Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

 Gimma's råe lørdag 1.11.14

Når æ ferdes rundt omkring på mine favorittsteder, eller fruens kanskje så som City Syd, City Lade, og Sirkus Shoping treffer æ mange som mener mye om travet, kuskene og fremfor alt bloggen min. På Sirkus Shopping traff æ Svein. Han mente at æ måtte skrive mere om kuskenes kosthold. Det var viktig at de spiste og drakk sunt. Hva ska dem spise og drikke da Svein ? spurte æ. Det ska æ si dæ sa Svein. Det er viktig med ordentlig kakskive av kneipbrød sa Svein med skikkelig leverpostei , tjukke spekepølseskiver og godt gammeldags bonsmør. Deretter må de drikke godt. med H- melk, Coca Cola eller kulturmelk det er drikker som gjør godt for helsa. Du må skrive mere om det Arngrim . Du må ta opp vesentlige ting. Ikke hold på med den skiten du skriv om til vanlig. Tran f.eks. Jeg hører aldri du nevner det i bloggen din. Du har helt rett Svein. Æ ska skjerpe mæ på det området.

 

 

Deretter gikk turen til City Lade hvor jeg traff Sverre. Han mente det fikk være måte på ka æ måtte tåle av kritikk. Spis fisk og bli frisk sa Sverre. Det skrives alt for mye om mat og drikke sa Sverre. Etter at Ingrid Espelid Hovig sluttet som TV kokken over alle tv kokker, er det matprogram over alt. Nei sa Sverre, drekk......(strøket av sensuren)............... Og ta en kopp t.

 

 

Neste dag møtte æ opp på City Syd. Der traff æ Steffan. Æ drekk bare vatn for tia sa Steffan og så æt æ gurrot. Dermed så slår æ to fluer i ett smekk. Æ får fart på blæra, samtidig som æ får i mæ mye næring. Ka æ mene om kuskan i dag? Tja dem e itj som før i tia sa Steffan. Nei tenkt æ det skoill da bare mangle da hver ekvipasje brukte 1 og et halv spor hver. Og den gangen travkjøring var om å gjøre og være først hele tiden. Om det var over mål, eller etter 1 runde hadde ikke så mye å si. Johan Wilmann, Herman Nilsen, Olaf Blekkan, Ivar Eggan og Ola P. Husby det va kara som kun kjør hest det gitt. Ka synes du om dagens kusker da Steffan? Tja æ synes dem e for pene i tøyet. Skjønne du ka æ mene? Nei æ var ikke helt med der. Jo fortsatte Steffan, dem kjem ut på banen som om dem ikke har gjort noe annent en å gå på Catwalken . ? Sjer ikke ut som dem ha tatt i ett fraugreip på år og dag. Beste kusken på Leangen i dag da Steffan? Ja æ synes Ragnar Fremstad kjører mest som de gode gamle karene. Hva med monterytterne da Steffan ? Ka e det? Å dem som sett oppå hesten? Ja. I mine dager sa Steffan så var dem på Øvrevoll. Men veitjan e flink dem. Vi rei jo oppe i trøa t'n Herman vi å , men vi datt av hele tida. Trodde vi var på rodeo i American States of United blæs.

Anbefalte doser for ett godt kosthold er pr. dag:
2 helmelk
1 kulturmelk
4 Coca Cola (store flasker)
7 kneippbrød med tjukke skiver av leverpostei og spekepølseskiver .
Bacon og egg t frokost. Koteletter t kvelds og som mellommåltid rundstykker med bonsmør.


Kuskenes Top Ti laget av Steffan:
1. Best kusk" i dødens" Ragnar Fremstad
2. Beste avstikker: Jomar Blekkan 399 meter igjen.
3. Best selvtillit : Noralf Brækken
4. Beste luring: Edvard Kristiansen
5. Årets nykommer: Kai Johansen
6. Årets snilleste amatør: Kai Helge Robertsen
7: Årets Æresløp i kombinert: Arne Nilsen i kombinasjonen dobbeltak og skiflyging
8: Årets beste i galopp: Inge Melby. Raskt fremover for en hver pris.
9: Årets beste informant: Frode Husbyn
10: Årets svenske: Michael Von Krusenstjerna

I tillegg har vi også tatt ut noen "runner upp" Dag Sandø Nilsen i klassen "best i dødens"
Ragnhild Bjørnbeth i klassen taktisk luring. Jan Lyng i klassen "rakest i ryggen"
Tor Egil Mæhre i klassen Årets beste i galopp.

Monika Fremstad som neste års innkjøper.
Neste gang skal vi ta for oss årets beste og værste personer i administrasjonen. Følg med, følg med.

 

 

Kveldstrav på lørdager er blitt en stor slager skal vi tru Daglig leder Robert Jakobsen. Ja æ trur det Robert. Etter at folk kl. 1600 eller 1720 har røket ut av V75'n så er det på tide å la karusellen gå igjen. Spell t krampen tar dæ.

 

 

 

Hei sann tia går i fra mæ, her kommer o.s.v.,

V65. kr. 750-
1. 2-3-4-7-8-11
2. 6-Izon Rags
3. 4-5-7-8-10
4. 3-4-7-8-11
5: 2-6-7-8-9
6. 11-Pave Loma

Av mine to bankere har jeg stor tro på 11-Pave Loma i V65 finalen. 6-Izon Rags i ,V65-2 er jo i klassen kapasitet, men usikker. Men ifølge godt informerte kilder, er hesten etter kastrasjon blitt mere stabil og Noralf har god tru. Dette er Boye Ølstørens Æresløp. Pussig dette med nålevende kusker som får sitt Æresløp, men både Boye og Arne er jo profilerte trener på Leangen. Eller, Boye var. Comeback may be?
I første avd. bruker jeg 5 hester og gjør obs. på 3-Wheeler Dealer og 8-Jet Racer G.T.
I 3.avd. Varsler jeg for 5-Cleopatra B.R.
4.avd. Æ må jo ha med hesten min 3-Thor Va Bene, men æ må vell innrømme at tilliten etterhvert begynner å bli tynnslitt. 11-More Action ser atter ut til å være bortglemt.
5.avd. Det samme kan man si om 8-Creek's Brave. Ja da æ vet det. Æ hold no på med mitt. Men du er advart. 9-Red Hot Firestorm er en skummel herre mann. Obs, obs.


Akkurat no som'n Åge sier, sitter æ med kneippbrødet mitt og koteletten min, sammen med en stor Cola og for sikkerhets skyld tar æ også en slurk tran, Dægger'n kor sunn og god æ føle mæ.
Ett øyeblikk, æ må på do,,,,,..........Bæææsjarkhhh,,,,,, ,
Att en må kaste opp innimellom når man har så mye sunn kost på engang må en bare finne seg i.
Musikk? Ja her kommer den.
"Byssan lull koka kitilen full, der kommer tre vandringsmenn på vegen, den ene er Svein, den andre er Sverre og den aller siste det er Steffan"
Jada, jada,.......

Gimma
"Alltidhonningtranogbrusdetgirøresus"

 
soeps@online