Leangen - Østersund: 6-0

Skrevet av Robert Jakobsen,  19.04.2014
Artikkelbilde

Langfredag var det nok en gang tid for Landsdelskamper mellom Leangen og Østersund. Og hvilken fantastisk dag det ble for de Midt-Norske! 6-0 ble det til slutt, etter at begge ponniløpene, Landsdelskampene for varm og kald samt montékampen og damematchen var unnagjort!

Først ute var ponniene, og i A-klassen ble det en overraskende seier til Høgly Aster med Cathrine Dahle i sulkyen som senket rekorden sin til flotte 2.42,1

I B-klassen ble det er meget jevnt oppløp der Jatack, kjørt av Ida T. Stoum trakk det lengste strået foran Hubbe og Rakel Krabseth. Vinnertiden her ble 1.59,3.

Før Landelskampene for de store hestene tok til, rakk Aas Ylva (Atle Solhus) og Eie Buster (Ole Johnsen) ta en dobbeltseier i dagens andre løp. 33,1 ble vinnertiden og seieren var verdt 20.000 svenske kroner.

I montékampen ble det stort tempo på forestillingen fra start med svenske Sarah Lena foran og de norske godt fordelt bak. Til slutt var det Sylvia Azore og Hege S. Morken som stakk av med den gjeve seieren og 20.000 svenske kroner. Verdt å merke seg at alle de 5 norske fikk premie, dvs at 5 av 6 premier i løpet gikk til våre ekvipasjer!

Løpet etter var Landsdelskampen for de kalde og der dra Prins Tom avgårde i friskt tempo, med Krusen og Nordlirappen et lite stykke bak. På siste bortre hadde Prins Tom fått nok og Jomar Blekkan ga full gass med Nordlirappen som tok en enkel seier foran Krusen og godt avsluttende Pondus. Vinnertiden ble sterke 23,9 og seieren var verdt 40.000.

Tempo på løpet ble det i damematchen også, og når opplpet kom til syne var det med Ragnhild Bjørnbeth i hovedrollen bak On The Ball som avsluttet som en vind til overlegen seier.

Sist, men definitivt ikke minst, så kom Landsdelakampen for de varme. Og hvilken prestasjon vi fikk se! Juliano Rags dundret rundt konkurrentene og vant o overlegen stil, med draskylappene ubrukt på ny banerekord og ikke minst ny norsk rekord - 13,1 over 2160 meter voltestart. En prestasjon som virkelig var verdt de 40.000 kretsen rundt fikk for seieren!