Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimma's råe mandag 21.05.18.

Det er ikke ofte Ole Johnsen blir dagens mann på Leangen. Men det ble han siste mandag. Nordpåsokken og Svalner sørget for det. Grattis Ole. Og i likhet med deg så har vi en kar som heter Arve Sjoner. Likhetstrekk mellom dere to ? Ja foruten at begge er storvokste menn, så er jo likheten at ingen av dere forsnakker dere. Men i likhet med flere fåmelte menn så er det slik at når de først sier noe så er det som regel veldig vettugt.

Arve, din kusking av Vivienne var underbar. Rett til tet. Klokkeklar tempo bedømning og da sambo'n forsøkte seg så avviste du a kontant. Men Ragnhild du kjørt meget bra du å sjø.Ellers ros til Amanda i monte, Prince Muscle LL og Good all gammel nok Agnor og Jarle Morten Sørmo. Du hold stilen ennå Jarle Morten.

Fra mitt kjøkkenvindu har æ god utsikt mot Byåsen. Gråkallen troner i bakgrunnen. Fosen alpan litt lengre ut til høyre og Gauldalen opp til venstre . Æ har flott utsikt i mitt nye Crystle Empire State . Ca. 150 meter bort fra mitt kjøkkenvindu ligger en åpen plass . Der kommer det en ung far med sin håpefulle lille baby i en barnevogn trillende og aner fred og ingen fare. Da stopper en bil ca. 30 meter foran faren med babyen. Ut kommer en dame , kanskje litt yngre en meg . Skal anta midt i 60 årene. Hun går bestemt mot barnevognen og den unge faren. Hun hilser på og bøyer seg over barnevognen og begynner å pludre med babyen. I mellomtiden har ektemannen kommet ut av bilen med hendene dypt i begge bukselommene. Da sier damen. " Thoralf kom hit å se på Evelyn . Æ synes hun er så lik vår Else når hun var liten". ( Denne samtalen foregår i mitt hode. Æ analyserer hva som skjer på andre siden.) Thoralf som allerede er i full samtale med sin svigersønn om han trur Jærvsørappen e banker om mandagen, tar ett godt takk i begge bokselommene og med ett lite jump klarer han utrolig nok å trekke buksa 3,75 cm. oppover rumpesprikka og opp mot midja. Dette er en øvelse som fordrer lang trening og krever sin mann, men som de fleste av oss mannfolka etter noen år klarer av. "Thoralf, kom da" maser fruen. . Hu e som snytt ut av a Else . Synes ikke du ? " Thoralf ser pliktskyldig ned i vogna og leverer følgende svar: " Tja, æ synes no hu e litt lik morsan min å æ da " " Mora di ?" Halvt freser fruen. "Unnskyld Thoralf, men mora di hadd jo en stor nase og litt utstående øra da , nei da vil æ no heller si at a ligne litt på mora mi da, med sine fine og rene trekk. Mamma var nesten Frk. Trondheim når a var ung." På dette tidspunktet hadde Thoralf gitt opp videre kommentarer vedrørende likheten av den lille skjønnheten som lå i barnevogna. Thoralf og svigersønn var inne i en mere meningsfylt diskusjon om hvem som skulle være banker i mandagens løp på Leangen.

Det er her æ kjem inn i bildet med mine dype og overveide betraktninger om hvem som vinner eller ikke vinner på mandagen. Æ fløtte mæ vekk fra vinduet og begir mæ realitetene i vold. Æ kjenne kaldsvetten sile nedover ryggen og æ bli blaut under fotan. Ansvaret hviler tungt på mine skuldre. Æ skylde dæ og ikke skuffe. Sist æ skuffa nån med tipsan min var vell i 2010, nei få sjå, det mått værra i 2011. ja det var det. Æ va jo itj helt god det året vet du. Ok nokk snakk. No t handling.

To bankere ja.

 
3 avd:   7-Vill Modin imponerte sist. Han har nå 2 rake og med ett forholdsvis godt spor og 20 meter foran sin verste konkurrent 13-Stumne Fyr så mener æ at dette er kveldens første banker. 8-Lille Vilma er alltid skummel og 9-Trøndern innfridde nesten sist med en meget god avslutning. Men æ står på Vill Modin

5: Kveldens sikreste banker kommer nok her. 10-Tortuga Bi . Sigbjørn Kolnes plukker løp for sine hester der han ser mulighetene og er ikke skuggredd for å pakke kofferten og reise ett stykke. 9-Diana Dixi imponerte mæ sist. Her har du gjort en god jobb Monica. 8-Noss Jetta har levd i skyggen en stund nå, men vant en lokalkjøring på Nossum sist. Fra strek vet du aldri hva 1-Taxi Janne kan finne på.

1. avd.
Den første som slår mæ i øynene er jo 9-Jærvsørappen. Men han har ikke alltid hatt tur på hjemmebane. Han vant i Østersund sist, men da var pisken med . Æ trur at Rappen kan ha blitt litt lur på gammeldagan. Slik som 7-Storm Odd opptrådte sist så må æ ta med han. I tillegg synes æ at 2-Eidshaugdjerven har en artig og spennende oppgave.

2: 8-C. Brillianto datt ut av formen de to siste gangene. Nå kommer han tilbake etter en nesten 2 måneders pause. Er trur han stikker mulen først på målfotoet. 3-Capri Sun vant sist for Amanda Robertsen. Denne gangen inntar Jomar Blekkan sulkysete. Det går bra det å. 9-Red Hot Fire I. V. er en type æ liker sterkt. Herlig fighter. Kanskje kommer første seieren her. 6-Al B. Back Zet er også en Kolnes hest med en meget god sjanse sammen med Magnus Teien Gundersen. 7-Balder Halbak og 10-Seneca T. P. er også meget aktuelle her.

4: Sigbjørn Kolnes kan nok vinne 3 løp i kveld .Men 3100 meter er jo alltid en utfordring. Selv om vi vet kordan slike løp blir kjørt. Det er ingen som vil ofre seg i første del av løpet. Derimot blir det full gass siste 1000 meter. I dette løpet har Kolnes 2-Gretzky Boko. Som riktignok står ugunstig inne i løpet, men vant 3 løp i fjor og Kolnes tar nok ikke med denne som reisefølge til de 2 andre. 1-Creek's Brave er i mine øyne første utfordrer . Tillegg i varmblodsløp er skumle saker, men når distansen er så lang vil ikke tillegg telle så mye. Æ er usikker på distanse evnen til 40 meters hestene. Æ trur 10-The Last Ticket har best forutsetninger her, men også 8-Jaccaroo trur æ makter distansen. Og i mellom på 20 meter tillegg står 7-My Dream Come True. 11-Baritron må alltid regnes.

6: Spenningen ligger i om 14-Villmira klarer å hente inn 80 meter. Æ tror faktisk at såfremt hun får rette løpet så kan det gå. Men 2-Lauvås Emma er en hard nøtt og 8-Mireldine ser ut til å ha fått en ny vår etter at damene overtok tømmeføringen. Beklage Mia . Æ har gitt dæ opp. Galoppene kommer som ett brev på posten . Æ snakker selvfølgelig om 7-Mia Melis. 4-Gjerv Prinsessa har etterhvert begynt å holde lengre inn. Hvis hun før holdt til 100 meter før mål så ser det ut som hun nå holder til 20-30 meter før mål. 11-Hammerstjerna har utviklet seg kolossalt i år. Langsiktig og tålmodig arbeid lønner seg. Dette er ett flott hoppeløp med mange vinnerkandidater .

Så kommer beskjeden om at det er slutt for Valley Ivan. John Einar Theodorsens kjempe. Du verden hvor vi kommer til å savne Ivan. Med sitt pågangsmot, sin styrke, sin fighter innstilling. Ikke redd for noen konkurrenter. Han gikk i nærkamp med de aller beste og klarte seg meget godt. Alle på Leangen og Landet Rundt (kjenner du igjen uttrykket ?) ønsker at du får nyte ditt otium i mange år enda.

Gimma

"Kikker'nbakgardina"