Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimma's råe mandag 20.april 2015

Her kjem det viktigste med engang. Deretter kan du jo gi f.. i å lese videre. Dermed får æ bedre samvitighet for mølet som kjæm etterpå. F.eks. koffor Rockestjerna med stor F dør så tidlig.

 

V65 tips. kr. 600-

1: 6-Chanto Photo
2: 2-6-9-11-12
3: 5-Liza
4: 2-5-6-10-12
5: 2-8-9-10-11-12
6: 3-5-10-11

Unnskyld, æ føle at æ blir litt kjedelig med disse tipsene, men æ føle også at æ må begynne og oppføre mæ og ta mæ sammen og ikke bare lage tips i hytt og pine. Her skal det taes tak. No e æ på sporet.

To bankere er mitt mantra og banker nr. 1 er jo hele Trøndelag enig om. Ingen slår 6-Chanto Photo i første avdeling. E æ på tynn is her mener du ?
Banker nr. to, den er det nok ikke mange som er så enige om. Men 5-Liza i 3. avd. var veldig god sist, og ja da æ vet at det var sprint, men Liza gikk 28.2 og var klink overlegen. Ja da æ vet også at 2-Spik Vilja er vinnertippet i TGN og til og med bankertippet av Sportssjefen og tillegg blir hun sikkert favoritt. Unnskyld Camilla Olsson, men du er for meg totalt ukjent som kusk, og æ vet ikke hvilke omgivelser du har konkurrert i, men æ stoler ikke på at du behersker spor to og Leangen omgivelsene. Ka si du? Var æ diskriminerende ?
Ja, men det må alle som blir omtalt i Gimma's råe tåle. Punktum.
Æ mye mere redd for 1-Drømme Jenta, 8-Spikra og 10-Durgrosa.

2.avd. 2-Top Quality H. er en imponerende og en flott dame. Mitt drag. 6-Baritron er også en flott type og blir nok stor favoritt.

4. avd. Hallo 5-Wheeler Dealer, korr blir det av dæ ? Æ går og venter på at også du skal levere varene etter utseende, og ikke bare gå og speile dæ og ta dæ ut. 12-J.J. Funkies er også en artig variant . 2-Frances Marita er også en nydelig dame og kan godt vinne. Har du hørt korr æ snakke om flotte damer og typer i dag. Ja for det er mange flotte individ på farten i dag. Og det er også en nytelse for mange av oss som ser på travløpene og studere disse flotte skapningene som beveger seg i løpsbanen.

5: Mitt drag er 2-Cleopatra B.R. Med Jomar i vogna. Også 8-Red White Socks er en av mine gopia. 5-Snap har æ totalt utelatt. Koffor ? Tja æ har ikke tillit til ekvipasjen. Har vært lansert i flere løpsdager no som favoritt, men slår ikke til. Æ lar'a vær.

6: 5-Sancus Cox blir sikkert manges banker. Og hesten ga ett flott inntrykk sist, men med 10-Izon Rags i feltet så må æ iallfall ha med han. Også 11-Queen Of Spring må med, men hun gjør ujevne prestasjoner. Hun er for dårlig i første del av løpet. Dette må bedres Roar.

Freddy Cannon var en Rock'n Roll artist født i 1934 og han lever fortsatt. Han holder på med det samme som han gjorde for 50 år siden og synger sine Rockabilly sanger. Lytt på "Way Down Yonder In New Orleans" så skjønner du.

Da gikk det dessverre verre med Johnny Burnette som døde i 1964. Bare 30 år. Han var ombord i en båt sammen med band medlemmer og båten ble påkjørt av en annen båt og Johnny falt i vannet og druknet i en alder av 30 år. Kanskje mye flydium og andre fysjom, fysjom stoffer innabords ? I mens hadde han dundret inn på Billboards Topp 100 liste som nr. 3 i 1958 med hiten "Dreamin"
.

Hva er poenget ? Poenget er at såfremt du søker opp disse gamle gutta og noen girls så finner du mye snavel. Melodier som moderne artister har kopiert og tatt opp i sitt reportoar.'

Richie Valens, The Big Bobber og fremfor alt Buddy Holly falt ned i fly i 1959 Alle i 20 års alderen. Richie Valens var bare 18 år. Han ble kalt den nye Elvis. Og hans "La Bamba" står seg godt i dag også. Eller hva synes dere Geir Trøan og Rolf Pedersen? Sistnevnte var linselus i alle mimrebøker fra Trondheim fra 1958 til 1964.Richie Valens, The Big Bobber og Buddy Holly  var på turne og hadde sittet og fryst rompa av seg i bilen på turne i US. Så fikk de tilbud om fly, og disse var de "heldige" ! Dessverre ble det en skjebnetur. Hva hadde The Beatles vært uten inspirasjonen fra Buddy Holly ? Spør Paul. Hvilken Paul ? Hold an da. 1942 årgang. Hestens år i Kina. 

Ååhhh. æ har så lyst t å trekke frem alle disse superatistene. Hva med Lloyd Price, The Platters, The Coasters, The Everly Brothers, Brenda Lee, Connie Francis, Carl Dobkins jr., Petter Green, Rudolf Næslund, mæ Brevik, Edvind, Lasses Kvartett, Olsens Trio, Gabby, Rock Olsen,  To indre og vekk me'n.

Beklager. Det var ikke mening. Skal ikke gjenta seg igjen.

Det æ huske best fra siste løpsdag var Ragnhild Bjørnbeth. Dame med stil. Så du måten hun vant monteløpet på ? For ikke å snakke om med "bomba" Verity. Æ har sagt det før Ragnhild. Du kan det du. Se og lær gutta boys.

Æ avslutte med Anne Murray og "Could I Have This Dance" Ja takk. I 2/4 dels takt ? Kordan skal vi avslutte dansen ? "Hold you close too me, I ever needed you, your be my partner every night" For en nydelig melodi. Og no sovne æ godt. Gå og legg dokker dokker og no da Rolf, Geir, Oskar, Karl Ove, Magne, Arne,Bjørn, Seppo, Vidar, Bente, Elin, Ragnar fra Selbu, nei fra Hølonda unnskyld. Ta kvelden du og no da .

 

Gimma

"Fremfrahesjanbonguta" 

 

soeps@online.no