Ubeseiret kjempeløfte og Blekkans Derby-duo er i rute

Skrevet av Robert Jakobsen,  20.04.2010
Artikkelbilde

Mandagens kjøring på Leangen brakte oss mange flotte prestasjoner. Ubeseirede Frakast fikk sin "stolpe" med sin femte strake seier, og Jomar Blekkans Derbykandidater, Thai Olympic og Riverside Royal viste at de er i rute.

Frakast måtte gå den tunge veien i dødens, men var likevel enerådende i sluttfasen. Denne hesten kan bli en klasseklatrer av de sjeldne og seiersrekken kan bli riktig lang...

Riverside Royal viste stor styrke da han dro unna i temmelig stramt tempo hele veien over Derbydistansen. Vinnertiden ble 16,8. Bagpipe gjorde i samme løp en oppløftende årsdebut og ble toer etter startgalopp.

Thai Olympic avventet med angrepet til siste bortre og han bare skylte rundt konkurrentene mot siste sving. Det gikk styggfort siste 500 meterne og denne hesten er i flott form! Det kan bli mye moro med Blekkanduoen og Bagpipe i 4-årsløpene utover sommeren og høsten.

Scott W.L. viste at han blir å regne med i 3-årstopen med en enkel og sterk seier på 17,6 /2160 m.

Creek's Tamina vant på 14,0 på en, ifølge kusken, ikke alt for god dag. Og Juni Gull tok en fin seier i Konrad Eidsmos Æresløp.

En flott løpsdag på Leangen, og med så mange gode prestasjoner av unge, fremadstormende travere ser fremtiden for trøndersk travsport unektelig lysere og lysere ut...