Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad
 

Gimmas råe mandag 24. juli 2017 

Sist mandag i V65 avd. 1 ble det på Leangen flyttet ned en hest fra 1. til 2.pl.
Vi fikk spilt over incident'n flere ganger etter løpet på alle TV skjermene .
Dessverre , for min egen del ble det ikke oppfattet helt, da det rundt bordet vårres gikk diskusjoner om noe helt annet. Når vi etter hvert hørte løpsleder annonsere løpsresultatet skjønte vi at vi hadde overvært en historisk hendelse i Leangens historie .
For første gang var den nye regelen om å flytte ned en hest etter sjenering blitt brukt.
For meg som etterhvert begynte å våkne føltes dette litt rart. Med min beste evne kunne jeg ikke finne noen sjenering. Men det skal sies at æ fikk sett incident'n kun 1 gang. For all del jeg betviler ikke dommeravgjørelsen, jeg stiller bare ett spørsmål.

Og det er: Æ håper det ikke er en ny trend i utvikling på alle landets travbaner at denne regelen benyttes ved en hver lille anledning. Det ville være ødeleggende for sporten.
Derimot ved klare brudd som har innvirkning på løpsutfallet vil regelen ha sin misjon.
Ut i fra min uoppmerksomhet og i forhold til de oppspilte video opptakene, gikk jeg nok glipp av det essensielle som avgjorde dommernes valg. Som sagt jeg har ingen grunn til å tvile på dommernes avgjørelse, men jeg mener det må være en meget klar situasjon for grov sjenering for at denne regelen skal komme til anvendelse.

I etterkant var jeg inne på Twitter, hvor situasjonen ble heftig kommentert , og i min iver etter å søke opplysning om situasjonen så kommer jeg over ett innlegg fullstendig uten mål og mening, som jeg twitret tilbake og spurte hva vedkommende rett og slett sa og mente.
Æ fikk svar av flere så hatten ble trykt godt nedover ørstolene mine. Det ble påstått at med min bakgrunn så var det ikke noe rart at æ forsvarte avgjørelsen. Hæææ tenkte æ?
Det viste seg at flere hadde vært inn og kommentert det første innlegget til vedkommende twitrer som æ ikke hadde sett. Og sett i den sammenheng så var jo kommentaren min ikke bare litt, men helt ut på viddene.

Æ trakk meg stille og rolig inn på Finnmarksvidda og forble der. Men æ vil ikke ha det på meg at æ forsvarer Leangen i ett og alt. Det trur æ mine tidligere innlegg i denne spalte viser ikke er tilfelle.

Ok. Æ innrømme at æ av og til snakker før æ tenker. Vet du ka som e så bra med det ?
Da kjem ofte sannheten ut usminket på første impuls. Æ liker det, sjøl om det mange ganger har bragt mæ opp i pinlige situasjoner.

Nok om denne saken nå.
Imponerende prestasjoner sist var bl.a. Longcat Hanover og Sweet Hangover
Gjølmes Caviar tok enkelt ned storfavoritten Call Me Superb. Meget sterk toer ble Mr. Shape. Herfra kommer det nok store saker i fremtiden.

 
Røyns Stjernen og Ragnar Fremstad tok en sterk seier over mitt bankerforslag Tito. Sistnevnte falt med flaggan i topp. Ragnars måte og kjøre løp på er herlig. Du husker denne "Itte nå knussel æ tek dem alle sju." Han kjører travløp som in the old days. Full guffe fra start til mål. Mia Melis kommer no Roar. Vekk med galoppene. Den første seieren like om hjørnet. Tarndon i hard kamp mot Martelle C.J. Plutselig holder Martelle meget godt i dødens også. Nordpåsokken avsluttet med en solid seier i siste løp. Travsikker og ærlig . Slik virket han i allefall på meg.

Tips ? Ja for fanken. Her kjem dem. 6 rette sist. Noen bedre?


V65 tips. kr. 840-
1: 1-2-3-4-6-9-13
2: 2-3-7-9-11-14
3: 4-Noir Noir
4: 7-Supreme Sugar
5: 2-3-7-9-10
6: 1-3-7-9

Her kommer mine 2 bankere:

Jeg tror 4-Noir Noir enkelt vinner V65-3 Distansen tror æ han klarer fint. De 2 siste startene har bevist det. Sist på Leangen vant han enkelt og kontrollert.
9-Gjølmes Caviar har vist seg som en verdig utfordrer. Også 2-Adyton Flame er en verdig motstander.

4: 7-Supreme Sugar kommer tilbake. Og ifølge Tor Arne og Marianne så er han i full orden, og da vinner han dette enkelt. 2-Educated og Victoria Amundsen kan glede bestefar Egil og frue atter engang. 8-Todays Shotgun er også en kapabel herremann.

1: Her blir 9-Hovsten Express stor favoritt og med rette. Men han er ingen banker i mine øyne. På strek finnes mange kapable gamper. 1-Agnor er kanskje mest sprinter, men han er ofte med og setter farve på løpene. 3-Alsaker Regent er den klareste kandidaten fra strek, men også 2-Rapp Teddy, 4-Høiby Stjernar og 6-Stensvik Marikken leverer inn en søknad om å vinne V6-1

2: Bruker du 2-Hage Jerven som banker sparer du mye penger. Faktisk kan jeg anbefale det. Han kommer til å lede veldig lenge, sannsynligvis helt inn. 14-Theodor er en skummel herremann, men det er ikke alltid at han leverer to gode løp på rad. 3-Rebekka ser ut til å ha formen helt inne, men æ syntes hun ga seg litt lett siste 150 meter sist. 7-Søndre Lynet blir min fidus ( betyr at han nettopp har finpusset formen ) i løpet. Hang du med ?

5: Her har æ stor tru på 3-Kampala Kid . Hans store achilles hæl ( oversatt, en hæl som gir AKK oh vee.) er selve startmomentet. Han har lett for å kaste seg over i galopp. Unngår han det fra start kan det gå veien. 7-Brasil er en meget god hest. Det beviste han sist fra dødens. 9-Tuileries og Sigbjørn Kolnes og kusk Erik Høitomt blir stor favoritt her. Mitt kjennskap til hesten er for dårlig til å la han få full tillit.

6: Her mener æ bestemt det holder med 4 hester. Min favoritt blir 7-Athena A. P.
3-Brightasabutton har det vanskelige 2. sporet på volte som gjør at jeg er meget skeptisk på at hun kommer seg feilfritt avgårde. Den største trusselen mot favoritten kommer på strek i 1-Roxy Lady. En meget lovende 3 års hoppe med stor kapasitet. Obs.

Da starter snart feiringen. Så no har ikke mere tid til deg. Fest i 3 dager til ende. Sees på mandag.

Gimma

"Enigiatæpraterformye."