Informasjon til alle andelseiere i folkehesten Leangen

04.03.2016

Med bakgrunn i hendelsen på Leangen Travbane mandag kveld denne uken, der Leangens folkehest, Torpa Nils, i konkurranse/løpssammenheng utviste en adferd som satte menneskeliv i stor fare  – ble det raskt tatt et valg om at hesten ikke videre kunne bekle rollen som Leangen sin folkehest i konkurranseåret 2016.

Videre vurderinger av hestens skjebne er siden foretatt uavhengig av eierforhold, men er i sin helhet tuftet på en gjennomarbeidet risiko- og ansvarsvurdering der flere alternativer er gjennomgått samt at hestens historikk er kartlagt.

Leangen Travbane, folkehest-trener Jomar Blekkan, konkurransekomiteen for folkehesten i DNT samt representanter for Norsk Travtrenerforening stiller seg bak den beslutningen som nå er tatt.

 

Generelt sett så kan mange travere egne seg veldig bra til andre formål etter endt løpskarriere, men Torpa Nils har et såpass skarpt gemytt og med den opplevelsen «i bagasjen» som hesten opplevde mandag kveld – ønsker ikke Leangen Travbane / Folkehesten å påta seg det tyngende selgeransvaret det er å selge hesten videre. Torpa Nils ble derfor avlivet i dag, fredag 4. mars.

 

Leangen Travbane og Jomar Blekkan jobber nå intenst med å finne en kjempegod erstatter for alle andelseierne i folkehesten Leangen. Vi har allerede flere spennende hester på blokka, og vil selvsagt komme tilbake med mer info når har en kandidat klar.

Jomar Blekkan er klar på at hesten vi skal få tak i er av en slik kaliber at alle andelseierne skal få mange gode opplevelser med den, og er beredt til å ta et betydelig økonomisk tap selv for å sikre at dette skjer.

 

 

Folkehesten

Leangen Travbane

Det Norske Travselskap