46 millioner til en heldig spiller!

Skrevet av Robert Jakobsen,  03.12.2011
Artikkelbilde

Leangen viste seg igjen som banen for de store utbetalinger, da historiens tredje største gevinst var et faktum - over 46 millioner!

Hjemmehestene Nuskat, Eng Glupa og Frakast vant alle sine løp, og trønderskeide Fellowchip G.T. vant også sitt løp og gjorde det hele til en flott trøndersk dag på Leangen.

Sakset fra www.rikstoto.no:

Bedre dess lenger distansen er; Relax Jet tok seg av K.N. Stensruds Æresløp på Leangen lørdag.

V75 Leangen: Sigbjørn Kolnes hadde en toppdag på Leangen lørdag. Relax Jet og Movie Q.C. tok seg av de to avsluttende V75-løpene og sørget for 200 000 kroner inn på stallen.

12 Movie Q.C. har lagt en fenomenal sesong bak seg med ni seire på 15 forsøk og nesten en halv million kroner innkjørt. Lørdag slo hun til igjen. Fra posisjonen utvendig lederen slugget hoppa seg inn til seier i V75-avslutningen og vant samtidig DNTs Hoppeserie sammenlagt. Vinnertiden ble 1.16,9/2180 meter. For trener Sigbjørn Kolnes ble det en stor dag, da Relax Jet vant K.N. Stensruds Æresløp.

Det finnes mange milslukergener i kroppen til 9 Relax Jet. Lørdag fikk han bruk for hvert eneste fiber av styrke da han på imponerende vis tok seg av K.N. Stensruds Æresløp på Leangen. Lars Anvar Kolle forlot køplassen med drøye 1600 meter igjen til mål og tok plass utvendig for ledende 1 French Destiny. Rundt den siste svingen ble farten skrudd opp, og 14 Sweet Case krøp ut i ryggen på Relax Jet. Kolle tok opp, tok opp, tittet og tok opp. Likevel kom åpningen for Sweet Case på innsiden med 150 meter igjen til mål. Kroppsspråket til Kolle var det imidlertid umulig å feiltolke, han hadde full kontroll. 4 Lucky Gold avsluttet strålende ute i banen og ble annen, mens Sweet Case holdt sin fart og ble tredje. Vinnertiden ble 1.18,2/2660 meter.

- Relax Jet var ute på rett distanse i dag, og det har vært planlagt lenge at han skulle starte her. Vi hadde litt ambisjoner i dag. Hesten tåler å gjøre jobben selv og går alltid til mål. Det var aldri noen fare oppunder mål, fortalte vinnerkusken på seremoniplass.

Vant tross punktering
V75-1:
Til tross for at han fikk bestemme i 1.15-fart der fremme underveis var det så vidt båten bar for 3 Espresso. Favoritten 2 C.C. Seventy Five kastet seg i galopp på den første langsiden, men leverte siden en svett opphenting til tredje, ingen fare med formen med andre ord. Frode Husbyn kastet loss med 4 Bagpipe i den siste svingen, og nedover oppløpet nærmet hjemmeekvipasjen seg meter for meter. Det lange oppløpet på Leangen ble likevel litt for kort, og Lars Anvar Kolle kunne puste lettet ut og tørke svetten under hjelmen.


- Teten var min på direkten, men vi punkterte etter 50 meter - da trodde jeg det skulle bli langt til mål. Heldigvis trillet hjulet hele veien, og jeg prøvde å sitte på den andre siden der det var luft i hjulet. Jeg vet at Bagpipe har fine avslutninger å by, og Leangen-oppløpet var ekstra langt i dag, smilte Kolle etter løpet.
- C.C. Seventy Five gikk og skiftet og fant ikke helt rytmen. I tillegg er han litt redd for sprut, han har gjort slik før også. Jeg tror det var seieren som glapp, fastslo Olav Mikkelborg.

Sjokket!
V
75-2:
Så kom sjokket! Han satt godt innelukket i fjerdepar innvendig underveis, Frank Westberg, men på merksnodig vis fikk han lirket ut 109-oddseren 7 Nuskat fra rygger, og nådde frem til seier i det siste steget. 6 Atom Extra hadde ledet løpet de siste 1500 meterne og passerte kilometeren på 1.31,5. Nedover oppløpet fikk imidlertid Gunnar Austevoll aldri sluppet av vallaken som hang voldsomt på en tom, og seieren glapp. 8 Even Oliver kom i mellom og ble tredje. Vinnertiden ble 1.30,2/2160 meter.


- Jeg hadde valget om å gå ut i andrespor på siste langside, men jeg så at den i dødens slet. Nå ble det riktig og vi kom ut da den feilet. Eieren har satt henne i stand og gjort noen utstyrsforandringer som slo ordentlig godt ut, fortalte Frank Westberg på seremoniplass.

Favoritt som innfridde
V75-3:
Favorittseier, men hva hadde skjedd dersom ikke 1 Jærvsø Ole ikke hadde galoppert tidlig på oppløpet? 4 Frakast tok hånd om føringen direkte, men Tom Erik Solberg kjørte overrumplingstaktikk med 1100 meter igjen til mål og sendte Jærvsø Ole til tet. Rundt den siste svingen var det tydelig hvilke som var de to beste hestene i feltet, og de to favorittene forlot konkurrentene. Da Edvard Kristiansen løftet ut Frakast tidlig på oppløpet, forsvarte altså nestfavoritten seg med galopp. Kristiansen kunne dermed vinke fornøyd til publikum med 50 meter igjen til mål og sørge for ro i favorittspillerrekkene. Jærvsø Ole fant travet og ble like klar toer, mens 3 Herwig la beslag på tredjeplassen. Vinnertiden ble 1.27,7/2140 meter.


- Det var veldig perfekt at vi fikk drahjelp rundt svingen her, da pleier han å ta en siesta. Jeg tror Frakast hadde vunnet uansett og Jærvsø Ole ikke hadde galoppert, jeg hadde draskylappene igjen og han var på hugget i dag, fortalte Edvard Kristiansen.

V75-4:
Det så ut til bli dobbel hjemmeseier rundt den siste svingen da 1 K.L.M. Thunderadam skaffet seg lengden til utvendige 2 Fellowchip G.T., men den lille, effektive trønderen i tet fant distansen sammen med en 1.14-åpning i beina for tøff. I stedet var det Frode Hamre som kunne vise frem en annen solid trønderunghest i form av Nils Munkhaugen-eide Fellowchip G.T. Hamre sendte frem favoritten utvendig for lederen 1200 meter igjen, og på de siste meterne avgjorde den svarte hingsten på styrken. Trond Anderssen-trente 9 Ulixes fikk åpning fra lederryggen og tvang seg i mellom trønderhestene på premielisten. Vinnertiden ble 1.18,5a/2140 meter.


- Jeg ville helst ikke ha noe speedoppgjør, og i dag avgjorde han på styrken, konstaterte Frode Hamre etter løpet.

Kvalitetsforskjell
V75-5:
Det var stor, stor kvalitetsforskjell på hestene i V75-5, og til tross for at tempoet i løpet ikke var mye å skryte av, var hestene spredd nedover hele oppløpet da vinneren passerte mål. Atle Solhus klemte til med 7 Eng Glupa 1400 meter fra mål og fikk overta føringen fra 1 Even Scott. Opp utvendig kom etter hvert 4 Karisma, og de to hoppene skaffet seg lengder ned til de øvrige. Karisma rullet over i galopp da Gunnar Austevoll sendte henne i angrep tidlig på oppløpet, og veien til mål ble enkelt for Eng Glupa. Karisma fant travet og ble annen, mens 5 Røstadspretten knep tredjeplassen. Vinnertiden ble 1.31,7/2140 meter.


- Vi kjørte hele veien, for sikkerhets skyld. Hun er ikke stabil, men når hun ikke galopperer på første svingen er det mye enklere. Vi fikk litt press bitvis, men hun svarte opp greit, mente Atle Solhus.