DNT verdsetter hesteeierne

Skrevet av Richard Ekhaugen,  19.12.2013
Artikkelbilde
DNT lanserer "Månedens hesteeier" i 2014. Foto: Hesteguiden.com.

Nå kan du fremme forslag til "Månedens hesteeier". DNT lanserer nyskapningen i 2014.

Månedens hesteeier trenger ikke være personen bak hesten som vinner flest løp eller kjører inn mest penger. DNT ønsker å dele ut heder til positive og glade hesteeiere. Bakgrunnen for nyvinningen er arbeidet som i sin tid ble startet i "Prosjekt Arrangement". Nomineringsskjema finner du i bunnen av denne artikkelen.

Hesteeieren endelig i sentrum
- Gruppen som stod bak "Prosjekt Arrangement" la vekt på hvor viktig det er å sette hesteeieren i sentrum, blant annet gjennom seiersintervjuer, gavepremier og blomster. DNT kårer i dag både "Årets travlag" og "Årets ildsjel", det er på tide at hesteeieren også kommer i sentrum, forklarer organisasjonssjef Tore Kristiansen om bakgrunnen for innstilftelsen av utmerkelsen.

Må være travlagsmedlem
DNT ønkser at flest mulig bidrar til å fremme forslag til kandidater hver måned. Det eneste kravet som settes, er at den nominerte må være medlem i et travlag og ha betalt kontingent. Forslagene sendes inn senest den 5. i hver måned, og på www.travsport.no vil du finne et eget nominasjonsskjema. En jury bestående av Equus journalist Even Elvenes, assisterende sportssjef Jan-Inge Ringen og IMGs Hans Kristian Skubberud vil foreta den endelige utvelgelsen.

- Anerkjennelse
 – Vi håper utmerkelsen vil være en oppmuntring og anerkjennelse for hesteeieren. Premien er et innrammet diplom med DNTs emblem, og den vil bli delt ut på vedkommenes hjemmebane under en løpsdag. Produksjonsselskapet IMG vil også gjøre et intervju med vinneren, og dette vil bli kringkastet innad i travsporten, forteller Kristiansen.

Første nominering 5.februar
Det er viktig å merke seg første nomineringsfrist, som er 5.februar. Denne nominasjonen tar for seg januar måned.
- Nå håper vi at mange vil sende inn sine forslag og nominere gode kandidater, avslutter Tore Kristiansen-

Nomineringsskjema kan lastes ned her

Se samtlige vinnere her