Jærvsøfaks - tidenes kaldblodtraver på Leangen mandag 26. oktober!

Skrevet av Robert Jakobsen,  20.10.2009
Artikkelbilde

Mandag 26. oktober bør ALLE travsportinteressert kjenne sin besøkelsestid. Da kommer nemlig selveste Jærvsøfaks på besøk! Dette er siste sjanse til å se verdens gjennom tidene beste kaldblodshest i banen...

Jærvsøfaks – tidenes kaldblodstraver!

Leangen Travbane er glade og stolte av å kunne ønske Jærvsøfaks og hans faste følgesvenn Jan-Olov Persson velkommen til det som med all sannsynlighet er ekvipasjens siste start på norsk jord.

Leangens publikum har hatt gleden av å oppleve dette vidunderet ved flere anledninger.
11 starter har Faksen gjort på Leangen opp gjennom årene, og han vet ikke hva det vil si å tape løp her. Men det gjelder jo stort sett alle steder denne hesten har startet…
198 seire på 230 starter og over 18 millioner kroner innkjørt – kommer vi noensinne til å se slike tall for en hest igjen?

I tillegg til å være et unikum i løpsbanen og en fryd for øyet, har Jærvsøfaks allerede satt dype spor etter seg i kaldblodsavlen, og det er ingen grunn til å tro annet enn at disse sporene bare blir dypere og dypere i årene som kommer. Man kan trygt si at blandingen av godt trønderblod gjennom Trollfaks  (e. Troll Jahn u. Reitlisa)og svenske Jærvsø Anna har satt evige spor i kaldblodssporten.

Vi håper det trønderske travpublikummet møter opp i stort antall for å takke en helt spesiell hest for mange flotte opplevelser og oppfordrer ALLE til å komme på tråkka før, under og etter dette løpet.

Vi ønsker Jærvsøfaks hjertelig velkommen til Leangen travbane!


Robert Jakobsen
sportssjef