Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimma's råe mandag 25. og tirsdagslunsjen 26. mai 2015

 

Æ slår to fluer i ett smekk. Æ kan aldri huske at Leangen har kjørt 2 dager på rad forutenom på Midtsommertravet . Men mandag og tirsdag skjer det. Riktignok har lunsjtravet blitt preget av at det er løp mandag, med derav tynne felter. Men ting skal løses, og det skal vi klare sjø, i samarbeide vell og merke. Æ har i det siste tatt vell store og røffe sjanser og derfor har en del av dokker falt av lasset har æ hørt. Så no skal æ atter prøve å finne min vei i tipsjungelen, og være litt mere edruelig . Ja æ mene det ja. Bokstavelig. No drinks to day, eller som Herman Hermits ville ha sagt. "No Milk To Day" Men spalten heter jo Gimma's råe og da må du forvente noen "friske djupinger"

La mæ ta litt om siste løpsdag. Æ tenke først og fremst på Fill Joy Dream. Får en kjempe. Denne hesten er konstant undervurdert, men leverer gang på gang. Ærligheten sjøl, gjør bestandig sitt beste, og sist la han sæ rolig til rette utenfor lederen Flibustier sammen med gjestekusken med Guccibrillene, Atle Eggan, og deretter trykket han suksesivt opp farten til han hadde knekt lederen og i tillegg svarte han ut medsmygerne. Toppers Fill. Vet Robert kor god du er? Eller går han bare rundt i stetson og kvit snipp ? Giktbruden som du er, ja Fill ja. Både du og æ lider av leddgikt. Terningkast seks.
Du husker hvem som var førstevalget mitt ja? Så en stor unnskyldning både til Leistad Terna og TGN. Førstnevnte var en suveren debutant. Og Master Mick T.H. Var TGN's banker. Gratulerer. Han var helt suveren. Du fikk også Frances Marita av meg til over 7 i odds. Nei ikke noe å takke for. Det er jo jobben min. Martelle CJ og Gaardens Lat Hans var to suverene vinner i V5 siste avdelinger.
Here comes the sun, eller rettere sagt her kommer løsningen på din for tiden finaliselle problemer:


V65. kr. 625-
1: 9-Cherubino
2: 3-5-6-7-8
3: 7-Seaborn Simona
4: 3-5-6-7-8
5: 1-5-9-11-12
6: 1-5-7-10-11

V65-1: 9-Cherubinos innsats sist var av det solide slaget. Og i dag får Folkehesten min fulle tillit. Han vinner dette løpet, etter at Monika Fremstad har avventet i det lengste for så å sette inn sluttstøttet akkurat når hun selv mener det er på tide. Banker !!!! Selvfølgelig vet æ at 2-Bettini er med, men han er for usikker på bena, mener æ.

V65-3: I monteløp har ikke 7-Seaborn Simona sin like. Dette vinner hun enkelt.

Forøvrig går løpene slik. (det mener iallfall æ)
2: Her tro æ 8-Ata's Lad med Jomar i vogna kan være ett sjokk. 6-Aday er en hest Bjørn Garberg har tro på, og hvorfor ikke no ? 7-Rebella Salute blir nok favoritt etter siste opptreden, men det er ikke bare, bare å gjenta en suksess .2-Shai Soir og 3-Educated kan være noe å ta med seg for de som fisker på djupt vann.

4: Her mener æ at 6-Storm Odd vinner. Var faktisk inne på tanken å bruke han banker. Men dette er ett flott løp med få, men gode hester med. 7-Fjord Jerven (ujevn kis) og 5-Nordlirappen hardest i mot.

5: 9-Rotary B.R. blir min favoritt. 5-Andreas Eme blir min luring i finalen. 1-Buzy Bee må også tas med i beregningen. Likeså 11-Sancus Cox og 12-Noss Kikki.

6: 11-Chanto Photo blir favoritt . Men han har nok ikke den formen som han var i vinter. Harde utfordrere blir 5-J.J.Funkies, 1-Bakkmo Bosse, 4-Vikens Malabar og fremfor alt 10-Hidden Secret. Sistnevnte kan være en frisk banker. Ja du hørt rett. Noen sjanser må man ta her i livet.

OK da æ trur V5-4 blir vunnet 8-Liza . Hun fortjener en seier no.
V5-5 Her blir min favoritt 8-Tiara Siem. Hoppa har stadig vekk imponert.

 

Så er det plutselig tirsdag og Leangen stiller opp igjen. No e vi igang igjen. Fredag når dette skrives er Ole Martin og Kroksæter i Adressa på krigsstien . Er ikke siste ordet sagt? Æ går i dekning. Dette har æ ikke nærva t.
.

Lunsjen

Som banker velger æ mæ 7-Buås Tulla i avd. 4 med Wenche Evenshaug. Hun har ett fantastisk tak på Tulla, og kan finne på og kjøre rett fra de andre med engang.

1: 1-Master Kemp bør vinne dette løpet, men han er ikke noe sikkert kort, så her må det garderes. 4-U.S. Marshal var tøff sist og må med. Likeså 6-Pilgrims Power og 8-Amir B.

2: Her blir familien Blekkans 10-Martelle C.J. klar favoritt og bl.a TGN's banker. Jeg garderer med bl.a. 1-Natacha Line, 2-Beleme Va Bene og 3-Xandria

3: Denne gangen tørr æ ikke å utelate 1-Mankell. For da vil æ ikke sjå Oddvar i blåøauan. Æ trur ikke han vinner, selv om han vant 1640m. sist. Men Oddvar "Its a hell of a racer you have. God bless him" Dette var engelsk og betyr: Det er en skikkelig racersykkel du har der, og med medvind blåser du langt. Min favoritt blir 2-Berg Elden, med skrellen 5-Hongslo Gutten som "dark horse".

5: Også her er æ satt under ett enormt press. Her må æ ta med 7-Disco Queen ellers så vil ikke Kenneth lese bloggen og tipsene mine mere. Men denne gangen Kenneth tar æ a så gjerne med. Fart i skreppa du ? Min favoritt blir 6-Fernardo. 1-Arnie's Rebellion blir min bongrenser i siste avd.

V5: kr. 500-
1: 1-3-4-6-8
2: 1-3-6-9-10
3: 1-2-5-6-8
4: 7-Buås Tulla
5: 1-6-7-10

Har du hørt det siste sjokket ? Midtsommertravet på lørdag 27.juni starter kl. 1800 !!!

Gjett hvem som spiller på Lerkendal samme dag til samme klokkslett? Har du hørt det ? Rosenborg - Molde. Genialt ? Valget kan være lett. Også er det billiger å komme inn på Lerkendal enn på Leangen. Kæm har lagt det stor egget ? Jo det skal æ fortelle dæ. Norsk Rikstoto har fått det for seg at dess senere stevnene starter, dess jo mere penger inn i kassa klinger. V64 og V65 omgangene i Sverige skal no starte kl 2000 Siste løp i mål under Kveldsnytt kl. 2300 Bra å ha noe og holde på med i sene nattetimer. Og vi nordmenn dilter etter alle som kan spille på om tannbørsten sin slår seg på kl. 0200 om natta eller ikke. 50 kroner på at det skjer.

Kurt Hella og jeg er i alle fall enig om en ting. Når V75 skal starte 1500 så skal stevnet starte da. Men når første V75 skal starte kl. 1900 da melder iallefall æ mæ ut. Men flott å sjå hester i kveldsola og nusse under låvbrua. Gå hjem Rikstoto og brei på dokker kallgraut og kom itj ut før t neste vår.                                                                                       No tar æ natta.

 

Gimma

"Ønskersamtligpotetkaillagodbedring"

 

 

soeps@online.no