Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad
Gimmas råe mandag 20. februar 2017
 
3 femmere sist var ikke nok til å dekke innsatsen, så jeg kan ikke godkjenne tips innsatsen min sist.
Aller først må æ gratulere min konkurrent og kjære venn Robert Jakobsen med en fulltreffer siste omgang. Om æ har noen unnskyldning for at han klarte det som æ ikke klarte ? Nei tenk æ har itj det nei. Det eneste måtte være at Robert brukte noen flere kroner enn æ gjorde.
 
Men på tråkka sist var det som fikk mest oppmerksomhet mine forslag til alternative priskategorier, eller som Trump administrasjonen liker å kalle det: " Alternative nyheter."
 
Travgallan ble som æ har snappa opp en stor suksess. Og såfremt du sjer i programmet for mandag så sjer du en rad festkledde flotte mennesker i flotte kostymer, og med brede glis. Akkurat sånn som det skal være på en Galla. Sjøl hadd æ ikke motet til å møte opp, etter at æ kom med alle de upopulære forslagan min til nye kategorier.
 
Æ fikk så hatten passa på banen sist. Enkelte sa det t mæ. Vi vest jo at du ikke var helt god, men at du var direkte dum det trudd vi itj. E æ dum ? Æ begynne virkelig å spekulere på det sjøl å. Æ har jo bare Framhaldskolen og Butikkfagskolen og så 2 kurs i salgsteknikk og ett kurs i hesteforståelse ved Proffesor Forsberg fra Sverige. D.v.s æ har flere svingkurs av veitjungan i gata når æ var 14 år og så ett kurs i tungekyssing. Det siste var ganske spennende og artig. Men dessverre det holdt på og utarte så noen ropte tilslutt. "Det holder no Arngrim, stopp S T O P P brølt dem t slutt og da stoppa æ selvfølgelig.
 
 
Enkelte spurte meg om forskjellen på Årets forvandlingnummer og Årets komet. (En komet (fra gresk: ἀστήρ κομήτης, astēr komētēs, «hårstjerne», astronomisk symbol: ) er et mindre himmellegeme som kretser rundt en stjerne. Når den befinner seg tilstrekkelig nær stjernen, fremtrer en synlig koma (atmosfære) eller en hale som først og fremst skyldes påvirkningen fra stjernens stråling på kometkjernen. Kometkjerner er svakt sammenholdte samlinger av is, støv og mindre steinpartikler, og varierer i størrelse fra ca. 100 meter til 30 km. )

Ok som Pondus sier " No over til SPORT" når a Turid Laila skal dusj. Her kjem tipsan

V65 tips kr. 720-

1: 2-3-7-8-9-12

2: 2-6-7-10-11-12

3: 10-Tito

4: 6-7-8-11

5: 1-Supreme Sugar

6: 1-3-9-12-13

 

2 bankere så klart. Og de bankerne er ikke noen allmanaeies bankere. Jeg velger 10-Tito i 3.avd. og 1-Supreme Sugar i 5.avd. monteløpet. 10-Tito mener jeg er den klart beste hesten her. Æ er klar over 7-Bokli Teddy som gjorde ett godt løp sist fra dødens. Men æ trur han faller igjenom ovenfor Tito som jeg er overbevist om har mere inne. Klar banker for mæ.

1-Supreme Sugar med Liv Pedersen i monteløpet blir klar banker for mæ i monteløpet. 1. sporet skulle være en klar fordel, men Supremen har sin svakhet fra start. Han er treg ut, mens den største utfordreren 9-Blits Butenzorg er tilsvarende rask. Og det kan bety at Blitsen er oppe i ryggen på Supremen ganske fort. Men tross det så trur æ at Supreme Sugar vinner dette løpet.

 

1: 12-Femi Delight blir min favoritt. Selv fra 12. spor på sprint. Såfremt hun er i orden etter sitt lange fravær (hun bruker være det) har hun kapasitet som overgår sine konkkurenter. Her vil æ lanserer 2 dypinger. 3- Xpress Bar kan fort sitte i tet og derfra blir Xpressen en helt annen hest. Deretter 8- Noss Jetta som av og til tar frem sitt beste. Også 7-Bandit B.R. er en type å vurdere.

2: 11-Creek's Dina har absolutt størst kapasitet, og blir mitt førstevalg på tross av sine problemer hittil. 6-Emilsboy drar stor fordel av distansen og blir farlig her.12-Maker står pengemessig fint inne i løpet, og det teller litt i disse løpene. 10-Mr. Unicum blir meget farlig såfremt Anita har litt is i blodet og kjører litt taktisk. Ikke brenn alt ute i sporene den første runden Anita. Ta dem tilslutt.

4: 6-Bestbyarsenal er nære på en banker. Ja æ må anbefale for pengesparere og spille banker. 7-Andreas Eme er min absolutte joker i løpet 1640 m. passer utmerket, og får han rette løpet blir han livsfarlig.

6: Her kommer omgangens største favoritt i 3-Helle Spik. Og han vinner i 9 av 10 tilfeller. Men husk her at 40 meter bak står 12-Gikling Romeo og 13-Jardar. Disse har en helt annen hardhet enn Spiker'n og får de først tak i skjortekragen hans så blir dette mye tøffere for Siker'n enn folk tror. 1-Hammer Stjernar er den hesten som gir potta. Æ tar med han å.

Musikk ja, Har helt glemt mæ i dag. Her kjem "Everybodys Knows" med Chris Barber og Mr. Acker Bilk.

Æ må nevn en ting t. Så de galoppene på Wik Viking sist. Sammenligna du med Helle Spik sin for 3 uka siden ? Hvem galopperte mest og lengst ? Ingen tvil. Den ene ble disket den andre ikke. En digresjon.

Ok slutte no med "Travelin Man" og good old Ricky Nelson.

Gimma,

"Ogsåkaltsjalupeter"

"Poor Boy Blues" med Chet Atkins og Mark Knopfler. Ha du sjett videoen ? Unn dæ det.