Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimma's råe 22.12.14

For en dag det var sist mandag. Mye snø! Mye vær, mye dramatikk. Jomar truet med å trekke alle sine hester p.g.a. banen ? P.g.a. for dårlig jobb med banen? Gikk det for seint å rydde banen ?Litt uklart, men æ ber dokk alle sammen huske tilbake til hvor mye snø som veltet ned i mellom kl. 1800 og 1930 og godtfolk vi er i desember og det ligger minst 3 måneder med vinter foran oss. Vi må beregne at det kan bli vanskelige føre og baneforhold flere ganger i vinter. Stort sett er banen i god stand hele året igjennom, men av og til blir det vanskelig. Det må vi bare godta. Basta.

 

Når vi endelig kom igang var banen i bra skikk. Men optimal sommerbane var det selvfølgelig ikke. Nå sier æ ikke et ord mer om denne saken. (tja, kanskje litt)

Varg Riga var mitt skrik og hun avgjorde enkelt. Hun er som forvandlet.
Ellers, Super Bluff var imponerende i V65-2 Jomar Blekkans Æresløp, mens både Midnight Moon og Wy Fi var direkte svak.
Black Butan var en god vinner etter god og taktisk kusking av Frank Westberg.
Master Kemp ble etter min mening ikke felt av banen. Allerede i første sving markerte han at dette kom til å bli vanskelig. Fartsressursene er jo enorme, men han trøbler litt på svingene, og forholdene hjalp jo selvfølgelig ikke til. Men Master Kemp kommer nok tilbake. Femi Delight var en verdig vinner og en god reklame for sin far Thai Tanic som står til tjeneste hos'a Mona.
Deweydefeatstruman var en sikker vinner, godt understøttet av Jomar.
I siste avdeling imponerte Villmix med en sikker seier etter tet fra start til mål. (Ja du vet han banker'n min !)
4 rette er fremdeles minst en for lite for at det skal glede noen. Men på'n igjen.

Foran denne omgangen står æ på mitt forsett om to bankere. Den første kommer allerede i V65-1

3-Wy Fi var svak sist, men denne gangen står han ideelt til i 3 spor og en perfekt distanse 1640 m. Og med litt bedre feste enn sist tror æ ingen rår på Wy Fi

 

Og æ avslutter omgangen med 9-Izon Rags som alene strek. Han var meget solid sist, og fra bakspor over 2640 meter trur æ ingen skubbet seg på han.

 

Andre avdeling kan være en nøtt 9-Super Flex ser skummel ut. Sammen med 11-Nona Crown, 12-Cobra Vici, 2-Gjølmes Clerk og 5-Broadway B.R. Skal det meste være dekket. Skal vi lure med 10-Smalltalk.


V65-3 er ett flott tre års løp. Min favoritt blir 9-Pave Faks. Men det er mange gode motbud her.
7-Mia Melis som i kveld i Østersund  ble nr. 8 på 35.7 med galopp. 8-M.H. Fantomet, 4-Stina og 5-Lauvås Dina kan alle vinne.


3-Madonna Rags i 4. avd. Var uheldig sist. Snublet i galopp over mål. Hun må atter regnes. 11-Cannavaro blir favoritt fulgt av 12-Marlov, 2-Bakkmo Bosse, 9-Back Tee. To skrik fra mæ. 8-Hercules Trotter og 4-Gjølmes Bird. Sistnevnte står smørfint inne. Førstnevnte har Tor Egil Mæhre et godt tak på. Æ ofre Marlov for pengan sin skyld.

 

1-Remix blir stor favoritt i 5. avd. Men æ slipper ikke 5-Bottem Viktor. Han begynner etterhvert å bli en mani i mine tanker. 7-Yr Sokken med Solhusen i vogna blir en luring. 8-Varg Riga og 10 Teigen Vinn har æ ikke råd til, men,men, . For sent å snyt sæ når nåsan er av..

V65.                           kr. 540-

1: 3-Wy Fi
2: 2-5-9-10-11-12
3: 4-5-7-8-9
4: 2-3-4-8-9-11
5: 1-5-7
6: 9-Izon Rags


I kveld har fruen og æ tatt oss en kveldstur på Tiller for å nyte all julepynten og nicknacken som henger i alle vinduer og på verandaer. Åh du store min korr julete alt er. Moderne i år er svære julestjerner som dekker hele storvinduet. Du vet vinduene er blitt større og større, og da må stjernene henge med. Så er det alle lysene som henger ned fra verandaene, nedover ytterdøra, foran carporten. Sa du garasjen ? Har du garasje du ? Ok. Garasje er jo ikke inne lenger vet du. No e det carport som gjelder. Og på alle trapper står stor talglys. Nei vent litt. Det er riktig det, men det er ikke levende lys lenger, neida det er lyspærer på batteri laget som en flamme. Jula kan komme. Men æ ska ikke prakk det så mye med gamle dager, men da kom jula kl. fem om julaften. Ka æ vil med det. Bare fortelle dæ att litt av den gamle sjarmen med jula, har forsvunnet med feiringen av den moderne jula. Æ har ett vanskelig forhold til jula. Nei ikke vanskelig, men litt todelt. Æ skjønne folk som gruer sæ t jul. Men samtidig så glær æ mæ t familiesamvær i storfamilien. Med god mat, spennende harde pakker helst. God drikke . Ja ikke så veldig mye av det da. Ta dæ en god konjakk med god samvittighet , men husk familien. Stopp i tide. Like artig da sjø. Hører du kor moralsk og prektig æ e no. Prøve i allefall. Det e jul for svarte Christmas.

Æ tenke på alle oss som no mandagen skal gjøre ett siste forsøk på å fylle pengeboka før jul.
Det har vært småvanskelig i det siste, men denne gangen er det vårres tur.

God Jul t alle dokker som aldri mister troa. Sånn er dette gamet. Uten troen på den store potta er det bare å sule inn.

 

Æ ønske dokker en riktig god jul med den beste julesangen æ hører....."Blue Christmas" med Elvis Presley fra comeback 1969 og "jukset" sammen med  Martina McBride. 6 millioner besøkende. Hør på'n og døm sjøl.

 

"Fjøsnissen Gimma"

 

NB: er du i nærheten av en stall julaften, gå inn og sætt dæ på en høyballe mens hestene spiser. Det er julestemning det"

 

"Fremdeles den samme fjompen."
soeps@online