Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimmas råe mandag 1. mars 2021

Æ starter med V65 tips :   kr. 28- /     kr. 560-

1:  4-Bleke Silver / 1-2-7-8

2:   2-Kolbu Kæsj / 2-4-6

3:   1-7-10-11

4:   9-S.K.`S Bukefalos

5:   7-R. M. G. Lady In Red

6:   1-2-3-5-7-8-9

2  hovedbankere og 2 bankere på litjforslaget . Rebussene har jo vært forholdsvis lett å løse i omgangene i år med unntak av en omgang . Som sagt har Anders og æ spilt etter en ren V6 de siste gangene, dvs. æ har bassa mæ ut slik at det har blitt V65 lell. De 2 hovedbankerne i dag er av det Gimma råe slaget . Men det var ikke mange av dere som hadde motet til å spille banker på Il Jerven sist . Men han beviste at han gikk til mål . Æ har mest tru på 7-R. M. G. Lady In Red i 5.Avd. Hun er disse konkurrentene overlegen uten noe uhell eller galopp underveis . Banker . I mot først  5-Acers Beauty og 6-Panama Rags

4:   S.K.'S Bukefalos banker i mangel av noe bedre . Han har Ett gunstig utgangspunkt grunnlagsmessig , men han er vell ingen stor vinnerhest ? Men motstanden er absolutt overkommelig med unntatt av 8-Storm Fax som er en voksen motstander .

må ta med V5-5: Min favoritt her er 6-L. J. 'S Hedda og 3-Carillo I. V.

1: 4-Bleke Silver er klar favoritt , men han er ikke ut på sin beste distanse. Det er derimot 2-Jan Livar . Men hans opptreden sist var svak. Også 1-Holene Stjernen kan blande seg inn .

2:   8-Kolbu Kæsjblir stor favoritt . Mitt kjennskap til han er dårlig men han har en enestående statistikk og vinner løp på innt og utgående pust . Men Mjøen hestene 4-Borkmira og 6-Kashmir må ikke regnes bort her .

3:   10-Hynne Prinsen har vi ikke sett bunnen i enda . Og det samme gjelder for såvidt 11-Mini Jerven. Og så er det 7-Hauk Viktor med 4 starter og 2 seire i bagasjen .i

6:   9-Gjerv Mohita blir klar favoritt  , men her har vi råd til å ta med litt flere og blant dem er nok 7-Buvoll Kos mitt drag . Svak sist usier du ? Ja da men no er distansen 500 meter kortere og med  1 løp i kroppen så trur æ det kan gå veien . 5-Grytting Knertenog 8-Skei Knerten hardest i mot .

I tillegg til Il Jerven syntes jeg MH Queen B løste sin første start perfekt . Svarte opp Belford Rags godt og tok en fortjent seier til familien Robertsen store jubel nede på tråkka .Juliana Rags forsvarte også favorittstemplet sitt med glans . Ninepoints Lover viste at det ikke var bare i monte han hadde det . Tidlig oppe utenfor lederen og siden bare brøytet han seg frem som en bulldoser . Arve Sjoner er en beskjeden kar . Men du verden hvor han tar for seg . Med 3 strake seirer viste han at den kommende kuskechampion fort heter Arve Sjoner .

I fortsettelsen av mine skammelige opptredener og ting æ skjemmes av kommer denne historien . Du har gjerne hørt den før . I de hine hårde ødager jobbet jeg i Sandgata fra jeg var 16 år til jeg var 20 år. Den gangen var det en kjent salmaker som het Aagård i Prinsens gate like ovenfor der Monte Cristo i sin tid lå . Nokka av seletøyet til'n Johan Wilmann trengte reparasjon og en dag sa han til meg : "Du Dimma, kan itj du ta med Nokka sælatøy t byen t'n Ålgård og levere inn t reparasjon ?" Jo selvfølgelig kunne han Gimma gjør det . Æ gjekk lystig hjem gjennom Myra skogen og kom forbi en kjempestor kålåker som hørte  til Gartneriet litt lenger oppi Brøsetvegen . Æ vet enda ikke den dag i dag som gikk av mæ, men plutselig så åpna æ byveskak med seletøyet og putta 2 kålhode oppi veska. Æ må innrøm at når æ nærma mæ gartneriet kjente at æ skalv litt i bukskanten . Ka i all verdens skinn og bein har æ foinne på tenkt æ ? Fra jGartneriet kom det 2 menn gående ganske hurtig ut alleen med kurs for mæ . Og før æ visst ordet av det var æ fanga inn og tatt med inn i Gartneriet . Æ rødma og skalv over hele kroppen . Æ ble avkrevd navn og adresse  og min fars navn og arbeidsplass. Kålhauan gikk selvfølgelig tapt og gartneren varsla om at han skill varsle far min hvilken liten forbryterspire han hadde satt til verden . Æ luska skamfull hjem og venta etter hvert kjeft når sjøl'n kom hjem, men hørt aldri nå.

Sæletøyet ? Ja da det vart levert og fiksa dagen etterpå .

Gimma

"Forbryterspireinspe"