Trønderske fremganger i utlandet

Skrevet av Robert Jakobsen,  01.09.2008

Den siste helgen i august ble en fin helg for trønderskeide hester, både i Sverige og USA.

 

På Bergsåker kjørte de sin store Sundsvall Open Trot helg, og fredagskvelden ble avsluttet med et forsøk i Dubbelcupen. Løpet ble vunnet av Bleke Kongen og Noralf P. Brækken etter en sterk avslutning. Vinnertiden ble 25.6 og Bleke Kongen fikk 40.000 svenske kroner for seieren

I de to innledende løpene på lørdag ble det norske seirer. Først ut var Trønder Svarten, som tross galopp, vant finalen i Dubbelcupen for Roger N Olsson. Vinnertiden ble 27.7v/2140. Nordli Svarten-sønnen betalte drøye fem i vinnerodds til sine tilhengere. Førstepremien i løpet var på 100 000 svenske kroner. Stall Trøndersvarten med base i Heimdal eier 6-åringen.

Storseier til Munkhaugen/Lunde
Trønderne gjør det sterkt som hesteeiere i Nord-Amerika om dagen. Bare timer etter at trøndereide Clerk Magistrate ble tredje på 09.1 i World Trotting Derby i Du Quoin, slo Nils Munkhaugen fra Melhus til som eier av 3-åringen Smoking Gun (e Yankee Glide). I Simcoe Stakes vant den Harald Lunde-trente 3-åringen på 12.4 for Luc Ouellette og fikk med seg 350 000 kroner for seieren.
 
Smoking Gun har gjennomført en flott sesong for Harald Lunde. Tidligere i sommer vant han Connors Memorial på Hazel Park i Detroit. Nå var det klart for avdelingsseier i Simcoe Stakes på hjemmebanen Mohawk. Luc Ouellette lot Smoking Gun lifte med i det bare seks hester store feltet. Da angrepet ble satt inn på oppløpet, avsluttet Smoking Gun best av alle til seier.

Det ble norsk dobbeltseier i løpet da Ely Rishaug Iversens Don Giovanni (e Yankee Glide) ble annen for Jack Moiseyev. Anders Wolden har reist hjem til Norge og ny trener er en herre ved navn Fisher. De kanadiske listene opererer ikke med fornavn på ham! Trond Smedshammer var også med i løpet med Viking Defender, men det ble galopp fra start.