Muscles Wiking B.R. «den hjemvendte sønn» tilbys til trønderske hoppe eiere for avl sesongen 2016

Skrevet av Robert Jakobsen,  25.01.2016
Artikkelbilde

Bak prosjektet står eier av hesten, Johnny Sørgård og Harald Kvåle, innehaver av Lauvåsen avlsstasjon! Begge med bred erfaring fra travsporten gjennom en årrekke.

For to år siden valgte Harald Kvåle å legge ned drifta av Lauvåsen avlsstasjon. Nå gjennoppstår avlsstasjonen og Harald Kvåle tilbyr stjernehingsten Muscles Wiking B.R. til trønderske hoppeeiere!! 

Lauvåsen avlsstasjon:

4.generasjons hingsteholder. Har hatt Championshingster - både kaldblods og varmblods. Han har drevet avlsstasjon i 17 år, som en av Norges største avlsstasjoner. Maks antall hopper pr sesong er 300. Hatt god drektighet, gjennomsnitt på 80 %. Satser på ungt blod i år med Muscles Wiking BR og Tomeld ØK.

 

«Da Johnny Sørgård ringte og spurte meg om jeg ville ha hingsten i avlstjeneste neste år, så kunne jeg bare ikke si nei. Jeg må innrømme at jeg har savnet avlsarbeidet etter at vi sluttet, sier Harald Kvåle. Og det er ikke noen hvilken som helst hingst Kvåle kan tilby hoppeeirne neste år. Som løpshest var Muscles Wiking B.R. noe av det mest talentfulle Norge har sett. Som treåring vant hesten både Kriteriet og Derby, sier Kvåle».

 

 

«Det blir veldig hyggelig og spennende å tilby Muscles Wiking B.R. til trønderske hoppeeiere for avl sesongen 2016, sier eier Johnny Sørgård. Når vi ser og hører hvordan avkommene presterer i banen  så langt vil det uten tvil være en tilvekst for norsk og trøndersk travsport.  Med den utsøkte og moderne stamme, og ikke minst prestasjoner i banen, bør dette være et meget godt valg. 

Vårt samarbeid med Lauvåsen avlsstasjon og Harald Kvåle var et lett valg når vi ser på den lange og gode historikken de kan vise til. Jeg gleder meg til dette svært spennende prosjektet, avslutter Johnny Sørgård.

 

«Sportssjef/DL på Leangen Travbane Robert Jakobsen ser svært mye positivt i «prosjektet» med egen hoppeserie for varmblods våren 2016. Det blir kjørt 3 innledende runder med finale 23. mai. Finalevinneren får et gratis sprang og føllavgift med Muscles Wiking B.R., som også vil være master i alle løpene i serien som går fra mars til mai».

 

« Utviklingssjef Per Jørgensen på Leangen Travbane er allerede i gang med å lage loddbøker, som vil bli utdelt gratis til alle som kommer på de tre innledne rundene. Det eneste du trenger å gjøre er å møte opp, skrive navn og telefonnummer på loddet sier Jørgensen. Vinneren som trekkes ut på finaledagen 23. mai får et sprang verdi kr. 20.000,- Men vinneren må være over 18 år, avslutter Jørgensen»