Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimmas tanker i Korona tider 

Hvem andre enn oss «travsport entusiaster» tenker på når travløpene kommer igang igjen ? Ingen er mitt svar . Og aller minst pressen og media. Derfor fikk æ «stallsjokk» kl. 1035 tirsdag 24, mars . Æ satt og sløvet foran TV`n og gyna på NRK og Korona nytt . Plutselig så kom det ett innslag fra Momarken Travbane og intervju med daglig leder Harald Aase.. og travtrener Jens Kristian Brenne . Aase fortalte om Unionstravet og den økonomiske tilstanden . Det jeg savnet var at han kunne ha sammenlignet hvorfor svenskene fortsatt kunne kjøre sine travløp , riktignok uten publikum , mens vi har innstilt ? Brenne sa at han savnet og kunne konkurrere med sine hester, og de tapene hans hesteeiere måtte ta under krisen . Men han kunne trene sine hester som vanlig . Men det virkelig store poenget her var jo at VI fikk slippe til i media og i selveste NRK . Alle idretter slipper ellers til slike som ...Kanonball, krokett, bridge, synkronsvømming, springskalle med tilløp, 5 øres og stille Anton .

Æ satt lenge etterpå og tenkte på hvem i all verden i NRKs redaksjon som hadde hatt hjernedryppet som førte til ideen om å spørre om på hvilken måte travsporten har tatt Korona tidene på .

Totoavgiften for 2020 er borte . Dette er noe som gleder oss alle .
Øyner vi ellers noe lys i tunnelen ? Tja, tji hoi . Islendingene tester alle også de som ikke har symptomer . Resultatet av det er at halvparten av de som ikke har symptomer er smittet allikevel . Og mange blir ikke syke i det hele tatt . Ellers sitter æ med en følelse av at det er en bitte liten sprekke av lys i tunnelen . Hvorfor ? Hakke pepling, men......

La mæ ta ett tankeeksperiment . La oss si at travstevner blir åpnet igjen over påske engang med sterke begrensninger . For Leangen sin del kan det bli slik :


Antall publikum begrenset til 50 stk. Altså omtrent som vanlig . Nei da det var en spøk. Åh, du skjønt det ja .
Da kan 10 stk. få plass i kroa . ( 1 på hvert bord. )
5 kan få plass i Kroa light ( rommet med skinnsofaene )
10 kan få plass på Loftet . (Tribunen over Kroa )
10 kan få plass i Rød spillehall . ( Disse må ta med matpakke og kaffe på termos .)
15 stk. får plass i Restauranten . ( 1 på hvert bord . F.eks. Oskar tar bord på 5 rekke , Geira blir sittende der han sitter . )
Tako blir vaktsjef , og husk og ta med pass . Blir kontrollert ved oppgangen .
Kun oppgangen nærmest Kroa blir åpen .
Dermed har vi 50 tilskuere .
I tillegg kan det søkes om Drive In for 10 personer . Her vil det bli mulighet for å bestille mat fra Kroa satt ut på merkede plasser i IKEA nett . Selve nettet vil koste kr. 5 - , men det kan beholdes etterpå til odel og eie .

Tilslutt kan de som ikke fikk plass på første løpsdag ha forkjøpsrett til neste løpsdag. Det vil si at det kan gå 2 - 3 uker mellom man får se trav live . Men allikevel .

En stor fremgang . Dette var bare en ide i mitt litt forskrudde lille hode. I tillegg så traff æ Mona i dag som mente at 2 baner kunne dele ett travstevne ved å kjøre 5 eller 6 løp hver på samme dag , med forskjellige starttidspunkt. Ikke dumt i mine ører .

Ok ha en god påske . No har æ tatt av mæ latex hanskene . "ja da, ja da æ ska ta på Anti Back
 "Ja da æ ska gå å legg mæ på rommet mitt . Om æ har tatt med potta ? Ja da ( masa)"

Gimma

"Ikkeheltgoihauet"