Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimmas råe mandag 14.09.20:

V65 tips. Kr. 96- / kr. 588-
1: 2-Olaf Frost
2: 7-8 / 1-4-5-9-10
3: 1-6-7-9 /4-5-8
4: 8-Ira B. R.
5: 2-5-8
6: 1-3-4-7

1: Banker på en 3 åring syntes jeg sist var dristig og det er det fortsatt , men måten 2-Olaf Frost avviste motstanderne sist gjorde at æ fikk stor tro på at dette er en hest med nervene i sjakk og hurtigheten er det heller ingen ting i veien med .Tøffere i mot nå , sjer æ at TGN skriver, men så mye tøffere er det ikke i mine øyne . 12-Snonsøy Balder er for oppadgående og 5-Wilkas, 6-Hafell Bris, 7-Gikling O. L., og 9-Grytting Knerten er motstandere man skal ha respekt for ,men,,,,

4: Her møtes damene .
8-Ira B. R., blir min banker nr. 2 Dette er en dame med stort potensialet og æ trur at Silje D. Theodorsen vet å ivareta hennes sjanser på beste måte . 2 andre B. R., hester er også i favorittsjiktet 4-Gabor B. R., og 6-Giorgio B. R. Æ er også spent på 9-S. K.‘S Iron Lady med Rakel Krabseth i vogna .

2: Også her har æ størst tru på to B. R., hester . 8-Isla B. R., og 7-Janca B. R. Her kan det være lurt å bruke noen kryss, f.eks.på 1-Racer Coin og 9-Seaborn Online .

3: Vanskelig . 3 års løp med hester fra 0 til 110.000- . 9-Lugo har tjent 100.000- mere en de på strek . Men han har 40 meter å hente inn . Og som æ har nevnt til det kjedsommelige 40 meter tillegg i varmblodsløp er mye . Kanskje litt lettere i ett rent 3 årsløp . 1-Gjølmes Pastor Olsen og 6-Shining Winner har levert sterke tider i debutløpet og prøveløp .

5: 3140 meter er grunndistansen her . Tøffe forutsetninger . Men slike løp blir oftest kjørt som tempoløp første 1800 meter og full rulle til slutt . Æ har ståltro på 2-Mr. Shape. Også 8-Zarah Valentino og 5-Folsom Line tar æ med .

6: Blant de 4 hestene æ har med i siste løp finner du vinneren . Bankers . Æ trur mest på 4-The Last Ticket . Ja da æ vet at Dalen kjøre 3-Sheriff Bi . 1-Juliano Rags på en sprint fra flott utgangsposisjon må også vurderes . 7-Derby D’Estino har vanskelig utgangsposisjon og taper nok for mye fra start, men har desto sterkere avslutninger .

Dette du leser nå skrives på fredagskvelden, men æ kan jo ikke unngå å snakke om klasseløpsfinalene som foregår på Bjerke på lørdag og søndag . For første gang i historien har man delt opp Kriteriet og Derby løpene på 2 forskjellige dager . Flere har vært ut og lovprist dette og det samme gjør æ . Lørdagens V75 løp blir meget bedre enn bare rene klasseløpsfinaler som oftest gir små utbetalinger .
Men hva med oss trøndere da ? Har vi noe å færra med ? Tja , itj så forferdelig mye nei . Æ skal ta en oversikt over våre deltagere og i løpet av helga skal æ forsøke å bringe til torgs hvordan det har gått med våre utøvere .

Lørdag i 3.løp V75 1.avd. skal 8-Pave Sola gjøre ett ærlig forsøk på å kapre seg en god premie i finalen i Hoppe Kriteriet . Mogset er fornøyd med en premie - Æ tipper 6.plass. RESULTAT NR. 10 KR. 5000-
4.løp er Hoppecupen med 3-Borkmira og 12-Villmira som trønderske deltagere . Borkmira 6.pl., Villmira vinner ! 6.løp.RESULTAT : VILLMIRA NR.5 5000- BORKMIRA SIST  

6-Looking Sharp kan også vinne og 11-Rocket Man blir utplassert i bronsedivisjonen . RESULTAT : NR. 6 KR. 5000-
7.løp. Hoppe Derby kaldblods :
8-Nordli Alma var tidlig fremme som en av våre beste 3 års hopper, men utviklingen har vel ikke helt fulgt planen . Upl. Bevis det motsatte Alma .RESULTAT: NR. 4  KR. 300.000- (Bingo)

11-Theofaksa holder til i Sverige, men med Karen Kvåle som eier og trener så regner æ a som fullblods trønder . En luring . Siste premie ?NR. 9 KR. 5000-
9.løp Trygve Diskeruds Minneløp .
7- Pave Faks leverer det ene knalløpet etter det andre . står med to 2.plasser på de 2 siste og har blitt meget stødig . Han kan absolutt klare en trippelplass . DISKET
9. Løp Hoppe Derby for de varme .
Her har vi med 11-R.M.G. Lady In Red såfremt hun får ligge på vent kan hun overraske .RESULTAT NR. 9 KR. 5000

Søndag 13.09.
5.løp V75-1: 1-Tangen Bork eies av Nils Munkhaugen . Kan vinne . HAN VANT . Æ REGNER'N SOM TRØNDER . HAN EIES AV NILS MUNKHAUGEN , men trenes av Tjomsland . Kusket av Solberg .
6. Løp : 11-Juliana Rags kan også vinne Hoppedivisjonen . UPLASSERT
7.løp: 7-Classic Sun starter i Kriteriet for de varme . Kan klare en 5., 6.plass . SIST . TRØSTEPREMIE KR. 5000-  

11Admirals Club avglemt i 1 .utgave . Her kommer han Vegard . Kjemper om en premie . NR. 9 KR. 5000-
8.løp: 9-Longcat Hanover premie kandidat .UPLASSERT

11.løp. 1-Alfa Scarlet R. R. Kan klare 4-7 premie
. NR. 7 KR. 5000-

5-Golden Dream M. E. Her kommer helgas klareste vinnerkandidat fra Trøndelag . Desidert mest penger på kontoen . lEDET TIL DET STO IGJEN 30 METER . KNEPENT SLÅTT AV IGGY B. R. SAMME ANVENDTE TID OG KMT.TID. KR. 500.000-

2-Strong Pepper, 3- Iggy B. R, og 4-Ivan B. R. på papiret de sterkeste i mot . De 2 sistnevnte er jo oppdrettet i Trøndelag av Bjørn Rishaug .

Æ skal forsøke å summere både lørdag og søndag etter løpene .

I sum må vi nok si at innsatsen fra Midt Norge er for dårlig. Vi MÅ heve oss, men hvordan vet IKKE Æ .


Så skal æ avslutte med en historie som viser litt av hvordan vi mennesker er og opptrer i det halvoffentlige liv. Torsdager er det gammel kaill møte på Obs kafeen på City Syd . I går var vi 9 kailla som pratet om løst og fast og til og med var innom Åndenes Hus på TV Norge . Noe vi aldri har fått høre er hvor døde mennesker kommer til når de blir ført over i «lyset?» En annen dimensjon . Neste Univers . Og plutselig var det en Kaill som sa dette : «Du Arngrim har du lagt merke til at når vi har våre diskusjoner så er det bestandig en mann som fører ordet ?» Æ følt mæ troffe av ei knallhard ørtev, æ trur faktisk æ rødma litt, og stotra frem noen ord « hmrrm, Nei,,æ har hrm faktisk ikke tenkt på det nei» svart æ . Så fortalt vedkommende mæ en sann historie :


«Æ og kona var på Egon Restaurant på Lillestrøm og der satt det en del gamle gubber roint ett bord og vi hørt godt ka dem sa . Og der var det en ordstyrer til gangs . Så reist’n sæ og gikk . Æ ble nyssgjherrige og fulgte etter . Han gikk rett over gata til en gedigen blokk og ringte på og ble lukket inn. Æ gikk etter og der han hadde ringt på sto det IVAR HOFF . Når æ kom tilbake til bordet var baksnakkinga i full gang. Moralen av denne historien Arngrim . Thats life.»

Dæggern knuse æ vart still . Men heldigvis det løste sæ opp i latter etterpå . Men det ga meg noe å tenke på . Æ synes sjøl æ er meget stille og omtenksom, men kanskje ................?

Gimma
«Holdkjeft»