Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimma's råe mandag 02.02.15

 

 

Æ ber om unnskyldning. Æ har gått ned i Krekar stillingen og sier omforlatelse, og jeg har vasket munnen min og lover, i allefall inntil videre at æ aldri ska være så tøff i munnen mot Osloborgere og øvrige folk utenfor Trøndelag. Æ har fått sånn kjeft at det slo ut en stor kul i nakken på mæ. Og noen sier at nasen min har vokst 10 cm. p.g.a. all løgnen æ for med sist. Og til Vidar. Tusen takk for det rådet du ga meg. Du sa spill "Feed My Soul" med The Holmes Brothers så får du roen over dæ igjen.

Takk Vidar. Det hjalp. Akkurat no toner "Gravier Street Blues" med Black Eagle Jazz band utover i mitt anlegg. 7 minutter og 3 sekunder. Hærlig. Ja da æ vet at du ikke liker jazz.

 

Her skal du få en eventyr saga. Såfremt tante hadde vært onkel så hadde æ skiftet banker og brukte 2-Strong Forte i siste avd. som banker. Da hadde du og vært nesten 26.000- rikere. Ja da æ vet at æ prate skjit no. Gjort e gjort når buksa e bort i en port sa vi når vi var bare ungan. Unnskyld oss. Vi forsto ikke bedre da. E det stygt? Ka da?

 

Før æ kjem t godsakene så må æ ta opp en føljetong som æ begynte på for noen ganger siden. Dette med juks og slurv i norsk forretningsliv. Onsdag var gumman og jeg på Sirkus Anardo. Nei ka si æ. Sirkus på Strindheim selvfølgelig. Så mens fruen trålte alle butikker som fantes ruslet jeg til bokhandleren i 1.etg. For ca. 2 år siden kjøpte jeg "100 åringen som klev ut av vinduet og forsvant" Boken ble en dundrende suksess. Æ så også filmen. Kjempeartig. Kom dæ på land Søpstad. Ok.

I bokhandelen sto det 2 bøker av 100 åringen. Den ene lik original æ kjøpte kostet kr. 169- Den andre med omslag fra filmen kostet kr. 159- Æ gjorde mæ så liten æ kunne og spurte butikkdama. "Er diss to bøkene de samme?" Ja , hun bekreftet dette. Ok sa æ "Koffor e det 10 kroner i forskjell.?Jo sa damen til mæ, det er p.g.a. at den ene er  fra filmversjon ????

Ok sa æ som den fjotten æ e. Ka e moralen? Joks, triks, PR stunt, eller sitter noen på bakrommet og flire ræv....... av sæ t så dumme kunder ?

 

Nei, no må vi t alvoret. Forresten, Sportssjefen hyller siste V75 dag som en stor suksess. Helt enig Robert. Det var virkelig en kjempedag. Atter engang må æ krype t korset og si at æ tok feil. Ja i det altså. Som vanlig satt mine tips bedre enn Sportssjefens. Men som sagt det finnes det forklaringer på.

 Æ var inne på å gi opp 2 bankere, men så tenkte æ igjen. Æ titulerte meg selv som "Skuggredd" sist. Så tenkte æ, aldri mer.

 

I 5. avd ble æ så imponert av 4-Jackpot Royal sist at æ klink'n. , og trur du pikkadø ikke  det at æ avslutte med en banker også. Æ vart nagla på Spikerfabrikken i 1942 og derfor har æ aldri blitt helt i vater. 11-Raymon har blitt rene seiersmaskinen. Ingen følger han i hurtighet i dette feltet. Æ trur Blekkan sitter tidlig i tet. Men Jomar ikke vær så het på grøten i siste sving om du leder der.

 

 

I første avd. er det kun to hester som gjelder. 3-Røyns Kasper og 8- Storm Odd. Var inne på tanken om å bruke Storm Odd banker. Æ trur han henter inn Røyns Kasper. Krusse ? Nei han får som vanlig ett for tungt løp. Jeg så han sist i Gavle. Han surnet p.g.a. alt for tøft løpsopplegg.

2. 10-Trinitro er en bankerkandidat. Men jeg lovte aldri mer banker i monteløp. Men, men. Lovnader er til for å brytes, men ikke denne gang. Det er for tett etter min siste fiasko med montebanker. Men som æ har sagt før "tynn pengbok, kjør klinkers." Har æ forresten sagt det før? Tar med 8-Danseur Rapide  og Guro Berg på mistanke. Guro som så og si aldri rir ett dårlig løp.

3. Her kjører TGN banker på 10-Cannavaro. Ok. Kanskje . Men æ var ikke helt overbevist sist. Ga sæ for lett, syntes æ. Dermed blir det mange her. Hva med

1-Creek's Beauty ? Æ vet det. At æ hele tida holder på og mase om denne hesten.

Æ spurte'n Odd Arne Kjøsnes sist om hesten før forrige løp. Vet du ka han svarte? " Han æ som dæ, like helst og vis sæ frem og sprade og ta ting på hæl'n." Erik var med og slo opp latterdøra på vidt gap. Kanskje kjent'n igjen mæ i beskrivelse. Ha du hørt på makan. Typisk selbygg. Når det e sagt så e selbygga trivelige folk og spesielt Odd Arne og Bente. Heia t dokker to. 11-Bandit B.R. blir meget skummel her. Æ har med 4-Synjos Diva, men æ synes hu e for feig og passivt kjørt?

4. 1-Oddsi er ikke så dårlig. Hun kan overraske her, med riktig løp. Men først og fremst er det to hester jeg har stor tro på nemlig 3-Spikmira og 4-Don Rigo. Sistnevnte finner distansen fortreffelig. Obs.

 

5.   Utrolig sterk innsats av 4-Jackpot Royal. For ikke å snakke om kusken Arne Nilsen under lunsjtravet 20. januar. Han ligner en klink vinner her, men, men trø forsiktig i dørene no. Trav Tanker er Thin Lizzy fans. Dem om det. Æ har litt mere hår på brøstet, så æ tar sjansen på å spille noen svisker i tillegg til jazzen min. "Wolverton Mountain" med Claude King f.eks. Så umoderne som det går an. Hei å hå.
"Her tender lips are swetter than mountain" Flott tekst ikke sant?

 

6. 11-Raymon som sagt. Sørengjo har dessverre målskrekk. Må lures. 1-Alsaker Elfax er skummel, men ikke skummel nok.

 

Æ vet at det e litt høl i hauet og avslutte med 2 bankere. men i den formen som æ  e nå så æ e så dum at æ trur på mæ sjøl. Dette går veien gutter og jenter.


V65. kr. 490-

1: 3-8
2: 4-7-8-9-10
3: 1-3-4-8-9-10-11
4: 1-2-3-4-5-8-9

5:  4-Jackpot Royal
6: 11-Raymon

 

 

Helt til slutt vil æ minnes Arvid Fiske med gode minner for den tiden vi jobbet sammen. Det begynte egentlig mens Arvid var produsent for TV Trøndelag. Arvid med den lune humoren og den kjappe replikken. Vi savner deg Arvid.

Arvid var glad i musikk og æ minnes dæ Arvid med  "What Am I Living For" med Conway Twitty.

 

Gimma.

 

"Kyssmæinniaftensolen"

 

Ps.

Gå inn og se på You Tube med 10 årige Carson Peters og Ricky Skaggs spiller og synger "Blue Moon Of Kentucky" Får du ikke fot der, så meld dæ på Alma's.

That same old dust.

 

 

 soeps@online