Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimma's råe søndag 20. april 2014

Å hei å hei å hå, å hei å hå du godeste Thor Va Bene. Så du hesten vårres ? Perfekt. Perfekt både av hest og kusk. Jomar balanserte han godt i første sving, og la seg til rette i tredje utvendig. Æ trudd kanskje ikke han nådd frem i tide, men Jomar hadde kontrollen. Super spurt, elegant og kontrollert seier. Og no på søndag er det Kick Off kl. 1745 med boller og brus i mormors hus, og pølser og is, og mere til. Jomar skal ta med Thor på publikumsplass, og Erik å æ og 998 andre skal klappe og pusse og nusse og susse.
Også kom Helgenen frem som vi sang i gamle dager. Og d.v.s. at snart kommer Gimma's gullige tips. Æ bommet bare på Caltina Va Bene sist. Og det overrasket mæ stort. Caltina Va Bene var en helt annen hest no enn sist. Men skitt au, la den stussen stå no. Æ e i kjempeform, har aldri følt mæ i bedre tipsform. Koss likt du Synjo Star som banker da? Ja da, ja da, no kjæm æ snart til tipsene. Bare glæ dæ. Æ tippe både V65 og V4 i dag, som en spesiell service bare for dæ.


4-Svorkmin startet bare 4 ganger i fjor med 2 seire som resultat. Så dette er en vinnerhest. Æ innrømme gladelig at det var vanskelig å finne en troverdig banker denne gang. Men æ lar det stå til. 4-Svorkmin blir mitt bankerforslag i V65-5
I V65-1 er det mange som lanserer 9-Pilgrims Power som banker. Det tørr itj æ. Det er flere forhold som gjør det, men æ må gardere.
V65-2 er et løp som må garderes godt. Æ nevner noen som må være med. 3-Bottem Viktor, 4-Durgrosa , 7-Sørengjo og 10-Mankell
Ungdomsløp er spennende saker. I 3. avd. stoler jeg først og fremst på kuskene. 4-Extol's Happy, 3-Master Mick T.H., 6-Creek's Beauty må med.
1-Staro Gardenia kan også brukes som banker. Æ gjør det i V65 for å spare dæ for noen grunker.

V65-6:
Olaf Blekkans Æresløp. Ja æ minnes Olaf. En herlig fighter. Han koinn kjøre hest. Og dette med at eplet ikke faller langt fra stammen det kan du sjå såfremt du kikker på Jomar i dag. Jomar i dag? Nei det e sant, han var jo slem gutt for noen løpsdager siden, og får kun holde i Thor i dag. Men tilbake til Olaf. Han kunne kjøre hest. Ingen tvil om det. Han var Leangens ubestridte kuskeener i de årene æ var stallgutt. Olaf fikk hestene til å yte det lille ekstra. Den historien du nå skal få høre må verifiseres av andre, men æ trur det var slik. (Æ var der sjøl) Men husken blir stadig forrveret. Men sånn husker æ hendelsen.
Olaf ledet med Røddisvana (trur æ) og bak i rygg lå gammel Erik'n (Garberg) med en frisk hest. Æ e så irritert på at æ ikke huske navnet på merra. Noen der ute må da kunne hjelpe mæ. Enn du da Sture? Den gangen kjørte kuskene med en lett skjermlue i draktfargene. (Æ trur hu var rosa)? I siste sving når det så ut som Røddisvana hadde gjort sitt så skjedde det noe. Plutselig for lua t Olaf av og direkte i fjeset til Garbergs hest som feilet omgående. I etterkant ble det diskutert kraftig i hesteringen og rundt omkring. Gammel Erik Garberg var ikke blid. Var det vinden som tok lua til Olaf? Eller var det tømmeføringen? Eller var det et "pek"? Røddisvana vant løpet. Olaf var en spissburr som vi sa på den tiden. I mine øyne en glad humoristisk type, men med store hestekunnskaper.


Æ sjer at ekspertene tipper 4-Sky Rocket. Ja, ja dem om det. Æ har en kjempeluring t dæ her. 10-Photoflyer. Har vært borte siden november, kommer ut i passende omgivelser. Tok fire seire i fjor, og blir ikke alltid passet på så godt. Men æ passe på for dæ. Det grønt. Sætt en pen strek over 10 og læn dæ tebake.
V4-4. Peace of Cake for 8-Pondus. Banker. Så du opphentingen hans sist? I 1.18- fart la han etter de andre og det luktet svidd av traktorhjulet til Erling Dyrendahl i IKEA svingen. Han måtte skifte hjulet og vurderer å sende regning på nytt hjul. Men han vet itj om han skal sende det til Arne Nilsen eller Sigmund Hansen? Det er mulig de to må spleise på hjulet.

I V4 har æ en meget god banker i Pondus, derfor garderer æ Svorkmin og Staro Gardena i V4       Smart hva?
Dette blir en toppen dag.


Her kjæm godsakene.
V65. kr. 600-
1: 1-4-6-8-9
2: 3-4-7-10
3: 3-4-5-6-9
4: 1-Staro Gardenia
5: 4-Svorkmin
6: 3-4-5-6-7-10

V4. kr. 224-
1. 1-5-9-10
2. 4-8-10-11
3. 1-3-4-5-6-7-10
4: 9-Pondus

Ka står igjen da. Å jo Steinar Albrigtsen med "The Way I Walk" Æ har fot. Enn du? Å du liker Ole Ivars og Jularbo? Ja da e toget gått for dæ. Hei då.

Gimma

"Spisisogpølsogbrustekrampentardæomsøndagen"