Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimma's råe reservelørdag 30. april 2016

 

5 rette sist. (4 stk.) Men æ bommet i siste avd. på Educated . Tja. Men innsatsen var alt for høy. Æ fikk høre det fra en spiller sist mandag. Innsats på mellom 600 og 1000.- kr. er langt utenfor ka æ har råa t sa en kar t mæ om mandagen. Derfor har æ gått i tenkeboksen og tenkt. Æ er enig. Det e helt sjukt å tru at en vanlig lønnsmottaker eller en annen proletar kan bruke slike summer på å spille på hest. Derfor har æ sjett mæ sjøl i speilet og foinne ut at jaggu sjær æ sånn ut fremdeles . Ka æ mene med det ? Såfremt du sjer dæ sjøl i speilet i 50 år, så sjer du samme trynet kver morra. Men tar du frem ett bilde fra du var 20 år og setter ved siden av speilet, ja da.......................

Æ har jo varsla om at æ er en dårlig taper. Trur du jaggu ikke at æ har fått en ny utfordrer. Æ hater utfordrere. Koffor ska de prøv å overgå en ekspert. For å imponere sæ sjøl eller omgivelsene ? Men OK da. La dem kom hele bunten. Denne gangen skal æ ta rotta på dem. Denne omgangen er det Leangens fremadstormende unge stjernereporter Brit Robertsen med sterk uvilje mot styggvær som utfordre meg. Vil helst være innomhus. Kom igjen Brit, så skal du få sjå koss det skal tippes.

Hvem imponerte mest siste løpsdag?
De tre siste løpene med Pave Faks, Educated og Millrain.                     Først den energiske lille krigeren Pave Faks. Hvor høvene gikk som trommestikker, og spørsmålet var om han klarte og holde seg til trav. Og det gjorde han. Jomar hadde ett solid tak i hauet på'n
Deretter kom flotte Educated som i siste sving sa takk for følget, og toget i fra inn i siste sving. Og tilslutt kom en kjempeflott 3 åring i form av Millrain. De to siste forskriftsmessig kusket av Thomas Mjøen.

Ellers var dette en helt ordinær travdag, uten de store prestasjonene eller overskriftene.
Unnskyld her kommer først Reidar Larsen " Come On If You're Coming" fra LP'n "Boogie Bastard." La du merke til at æ sa Lp'n. 

Nå venter reservelørdagen. Reservelørdagen er noe Rikstoto har funnet på for å spe på noe ekstra på lørdagsomsetningen og oppmuntre enda flere spillere til å blakke seg. Fy for en dag. Men OK , vi må prøve å gjøre det beste ut av det. Laddes Night skal hjelpe "gubbene" til å få opp humøret. Og hva er Ladies Night gutter ?
Jo det blir flotte saker, med hatteparade og svingstang med Ladies, deretter blir det moteoppvisning med knekorte joggebukser og hel sie mammelukker. Det hele ledes av The Ladies First Mann Robert, med Prins Joker Per hakk i hæl. Æ glær mæ t å sjå dem i en pardans Rumba Rumba med Calle Jularbo's Orkester. Glæ dokker. Serveringen foregår til kl 0200 in the late sunday night. B-30 er hyret for å bære ut gjester som har fått svingstanga i øyet eller brillene knust av for sterke svingninger rundt stangen.

Ka e det no da. Skoill itj æ tipp t dokker da. Beklager. Ble bare så revet med.

          
V65. kr.    216-  (Er denne også for stor ? Spleis. )

 
1: 5-L.J.'S Andy Hall
2: 2-5-6-9-10-12
3: 11-Hot Sugar
4: 3-7-8-10-11-12
5: 8-12
6: 1-5-11

Bankerne denne gangen var av det vanskelige slaget. 5-L.J.'S Andy i 1. avd.er ikke akkurat noe stødig og sikkert kort. Men kapasiteten er bedre enn de øvrige her. Klarer Jomar å holde ham i skinnet de første tusen meter stiger sjansene.

I 3. avd. klamrer æ mæ t en gammel favoritt nr. 11-Hot Sugar. Han var vel ikke så veldig overbevisende sist, men vant greit. Men det kan hende at formen er litt på tilbakegang. Men motstanden er ikke noe være enn sist.

V65-2: Her har æ en liten luring t dæ. Så du 5-Røyns Olise sist ? OK. Hvasynes du ?
Æ synes hu holdt bra, sjøl om a ble rimelig sliten til slutt. Ingen skugge over Ragnar, men no får Olise Monika i vogna, og da tror æ at det blir litt mere plan over kjøringen.
Hovstein Express var overraskende god sist. Nå kan det hende at han hadde fordel av sprint, ja faktisk er æ ganske sikker på det. Men han travet bedre enn noen gang sist og så pigg ut. Arvid Hovstein er også av den gamle kjøreskolen. "Æ går utvendig for der er det plass."  6-Junemia har æ sansen for. 12-Lill Faksa blir stor favoritt , men æ advarer skarpt. Etter 4 strake, blir problemene større nu. Spesielt etter så tette starter.

V65-4: Her har æ stor tru på 3-Alm Bea. Var meget god sist og hun kan godt vinne dette løpet. 7-Eldmina, 8-Tverdals Lilja og 12-Gullhøna er de sikre kortene.

V65-5: To hest skiller seg ut i mine øyne. 8-Valley Ivan og 12-Triple Crown. Førstnevnte begynner endelig å få den kred han fortjener. Theo har fått han i full form, og da viser det seg at han er en av de beste hestene i vår region. 12-Triple Crown er nok klassehesten i dette laget og mange vil nok bruke han som singelstrek. Kan forsvares.

V65-6: 5-Master Mick T. H. Blir min favoritt foran 12- L'Orage. Det kan være nok med disse to. Men 1-Kalland Scofield vil være ett lite jordskjelv, men obs han har noe på lur.

Her sitter æ i en sen kveldstime og venter på tipsene fra Brit. Men akk åh ve, hun har reist t syden og lever i sus og dus der. Ja, ja Brit. Æ sa æ måtte ha tipsene på torsdag før kl. 1900  Disse tipsene er til lørdag ikke til mandag. Men ok kommer tipsene dine senest i morgen skal æ nok få dem inn, men, men, punktlighet er en dyd. Send tipsene kun på mail.

Gimma

"Alltidiførsteelveren"

"Reconsider Baby"        med Reidar Larsen er ikke fy skam. "So Long Oh I Hate Too Se You Go..........."

 

soeps@online.no