æ vet at dette kan være kjedelig for mange av dokker, men æ måtte ha det ut.

Frem for Årnseth Rauens rykte.

 

Nei drit og dra no kjem æ frem t det som gjelder på mandag. Først Hank Williams Jr. og Kid Rock med "Family Tradition" Honky Tonk music på sitt beste.

 

Så går æ rett på .


1: Mange med vinnersjanser på farten her. Mitt førstevalg er 5-Crimson Pirate foran 6-Shocking Icon og 7-Rite On. 11-Fantom Rols kan være den store opprenskeren her. 10-Wy Fi ? Tja ikke så het fra bakspor etter min mening.

2: 4-Stina leder hele veien. Det er mitt tips. 14-Alm Faks Hannibal er førsteutfordrer. 6-Buås Tulla og 11-Mirafaksa er første utfordrere. Jeg mener det holder. Er nære på og klare meg med ett kryss på nr. 4-Stina.

3: Min første banker blir 5-Debbie B.R. Hun var enorm sist. Gikk utvendig lederen og vinneren hele løpet. Sterkt. Tror hun tar teten. Og det var dætt.

4: Her kommer Jomar ut med ett nyforverv. 4-Handsome Gent. Æ trur han vinner på direkten. 6-Jackpot Royal var skjelven tilslutt sist, og denne gangen tror æ det blir langt frem. 11-Robis Tova blir superfarlig feilfri.

5: Her skal du få en riktig rå en. 5-Gassner Hanover. Han imponerte meg noe så inni granskauen sist. Æ vet at 12-Chanto Photo starter som stor favoritt, men det får ikke hjelpe. Dette vinner Gassner Hanover.

6: 12-Malekeh tross sitt spor blir min favoritt. 5- My Super blir min nærmeste opponent. Ellers så tror æ det holder med 1-Rotary B.R., og 6-Kalland Scofield. Men etter sterkt press fra informert hold må æ ta med Red White Socks. Flott navn i alle fall. Også vant a sist. Tælle det å.


V65. kr. 640-


1: 3-4-5-6-7-9-10-11
2: 4-6-11-14
3: 5-Debbie B.R.
4: 1-4-6-11
5: 5-Gassner Hanover
6: 1-2-5-6-12

 

Bedre pris denne gangen også. Itj sant.

 

Så du Mark Knopfler på "Skavlan" i kveld? Har bilett æ ja!! Til 17. juni på Sverresborg selvfølgelig. Lei dæ du no da. Come again Mark,,,, go get them.

 

Så står påska for døra. Men travet kjøre på. God påske. Og hælan i taket for dæ som velge det. Vi andre får fortsette og tro på påskekyllingene i påska.

 

 

Jesu oppstandelse ? Det vet ikke ungan noe om. Du vet at alt skal være så nøytralt no. Frem for religion, bare ikke kristendom. Æ skjønte det sjø, no e æ utpå igjen. Æ må huske på å opptre politisk korrekt slik som Skavlan gjorde i kveld ovenfor partileder Jimmie Åkesson i Sverigedemokratene.

 

Ja,ja men sann. Æ tar sjansen på og slutte med "Why Worry" med Dire Straits.

 

Gimma

"ÅrnsetRauenetterRemnorogAnnyMargrethe"

 

 

 

 

soeps@online.no