Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad


Gimma's råe mandag 15.02.16

Først noen ord om Bjørn Steiseth. Man kan trygt si at den mannen kan lese løpsbulletinen. Og man kan trygt si at han ikke er redd for å ta en tripptur til Leangen
Og man kan trygt si at han kan kjøre hest. Har med seg 3 hester og vinner med alle. Alle hestene vell forberedt på oppgavene. Brilliant Bjørn. Stort grattis fra Erik, Gøran, Anders og mæ. Også Krokstad Juvita da. D valg i TGN. Du huske ka æ sa t dem. Ja TGN altså. I dag har de kommet på bedre tanker og flytter hun opp på tipslinjen i V5-4 sammen med Lavrans. Bare de to. Ja, ja., Arne dette er ett annet løp.                         Hva med 1-Durgloma? Har ikke vært ut på ett halvår. Men, men, hvorfor Solhus opp nå ? Æ vet itj. Æ er ikke oraklet i Delphi, æ bare kjenne nå på gikta. Hva med Creek's Beauty ? For en hest, for en rytter. Nina du har virkelig fått taket på dette med monte. Gratulerer til dæ og Synnøve. Glimrende.

Æ hadd 5 rette sist, og røk på gul drakt. Det skal være synd og si at Edvard hadde noen heldig debut med gul drakt. Brente med 2 store favoritter i de 2 første løpene. Ja, ja Edvard no kan det gå bare en vei. Trøst dæ med det du å Geir ! 

No kjem æ t tipsene.
V65. kr. 800-

1: 12-Ivar Sånna
2: 1-5-9-10-11
3: 1-6-7-11
4: 3-7-9-10
5: 2-4-7-11-12
6: 2-11

12-Ivar Sånna må bli en av de største favorittene innen V65 spillet noen sinne på Leangen. Min kjennskap til Ivar Sånna er for å si det rett ut, meget begrenset. Men hesten hører nok til i en annen divisjon enn mot disse hestene.
Det må bli kveldens sikreste spill. Ærlig talt så glær æ mæ voldsomt til å sjå'n.

2: Jeg var innom tanken at 5-Modin kunne være en bra banker. Men denne gangen spiller jeg med bare en banker. Uten tull tar Modin ned alle tilslutt . Mest redd er æ 9-Varg Kongen. Uten galopp blir han rå skummel. 1-Vik Jet med Jomar kan bli vanskelig å ta ned. 10-Høiby Anders skal du være obs på. Kan være forbedret i ny regi.

3: Æ trur faktisk Magne Olsen i sitt comeback vinner dette løpet med 1-Wildernessexplorer . Såfremt han går feilfritt ut trur jeg dette er vinneren. Såfremt Dag Sandø Nilsen unngår å komme i dødens denne gang kan 6-Shai Soir bli første utfordrer. Også 7-Crazy Viktor blir en av de som kommer på målfotoet.

4: 7-Sæter Fia kan være en rå banker, men motet sviktet meg. Men fra fremre rekke og uten startgalopp kan Andre Henning Stensen fort sitte i tet og da kan løpet være kjørt. Værst i mot tror æ 9-Vang Eilif blir?

5: Noss Jetta er banker i TGN, og med rette. Jeg var også inne på ideen, men forkastet å være blåkopi for TGN. 12-Fernando, 7-Creek's Liberty og bongrenseren 2-Andreas Eme er spennende i mine tips. "I wanna buy you a dance" synger Mark Knopfler i "You Can't Beat The House"

6: Her har æ stein tro på 11-Bandit B.R., men 2-Sancus Cox som kommer tilbake etter ett langt opphold vil æ absolutt ha med. Rask ut og såfremt Garberg'n får dirigere i front kan han lure hele gjengen på konfekten. Derfor kun to hester i siste avd.

20. februar braker Årets Travgalla løs. Møt opp folkens og hylle alle vinnerne og de gode toerne og trerne. Tenk på alt folket som kjem stivpyntet og nyvasket og sprayet med Mum for en hver anledning. Det kan være at det i løpet av kvelden kommer "A  Little Bitty Tear Let Me Down" som Burly Ives synger om. Skrik og flir og kyss åpenlyst i glede og forbannelse. Kos dokker på fest. Æ har sjett litt på nomineringen, som foresten finnes på denne hjemmesiden. Noen virker som klinkers, i andre blir det knallhard kamp. F.eks. den nye kategorien.  Årets Kverulant. Som vanlig er det 3 nominerte. Som de sier i det store utland. De 3 nominerte er:

1:   Han med grønn Felleskjøpet lue og brun stripet dress, med sløyfe i baken. Han bruker Eau De Colgate under armene. Litt hvitt avtrykk som virker sjarmerende under armhulene.

2:   Kisen med skinnvest og trønderbart som vil sjå alle målfotoan uansett. Han vil også ha alle gevinster i bare 10 kroner. For å bruke på handlevognene på City Lade.

3:   Mannen som kaller seg Gimma's råe. Står bak tipsene som i fjor ble kåret som Nord Europas mest elendige tips. Selv mener han at tipsene er uslåelig.

Spennende nominering. Møt opp og se resultatet.

Her kommer "Poor Boy Blues" med Chet Atkins og Mark Knopfler. For ett gitarspell.

En ting som æ har snappa opp er at mange av dokker legg skylda på banemannskapene når banen ikke er helt strøken ! Hallo i fjøset. "Nikita" med Elton John først. Det verste æ skjer er folk som går og sparker i grusen på banen nede ved hesteringen også kjem dem t bake og sier: "Nei dæven i dag har dem f...... ikke gjort en døm deit med banen. " Så svarer nestemann. " Nei banen er jo steinhard" Så tredjemann. " For hard , nei det e jo bare hengmyra uti her" Gå og ta dokker en tur inne i gangen på vekta og sjå dokker i speilet, samtidig som du sjer på kalenderen og værmeldingen for siste døgn. Litt sjølkritikk også. La være og start da, såfremt de har sparka så hardt i grusen att dokker har fått ei blåtå. Og skyld ikke på banen og banemannskapet såfremt det ikke går så bra med hesten dokkers. Skjerpings.

Heisan no trødde æ t for hardt igjen. Men sagt e sagt som kjerringa sa hu hadde ønsket God Jul  på påskaften.

 
Passer bra med "I've Got a Woman" med Alejando Fuentes og Kurt Nilsen no. Æ lurer på når æ får mitt første røde kort ? Æ har fått flere gule kort gjennom flere sesonger. Men det røde lurer i "skymundaen"

Gimma

"Stillermedboblejakkeogblavottapåvinteren" 

soeps@online.no