Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad
 

Gimmas råe mandag 29.05.17

Når dette skrives står vi foran årets største begivenhet innenfor travet.

Eliteloppet på Solvalla. Æ er fan av Nuncio og Ørjan. Æ håpe dem vinn.

Hverdagstravet kommer på mandag. Og det skal vi være glad for. Velkommen til Leangen 29.05.

 

V65 tips kr. 504-

1: 7-L. J.'S Andy Hall
2: 8-12
3: 3-5-7-8-11-12
4: 5-6-7-8-11-12
5. 12-Top Quality H.
6: 3-4-5-7-8-11-12
 
Begge mine bankere denne gangen hører absolutt hjemme i Gimmas råe.
 
Min råe Z.M.'s Jerven holdt jo ikke sist, men innrøm at æ var inne på noe der. Men Viggoda var for god.
Ellers så var det jo null interresant å spille V65 sist. Favorittene trillet inn som perler på en snor. Den eneste som klinget litt i kassen var Pave Faks fornuftig kusket av Atle Solhus. Og der Creek's Survivor min tredje banker var strøket kom jaggu neste favoritt inn og vant - Fernando.
 
1: Her har æ valgt 7-L.J.'S Andy Hall. Han er jo ingen selvfølgelig banker. Men min tro på han er sterk. Men det er ikke alltid han innfrir. Enten går han som en djevel i dødens og tar dem ned tilslutt eller så gir han opp etter ett smørløp. Han er rask ut fra start etter 15 meter, men de første 14 er det mange som tar han. Hardest i mot tror æ 10-Strong Forte og 4-Bakkmo Bosse blir. Men som sagt æ trur Andy'n vinner.
 
5: 12-Top Quality H. er jo helt ute i bekksvarte natta og velge som banker. Men merra og kusken imponerte meg voldsomt sist. Og denne damen er så elegant og sine konkurrenter overlegen såfremt hun får de rette forutsetninger underveis.
8-Tania N. L. blir favoritt, men hun innfrir for sjelden derfor lar jeg hun gå. Jeg er mere redd en annen fra stall Blekkan. Nemelig 11-Martelle C.J. Hun kan godt vinne dette. Som æ sa sist hu skulle ha startet. Merra er som forvandlet. Æ trur Jomar har valgt feil. Men Top Q holder for mæ.
 
Apropo Jomar Blekkan. Gikk ut med høy sabelføring i dagens TGN når det gjaldt løpsutskrivningen og sportrapp etter poeng, og mener at han straffes for at han gjør det så bra . Ok, æ skal blande mæ inn uten å ta direkte parti. Løpsutskrivning har helt siden tidens morgen vært omdiskutert og kontroversiell. Ingen av Jomars hester har fått spor innenfor 7. spor. OK, det kan jo forekomme også uten at man har sportrapp som forutsetninger Jomar. Og alle har jo sterke meninger om løpsutskrivningen og særlig når det synes å gå ut over egen hest.
 
Har lyst til og nevne ett eksempel fra min egen tid som eneveldig løpsutskriver. Æ var i vekta på en mandag da Ola kom bort til meg og sa følgende: "No e æ forbanna. Hesten min har ikke hatt løp på over en måned no" sa han t mæ. "Ja men Ola" sa æ. "Hesten din hadde jo løp forrige mandag". "2100 meter ja. " svarte Ola fornærmet.
Skjønner du poenget ? Hesten hadde ett smørløp men distansen var minst 500 meter for lang. Hallo i uken !
 
Robert Jakobsen har ett poeng når han sier at de som står i de innerste sporene etter poeng som oftest trenger det. Og det er antagelig hensikten med sportrapp. Men man skal være forsiktig med å kjøre disse proppene for ofte synes æ.
 
Men så kommer æ t Ringen. Ringen og Davy Watne er Bergensere, (Og æ snakke om usakelig Kis) Samme oppfatning av oss trøndere kanskje ? Vi er kanskje litt sær ?
Æ synes Ringen er arrogant i denne saken, og han trekker inn usakelige momenter som at Blekkan kjører hestene sine på opphentinger og bruker hestene sine mye og vinner tidvis med stor seiersmarginaler ???
 
Hallo Ringen ! Æ trur vi alle skal være forsiktig med å legge oss bort i hvordan kuskene disponerer sine hester. Vi stakittkusker kan ha våre meninger og diskutere så fillene fyker, men vi får ikke gjort noe med kuskenes disposisjoner. Og bra er det.
Som spiller kan det av og til være en fordel med litt andre forutsetninger i løpsutskrivningen. Æ trur nok Jomar også må godta denne formen for løpsutskrivning enkelte ganger.
 
2: Her har æ bare 2 hester 12-Bokli Teddy og 8-Hage Jerven. Æ var inne på tanken å bruke Teddy som banker. Han var lysende sist. Og tross sitt 12. spor tror jeg han fikser denne biffen. Men 8-Hage Jerven har kommet sterkt i år, og som æ sjer det er han den eneste utfordreren her.
 
3: 12-Call Me Superb blir stor favoritt og manges banker. Men æ garderer. 3 års hoppa med brikke 12 må runde mange og æ tar med først og fremst 8-Balder Halbak. Men her har æ noen skikkelige rensere. Hva med 3-Crazy Jorma I.V. Bør ikke han snart begynne å vise det han gjorde tidlig som 3 åring. 7-Emilsboy er meget rask, men usikker på beina spesielt de første metrene. Hold hardt t å begynne med Thomas. Hører du ? Her er en av stakittkuskene som snakker t dæ.
11-Seaborn Photo er en av de som kan vinne dette løpet.
 
4: 8-Donna B.R. og 11-Alvena Urax blir mine heteste objekter her. 5-Tempo Lund må med . 6-Moni V. Ett skudd i mørket ? Kanskje, men av og til slår lynet ned i dass . 7-Seaside Fashion satt fast lenge sist. For lenge ? Æ kalt'n vell for merr sist. Han er en som har mista sine edlere deler. Men obs her også.
 
6: 12-Eurocandidcamera blir mega favoritt. Og vil du spare noen kroner kan du med god samvittighet bruke han som banker . Æ trur han vinner. Men æ må jakte penger og her synes æ at bl.a. 5-Disco Queen, og 7-N.Y. Doubleoseven står fint til . 8-Kampala Kid kommer av og til med ett knalløp. Og 11-Bestbyarsenal må for all del ikke glemmes.
 
Steike bokken i dag ble æ kjedelig. Synes du og det ? Men du har jo kritisert mæ for ikke å snakke hest og sport, Ka ?
Skal æ ikke bland mæ i noe æ ikke har greie på ? Trav har vi greie på all sammen. Trur vi ja, og bra er det.
Det er det som blant annet gjør det interresant og gå på Leangen.
 
Æ har ikke spelt ei plate i dag. Men det skal æ ta igjen siden. Æ holder på og forberede ett jubileum trur æ. Av ett eller annet med musikk.
 
Og dramatikken blant min nye leilighet fortsetter. Onsdag i denne uken hadde hele blokka husarrest. Asfaltering. Enten måtte bilen stå inne hele dagen, eller så måtte du være ute hele dagen. Madamen og æ foretrakk det siste. E det lov ? Å holde nyinnflyttete beboere i arrest i 8 timer ?
Æ bare spør ? Æ var på nippet til å anmelde det. (Mæ i ett nøtteskall. )
 
God natt alle dokker anner pinglan ute i den vide verden.
 
Gimma
"Stakittkusksomharkjørtløp"

soeps@online.no