Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

 

Gimmas råe mandag 20.05. 2019.

I dag blir det en meget amputert Gimmas p.g.a. manglende bakgrunnstoff.    Men løpsdagen i dag virker så langt æ kan bedømme adskillig mere interressant en tidligere løpsdager i år .

 Men her kommer tipsene.

V65 tips   lite system  kr. 80-  stort  kr. 560-

 1:   5-7-10-12

2:   2-7-8-9-11

3:   8-10 / 5-9-13-14-15

4:   5-7 / 2-10

5:   2-Seaborn Photo

6.   2-Emo Nisjaløkken

 

5:   2-Seaborn Photo er en sjansebanker, men går han ut feilfritt så vinner han.

3:    8-Eik Odin atter engang eller 12- Lukas Rauen som gjør comeback ? Han har ikke startet siden før jul i fjor.

4:   Dagens mest spennende oppgjør . Æ er ikke sikker på at Jomar har valgt rett hest . Får 7-Remix tak i 5-Helle Spik inn i oppløpet kan dette bli ett meget severdig oppløp .

6:    2-Emo Nisjaløkken har mere å gå på og æ tror han holder unna for tilleggshestene . Han går nok like fort som disse .

V5 tips                kr.   384-

1:   2-5-7-10

2.   2-12

3.   2-8-13

4:   2-3-5-10

5:   4-5-6-10

 

V4 tips        kr.  240-

1:   2-3-4-6-7-10

2:   9-Fux Pride

3:   5-7-10-12

4:   2-7-8-9-11

 

Æ beklager dette var det æ fikk til i dag . Æ love (engelsk I Love You ) dæ å kom sterker igjen neste gang . inntil da ha en fortreffelig uke med mye snacks, godis, banan , elefantpropp, grønn te. en pose full av Sandefjord saus, en dose Angela Merkel, en hint av stekt stuegris og en liten desj med misunnelse, samt Kaptein kjeks med gauda ost på . Da skoill helga verra redda .

Gimma

"ILovetobeuntrue"

 

 

 

 

 

 

Gimma's råe mandag 13. mai 2019 :

Siste omgang satte en uslåelig bunnrekord i utbetaling for V65 utbetaling . Når æ sjer på programmet for 13. mai trur æ dessverre ikke det blir store utbetalinger denne gangen heller .
Løpene ser nesten ut som en blåkopi av forrige gang . Løpene er veldig gjennomsiktige og inneholder ganske enkle løsninger for halvparten av løpene . Som du vil se av mine tips så har æ råd til å løse dette med heldekk i noen løp . Til gjengjeld bruker æ banker i 3 løp innen V65 omgangen . Jada æ høre dæ sjø . Koffor æ ikke setter V65 hver gang? Svaret på det er jo at dette er ett spill og at man noen ganger bør ta noen sjanser for å forsøke å få inn hester som kan gi penger i potten. Slik som spillet og løpene går no så blir det for enkelt .
La oss få en nytenkning vedrørende løpsutskrivningen . Kanskje skjønnsmessig handicap, meetingstillegg, tidsløp, m.m.
Her kommer tipsene:

V65. tips. kr. 80- kr. 440-
1: 6-Baritron
2: 4-F. X. Fragola
3: 2-3-5-6 / alle
4: 7-Ådne Odin
5: 3-4-5-6-9
6: 4-6-9-11 / alle

V5: tips. kr. 240-
1: 7-Ådne Odin
2: 3-4-5-8-9
3: 1-4-5-6-9-11-
4: 3-Nordli Alma
5: Alle

Bankere:
1: 6-Baritron gjorde ett mektig inntrykk siste gang . Æ trur atter at han holder ut 7-Hope And Dreams og da tror æ at løpet er kjørt . Dette er ett løp som kun omhandler disse 2 hestene.

2: F. X. Fragola har imponert mæ 2 ganger på rad og får min tillit igjen. Den eneste æ sjer i mot er 8-Gabor B. R.

4: 7-Ådne Odin vinner sprett lett her . 6-Storm Odd blir hardest i mot . Han er ute på 1600 meter som nok er hans favorittdistanse , men Odin tar han nok ned på de siste 100 metrene .

3;   Æ har mest tru på 6-Idjervenmed 3-Baus Spiksøn på lur såfremt kusken klarer av'n - På det store forslaget får alle sjansen .

5;  Mest tru på 4-Flying On Line og 5-Likeawalkinthepark.

6;   9-Roxy Lady og 6-Marino D. V. skiller seg ut her. Her tar æ også med alle på det store forslaget . 

Lørdag 4. mai var æ dommer ved 2 års rekrutten på Orkdal Tråvpark. Kordan æ var kvalifisert t det ? Ja det lurte æ på sjøl å . Vi var 5 dommere som var utplassert på forskjellige plasser rundt banen. Det var høyverdige folk der som bl.a. Jostein Rekstad og Arne Nilsen .
Det vi skulle observere og dømme var 2 åringens bevegelser, oppførsel i felt, volting sammen med andre, utstråling og gemytt bl.a.
Æ må si at æ ble imponert over disse ferske nye stjernene på travets himmel . Alle som en oppførte seg eksemplarisk, med noen små avvik som gjorde at vi kunne sette litt forskjellige poeng på de forskjellige 2 åringene .
Etterpå møttes vi for å fastsette hvilke som var de beste innen hver rase. Til at vi var 5 forskjellige dommere var resultatene hver enkelt kom frem til forbausende like . Vi var enig om at blant kaldblodsene var det Tverdals Trippel med eier Harald Gunnesmo som ble den beste 2 åringen . Blant varmblodshestene gikk Ann's Prince T med eier Terje Rostad seirende ut . Begge disse hestene var meget gode representanter for sine raser . Etterpå fikk dommerne lappskaus med tyttebærsyltetøy og Mors hjemmebakte flatbrød til .
Blant Orkdalingene var det delte meninger om den nye toto banen skulle legges til Orkdal . Noen mente det ville gå utover det gode lokalmiljøet som eksisterte i dag . Mens de som var for ny bane så ingen begrensninger på noen ting, men bare positive ting som man kunne utnytte ved at hovedbanen for Midt Norge ble lagt til Orkdal.
Time Will show . Det er engelsk og betyr " Tiden står stille. "
Alltid trivelig å komme til Orkdalen .

På Leangen på løpsdagene har æ fått hint om hørselen min. Det er mange innom bordet til Erik og mæ i løpet av en løpsdag . Og etterhvert har folk kommentert at æ veldig ofte spør " Hææ, ka sa du ?" Tilslutt så var det en av mine trofaste kompiser som sa t mæ : "Arngrim . Du hører fryktelig dårlig. Du deltar nesten ikke i samtalen uten å spørre : " Hæ ka sa du ?"
Likedan på våre oldboys treff på City'n . Der å sett æ å spør opp og opp . Det e for jævlig. Æ blir jo t slutt utfrøsse, sjøl om det er æ som sett opp V75 bongen .
Så i går torsdag var den store dagen kommet . Æ hadd time til legen. Først var æ inn til legen og fremførte mitt ærend . Så bar det inn til headsett og beskjed om å trykke på knappen hver gang æ hørt en lyd inni øran . Så gikk assistent ut etter å ha fortalt mæ at når æ hørt Pling Plang så var æ ferdig . Men etter en stund kjente æ på panikken . Æ hørt ikke en lyd . Ikke en jævla lyd . Plutselig så syntes æ at æ hørt ett bite lite ul. Æ trøkt på knappen som en galning. Så ble det bom stilt igjen. Resten av testen ble en sann pine . Æ trudde aldri at sluttsignal skulle komme . Men tilslutt lød Pling Plang. Og æ trakk ett lettelsens sukk . Så kom venninna inn og kikket på skjermen og begynte å flire å riste på hodet . Så sa æ : " E det dårlig ?" " Ja det kan vi trykt si " sa a og måtte gå ut av rommet med latterkrampe . Deretter bar det inn te doktoren som også satt og gliste og sa : "Nei dette var dårlig Arngrim . Men no skal vi rett opp dette . Fatt mot . Du e jo tross alt heldig at du har noen kompiser og buddiser som ikke har forlatt dæ."
Så no går æ å vente på høreapparat .
Dægger'n pass dæ ! Æ kjem t å hør alt æ itj skal høre å !

Gimma
"Hæææ , sa du nå..?"

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 6.mai 2019:

V65 tips : kr. 128- kr. 800-
1: 2-Seaborn Photo / 5-7-12
2: 1-2-4-9
3: 2-3-5-8-9
4: 3-6-7-9-11
5: 3-Bestbyarsenal
6: 5-9

V5 tips : kr. 200-
1: 3-6-7-9-11
2: 3-Bestbyarsenal
3: 5-9
4: 3-4-5-6-9
5: 1-4-5-6

V4 tips: kr. 160-
1: 3-6-7-11
2: 1-5-7-9-12
3: 2-Seaborn Photo
4: 1-2-4-9

V65 omtale :

Hovedbanker blir 3-Bestbyarsenal i 5. avd. Han var ikke som best i sitt comeback 18. 'mars, men når han nå kommer ut så tror jeg ingen rår på han . Han har slått disse hestene flere ganger . De som kan true han må være 4-Federal Crown og 12-Creek's Survivor .

1: På det det minste forslaget holder jeg 2-Seaborn Photo som banker . 5-Chef Superb er for ustabil til å stole på . Her tror æ Seaborn leder rundt om . 7-Bruno Marsh og 12-Five Stara Genjus er førsteutfordrer ,

2: 2-Gikling Leodin blir stor favoritt og banker til mange .
Æ garderer med 4-IL Jerven . Men også 1-Trøndern og spesielt 9-Kolnes Brit kan stelle i stand trøbbel favorittfilm her .

3: Æ setter 2-Kemp Classic først på linjen . Så har æ en spesiell forkjærlighet for 5-My Name Is Prince og 9-Garbor B.R. Disse 2 må i allefall være med .

4: 3-Creek's Superline og 7-Fidji Rags er mine første bud her .
9-Folsom Line skal heller ikke under undervurderes .

6: Her skal det holde med 5-Alma Prins og 09-Eik Odin . Noen vil nok bruke 5-Alma Prins som banker, men undervurder aldri Eik Odin

Forrige gang var det Baritron som imponerte . Sist slo Crackajack til med Amanda Robertson ved tømmene . Rolig avventende i 1500 meter deretter skrudde hun på overdriveren . Du verden for en kraftig og stilfull  herremann han er . Herlig å se Crackajack . Andre orkdalinginger som har fart på sine firbente venner er Monica og Torkill Steinshaug. Denne gang med 3 års hoppa Vicky Vici . Flott hoppe . Hr. Ford kom tidlig til tet og etterpå bare økte han hele veien . Bokli Teddy og Helene Kolle var helt suverene i monteløpet . 

Æ har lovt mæ sjøl og aldri begynne å didkutere politikk her på dette forumet .Men unnskyld Siv Jensen når æ hører du sier at Frp er Bompengeaktivistenes beste venner , da må æ storflir. Æ vet at du proklamerte at når dere kom i regjering skulle bompengene bort. Du har nå sittet som finansminister i 6 år og Frp har hatt samferdselsministeren i flere år så hvorfor har du ikke fått gjort noe?

Makt korumperer . Nå ror hele Frp så det fosser rundt båten, men Siv det er forsent . Aldri mer .

No har æ drete på draget . Æ vet det . Men æ prøve å rett det opp med følgende

Ap er blitt som lederen. Fargeløs og feig . (spesielt i Malvik saken.)   Sp særinterresse partiet som ikke vil vite av hesten mere , uansett hvor god venn han har vært . Malvik SP viste sitt sanne ansikt i travbanesaken. Kr.f. og Venstre er 2 mini partier som sammen med 100 andre politikere ville ha hatt 1 og 3 menn blant alle .  SV Akademikerpartiet som leker med arbeiderklassen . Rødt med Moksnes som Mini Mao. Han trur æ faktisk på. Ka si du ? At æ burde stemt Pensjonistpartiet ? Dem er jo værre en SP med sine særinterresser.  Høyre "Å gid finnes det slike mennesker i dag da ?" etter å ha sett travløp på Leangen .

Gimma

"Snartorkdaling"

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimma's råe mandag 29.04.19.
kr. 30- / kr. 1024-

1: 10-Crackajack / 5-6-9
2: 4-F. X. Fragola
3: 1-7-8 / alle
4: 6-10 / 2-3
5: 4-6-7-9-10 / 1-4-8
6: 2-Electron

V5: kr. 72-
1: 6-10
2: 1-6-7-8-9-10
3: 2-Electron
4: 3-6
5: 3-5-8

Dette er jo Gimma's råe og derfor satser æ på 3 bankere på det minste forslaget , men bare to på det største forslaget .
Mine to hovedbankere kommer i V65-2 og avd. 6
2: Måten F. X. Fragola vant på sist var så overbevisende at æ ikke nøler med å la henne få bankertilliten . Hun suser til tet og følger nok samme oppskrift som sist . Tet fra start til mål . Hardest i mot blir 8-Haley B. R. , og 3-Eclar Sisu

6: 2-Electron står smørfint inne . Det eneste minuset er voltestart og spor 2
Selv med bare 2 hester på strek kan det by på problemer for favoritten .
Med 3-Roxy Lady er det bare nesten så og si hver gang . Men engang må hun jo lykkes . 5-Synjo Danseuse er den neste på lista for å overta om favoritten skulle rote seg bort .

1: 10-Crackajack er jo stor favoritt og med rette . Men æ garderer på det store forslaget, rett og slett i håp om få inn en skrell . 5-Gjølmes Caviar burde duge her, likedan 6-Quick Tilly . 9-Fernando er også en meget duganes gamp .

3: Vi har en mengde gode 3 åringer i år . På det store forslaget får alle sjansen. Men hovedtrioen er 1-Golden Dream M. E., 7-Gaia Barsk og 8-Gliding Sun .

4: Her mener æ bestemt det holder med 6-Frøyspik Jr. og 10-Tverdals Megalopp . Sistnevnte er ei artig dame . Hun springer med hode rett frem faktisk litt bøyd nedover og kommer hun først til tet slipper hun den nødig . Men på det store forslaget tar æ med nr. 2-Bjørlikajsa og 3-Jåra Blessen .

5: Mest tro har æ på 9-Modin og 10-Rebekka . Men også 7-Hammerstjerna og 6-Mireldine må passes .

E du klar over at den varmen vi har no skyldes Sahara ? Vet du hva Sahara er ? Det er verdens største ørken . Sand så langt øye og kikkerten kan se . Og vet du hva som har ført Saharavarmen hit ? Vind min kjære Watson, vind . Så mitt spørsmål til deg blir følgende . Hva fører dette med seg ?

Akkurat ja ! Sand ! Æ satt på verandaen i ettermiddag og leste i TGN og ante fred og ingen fare . Så skulle æ bla om i bladet og kjente ett tynt sandlag over hele hånda . Ka trur du det va ? Sand fra Sahara . E ikke det fantastisk ? Æ tenkt æ ska stikke innom NTNU og fortelle ka æ oppdaga, og kanskje blir æ tilbudt en stilling i det nye campus . Ka sa æ CAMPUS ! Vet du ka det betyr ? Adressa brukte de 7 første sidene på det i dagens avis . Adressa har 3 hovedsaker hver dag . Det er CAMPUS og NTNU , det er de nye Metrobussene , og det er handelen i Midtbyen. Der har du hovedsakene til Adressa . Gørr kjedelig . Har du også lagt merke til at alle avisene og mediene sier stort sett det samme . Det som er politisk korrekt . Enten det er VG, NRK Aftenposten eller Dagbladet så dilter de i hælene på Erna og litt på Støre .

Men tilbake til Sahara sanden og vinden . Er det ikke fantastisk ? Kan æ bli nominert til Nobels Fredspris ?

Hva husker æ best fra siste løpsdag ? Det må bli Baritron - Som skutt ut av en kanon fra start . svarte lett opp Ticket'n og spurtet i fra på oppløpet . Deretter 3 årige Nordli Alma mot Lesja Intens . Alma gikk 30.0 men måtte se seg slått  av Lesja'n . 
Ådne Odin gjorde ett mektig Inntrykk . Under Veronikas stødige tømmeføring la han alle på rygg inn i oppløpet . Mona Gåsbakk som er hingsteholder fortalte meg at han i tillegg er den snilleste avlshingsten hun noen gang har hatt . Ja hun fortalte det til meg , bare meg altså.

En 3 dobbelt Steinshaug fikk vi i 5.løp med Miss Tanic som vinner foran Welldone Wilma og Five Star Genius . Eik Odin var atter en stødig vinner .

Husk å nominere rett kvinne eller mann til Nobels fredspris i år da .

Gimma .
"Mannensomoppdagetsanden."

 

 

 

 

 

 

 

Gimma's råe søndag 21.april 2019 :


P.g.a påsken blir det denne gangen bare tips i Gimma's råe .
Som dere vil se har jeg svenske 11-Notch som banker i 5.avd . og på det lille forslaget tror æ at 1-Helle Spik vinner . Hesten blir bare bedre og bedre og stødigere og stødigere . 11-Jærvsørappen er for usikker og for lite kampvillig for tiden til å stole på .

V65 tips. kr. 120- / kr. 960-
1: 3-Baritron /- 5
2: 5-8-13-14
3: 1-2-3-8-9-10
4: 1-2-6-7-12
5: 11-Notch
6: 1-Helle Spik / 10

V5: kr. 400-
1: 1-2-6-7-12
2: 3-8-11-12
3: 1-Helle Spik
4: 5-6-11-12
5: 5-6-7-11-12

V4: kr. 64-
1: 3-6-7-8
2: 10-Nordli Alma
3: 3-5
4: 5-8-13-14

Vi hadde en flott V75 dag sist med flere gode vinnere og mange favoritter . Mine tips var vell så der .., mendu swom hadde motet til å bruke Always On Time som banker mot den store favoritten fikk kanskje valuta for pengene.

Beste prestasjoner:

Helle Spik

Always On Time

Brenne Blissi

Trø Hera

Umaticaya

Royal Winner

Gimma

"Godpåskefrasuttekoppen"